"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κινέζικα παπούτσια "τρώνε" τα ελληνικά



«Σβήνουν οι βιοτεχνίες υποδημάτων και δερμάτινων ειδών. Στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης 8 στα 10 ζευγάρια παπούτσια που πωλούνται είναι κινέζικα!!! Όπως αναφέρουν οι βιοτέχνες, η εισβολή των κινεζικών προϊόντων μετά το 1995, σήμανε την αρχή του τέλους για τους δύο άλλοτε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα η εγχώρια παραγωγή έχει καταρρεύσει με το 80% των υποδημάτων που πωλούνται στη συμπρωτεύουσα να προέρχονται από την Κίνα και μόλις το 10% να κατασκευάζονται στη χώρα μας. Οσοι καταφέραμε να αντέξουμε τον ανταγωνισμό από τα κινέζικα όλα αυτά τα χρόνια, βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι με τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 50 χρόνων λόγω της μειωμένης κατανάλωσης», τονίζουν μιλώντας στην έκδοση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, «Βιοτεχνικός Κόσμος».
«Ο κόσμος ζητάει ολοένα και φθηνότερα προϊόντα, όσο μειώνεται η αγοραστική του δύναμη. Τα κινέζικα αποτελούν πια μονόδρομο, καθώς αφορούν το 80% των υποδημάτων που πωλούνται στα καταστήματα, αφού τα ελληνικά προϊόντα είναι πιο ακριβά. Ετσι η κρίση από τη λιανική μεταφέρεται στη βιοτεχνία. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με τίποτα τα κινέζικα σε επίπεδο τιμής, όσο κι αν προσπαθήσουμε να ρίξουμε τις τιμές και τις δαπάνες. Και δυστυχώς τώρα πια δεν μετράει ούτε η ποιότητα. Ετσι δεν μπορούμε να «παλέψουμε» τους Κινέζους επί ίσοις όροις, παρά μονάχα αν προστατέψουμε τα ελληνικά προϊόντα, δηλαδή αν βάλουμε δασμούς στις τρίτες χώρες. Η ώρα του αδιεξόδου φαίνεται ότι έχει φτάσει και διάδοχη κατάσταση δεν θα υπάρξει. Πολλές από τις οικογενειακές επιχειρήσεις του κλάδου θα τελειώσουν. Σε αυτή τη γενιά…», επισημαίνει ο Δημήτρης Ζητάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Υποδηματοποιών Ελλάδας. Και προσθέτει: «Από το αρνητικό κλίμα δεν έχουν ξεφύγει οι εργαζόμενοι, καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί εδώ και τρεις δεκαετίες. Κάποτε, δύο άτομα έκοβαν 500 ζευγάρια παπούτσια και σήμερα στην ίδια ώρα με δυσκολία αγγίζουν τα 300. Δεν είναι θέμα έλλειψης διάθεσης για δουλειά. Είναι θέμα κακής ψυχολογίας, που ρίχνει την παραγωγικότητα και τελικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών παπουτσιών».
Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Hellastat, ο κλάδος της ένδυσης-υπόδησης παρουσιάζει υψηλές εισαγωγές, «με κύριες χώρες προέλευσης προϊόντων την Ιταλία, την Κίνα και την Ισπανία. Το 2008, το έλλειμμα στην υπόδηση ανήλθε σε 545.000.000 ευρώ και 70.000.000 ζευγάρια παπουτσιών!!!».

ΤΑΝΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου