"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα θύµατα παιδεραστών ιερέων περίµεναν τον Πάπα στο Εδιµβούργο



¬ Η Ελισάβετ υποδέχθηκε τον Πάπα στην  θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας
Στη σκιά του σκανδάλου της παιδεραστίας που συγκλονίζει την Καθολική Εκκλησία άρχισε χθες η ιστορική επίσκεψη του Πάπα στο Ηνωµένο Βασίλειο. Αυτός, πάντως, δεν είναι ο µοναδικός λόγος που το τετραήµερο ταξίδι του Βενέδικτου ΙΣΤ' στη Βρετανία µοιάζει µε επικίνδυνη αποστολή.
Στο σκάνδαλο της παιδεραστίας θα πρέπει να προστεθούν αιώνες αντικαθολικού αισθήµατος, οι πρόσφατες εντάσεις µε την Αγγλικανική Εκκλησία, η πρόθεση του Ποντίφικα να οσιοποιήσει έναν από τους πιο γνωστούς αγγλικανούς επισκόπους που ασπάστηκαν τον καθολικισµό, η δήλωση ενός καρδιναλίου και συµβούλου του Βενέδικτου ότι κάθε φορά που επισκέπτεται τη Βρετανία αισθάνεται ότι «πατάει το πόδι του σε µια τριτοκοσµική χώρα επιθετικού αθεϊσµού». Θα έπρεπε να προστεθεί ακόµη το κόστος της επίσκεψης που θα κληθούν να πληρώσουν οι βρετανοί φορολογούµενοι: 14,3 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως δήλωσε ένας βρετανός πολίτης, «θα µπορούσαν να διατεθούν στους αστέγους και τους ανέργους». Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η πρώτη επίσηµη επίσκεψη στη Βρετανία προκαθήµενου της Καθολικής Εκκλησίας µετά το σχίσµα του 1534 συνοδεύεται από ένα κακό κλίµα. Ο Βενέδικτος προσγειώθηκε χθες στο Εδιµβούργο. Στο αεροδρόµιο τον υποδέχθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, µε την οποία συναντήθηκε στο κάστρο Χολιρουντχάουζ, θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Ο Πάπας είχε κάνει πολύ νωρίτερα την πρώτη απόπειρα αντιστροφής του κλίµατος, όσο βρισκόταν ακόµη εν πτήσει: «Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παιδεραστίας ήταν για µένα ένα σοκ, ένας λόγος βαθιάς θλίψης», δήλωσε στους δηµοσιογράφους που καλύπτουν την επίσκεψή του.


«Είναι δύσκολο να καταλάβω πώς αυτή η διαστροφή είναι δυνατή», πρόσθεσε ενώ παραδέχθηκε ότι καθολική Εκκλησία απέτυχε να ενεργήσει αποφασιστικά απέναντι στα σκάνδαλα παιδεραστίας που έχουν κλονίσει βαθιά την εµπιστοσύνη των πιστών.

Στη συνάντησή του µε την Ελισάβετ, και στην οποία συµµετείχαν ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο προκαθήµενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ρόουαν Ουίλιαµς, ο Πάπας έκανε τη δεύτερη απόπειρα αντιστροφής του κλίµατος αναφερόµενος στην «ηρωική αντίσταση του Ηνωµένου Βασιλείου στον ναζισµό». Για τον Πάπα αυτή η ικανότητα αντίστασης στο κακό θα έπρεπε να βοηθήσει τη βρετανική κοινωνία να αντισταθεί στον υλισµό. Μια τρίτη απόπειρα έγινε στο Εδιµβούργο, όταν ο Πάπας εµφανίσθηκε µε ένα σκωτσέζικο µαντίλι στους ώµους.

Δύσκολα, πάντως, ο Βενέδικτος θα βρει στο Λονδίνο την υποδοχή ήρωα που είχαν επιφυλάξει οι Βρετανοί στον προκάτοχό του. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος είχε πραγµατοποιήσει ποιµαντική επίσκεψη στη Βρετανία το 1982 και είχε τύχει θερµής υποδοχής µολονότι είχε καταδικάσει απερίφραστα τον πόλεµο των Φόκλαντ.

Η επίσκεψη του Βενέδικτου συνοδεύτηκε ακόµη από µία δηµόσια διαµάχη για το εάν θα έπρεπε να συλληφθεί µε την κατηγορία της συγκάλυψης του σκανδάλου παιδεραστίας.

Είναι και αυτός ένας λόγος που οι διοργανωτές της επίσκεψής του αναθεώρησαν αρκετά προς τα κάτω την προσέλευση των καθολικών πιστών: από 80.000 που ανέµεναν τώρα εκτιµούν ότι δεν θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 55.000 για να δουν και να ακούσουν τον Πάπα Βενέδικτο στο Λονδίνο.


Πειρασµοί το σεξ και τα χρήµατα

Ο ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ
δεν απέφυγε τον πειρασµό να αναφερθεί από το Εδιµβούργο στους πειρασµούς που απειλούν κατά τη γνώµη του τους νέους, όπως «το σεξ, η πορνογραφία, τα χρήµατα». Οι δηλώσεις αυτές θα κάνουν πολλούς στη Βρετανία θα θυµηθούν τις σκληροπυρηνικές θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο προκαθήµενος της Καθολικής Εκκλησίας στα θέµατα της οµοφυλοφιλίας, της άµβλωσης, της χρήσης των προφυλακτικών ως µέσου προφύλαξης από τη µάστιγα του ΑΙDS.

Στο Λονδίνο
Οσο και αν το περιβάλλον του δηλώνει ότι ο Πάπας έχει επισκεφθεί πολύ πιο εχθρικές χώρες στα 16 ταξίδια που έχει πραγµατοποιήσει έως σήµερα στο εξωτερικό, η Βρετανία δύσκολα θα µπορούσε να χαρακτηριστεί φιλική απέναντί του. Στο κέντρο του Λονδίνου προγραµµατίζεται για αύριο διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Βενέδικτου, όπου πολλοί διαδηλωτές θα φορούν µπλουζάκια µε το σύνθηµα «Ρope Νope» («Οχι στον Πάπα»). Στις διαδηλώσεις θα βρεθούν οργανώσεις των θυµάτων σεξουαλικής κακοποίησης, ζητώντας να δηµιουργηθεί ιστοσελίδα µε τα ονόµατα όλων των ιερέων που έχουν κατηγορηθεί για παιδεραστία.

Στους δρόµους θα κατεβούν ακόµη ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώµατα, αλλά και εκπρόσωποι αυτού που ο σύµβουλος του Πάπα χαρακτήρισε «επιθετικό αθεϊσµό». Επικεφαλής αυτών των τελευταίων θα είναι ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, διάσηµος εξελικτικός βιολόγος και συγγραφέας του µπεστ σέλερ «Η περί Θεού αυταπάτη». Τη δική της διαδήλωση ετοιµάζει οργάνωση που τάσσεται υπέρ της χειροτονίας των καθολικών γυναικών, όπως συµβαίνει ήδη στην Προτεσταντική Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου