"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"



05585666_100"Δεν μπορεί να νοηθεί Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως την Ορθοδοξία και ιδίως χωρίς αυτήν εδώ την Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο), η οποία μετέδωσε τον ορθόδοξο πολιτισμό στη Δύση", είπε ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Ο Γερμανός υπουργός συζήτησε με τον Πατριάρχη τα θέματα που αναμένουν τη λύση τους, όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα κατειλημμένα ιδρύματα (Βακούφια), τα περιουσιακά των Κοινοτήτων κ.α.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον παρ' όλες τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν και ευχαρίστησε τον Τόμας ντε Μεζιέρ για την προστασία και την υποστήριξη που παρέχει η γερμανική πολιτεία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας.

"Δεν δέχομαι τις ευχαριστίες αυτές, διότι αυτό που κάνουμε είναι καθήκον και υποχρέωση της Γερμανίας και γεγονός που επιτάσσει το Σύνταγμά μας", ανταπάντησε ο Γερμανός υπουργός.

Φεύγοντας από το Φανάρι ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι "είναι καλές οι προσπάθειες της πολιτείας, αλλά πρέπει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και οι θεσμοί και τα ιδρύματα να απολαμβάνουν τις θρησκευτικές ελευθερίες".

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ξεναγήθηκε στον πατριαρχικό ναό από τον πρωτοπρεσβύτερο Δοσίθεο Αναγνωστόπουλο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του ναού και την εικονογράφηση.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ είναι μέλος της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Το Γερμανό υπουργό συνόδευε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα Dr.Eckart Cuntz και η γενική πρόξενος της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη Brita Wagener.

Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία, κατέγραψαν στο Φανάρι την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου