"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Νέου είδους συσκευή για τον καρκίνο έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ

Η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) έδωσε το πράσινο φως στην πρώτη συσκευή που χτυπά τον καρκίνο με ηλεκτρικά πεδία. Η νέα τεχνολογία εγκρίθηκε για χρήση κατά του γλοιoβλαστώματος του εγκεφάλου, πρόκειται όμως να δοκιμαστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου.

Εδώ και δεκαετίες, οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τρία βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου: τη χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

«Τώρα πλέον έχουμε την έγκριση της FDA για μια εντελώς νέα αντικαρκινική θεραπεία» δήλωσε ο Δρ Χερμπ Ένγκελχαρτ, καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ, ο οποίος συμμετείχε στις δοκιμές της συσκευής αλλά χωρίς να λάβει αμοιβή.

Η συσκευή NovoTTF της Novocure έλαβε έγκριση για ασθενείς με επιθετικούς όγκους του εγκεφάλου που επανεμφανίστηκαν έπειτα από τη χημειοθεραπεία ή άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Οι 237 ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε η νέα προσέγγιση έζησαν περίπου έξι μήνες, περίπου όσο έζησαν οι ασθενείς της ομάδας ελέγχου στους οποίους χορηγήθηκε χημειοθεραπεία. Ωστόσο, οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν NovoTTF είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω της έλλειψης παρενεργειών, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία που προκαλεί ναυτία, διάρροια και λοιμώξεις.

Μεταξύ των ασθενών με γλοιοβλάστωμα, μόνο το 2% παραμένει εν ζωή πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση.

Το NovoTTF είναι μια φορητή συσκευή βάρους τριών κιλών που μεταφέρει μαζί του ο ασθενής μέσα σε μια μικρή τσάντα, Στέλνει ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός καλωδίου συνδεδεμένου με ηλεκτρόδια που συνδέονται στο ξυρισμένο κεφάλι του ασθενούς.

Τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούν τα ηλεκτρόδια εμποδίζει την ταχεία διαίρεση των καρκινικών κυττάρων, η οποία επιτρέπει στους όγκους να μεγαλώνουν με μεγάλη ταχύτητα. Τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάζονται επειδή διαιρούνται με πολύ μικρότερο ρυθμό.

Η Novocure σκοπεύει τώρα να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία σε ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Πόρτσμουθ του Νιού Χάμπσαϊρ, ωστόσο η τεχνολογία του NovoTTF αναπτύχθηκε στα εργαστήριά της στη Χάιφα του Ισραήλ.

Στην εταιρεία έχουν επενδύσει η Pfizer και η Johnson & Johnson, μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου