"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πρωταπριλιά και στη Βουλή

Παπανδρέου και Σαμαράς χθες στη Βουλή
Μια «ατυχής» διατύπωση στη χθεσινή τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά στη Βουλή προκάλεσε ποικίλα σχόλια για το αν άφηνε αιχμές κατά του Κ. Καραμανλή.
Παπανδρέου και Σαμαράς χθες στη Βουλή Χρειάστηκε μάλιστα να υπάρξουν εξηγήσεις από την πλευρά της Ν.Δ. ώστε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα.
Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κάλεσε να συνεισφέρει στις αλλαγές που προωθούνται και τον παρότρυνε «να ξεφύγει από τον παρελθόν και από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή με την οποία ταυτίζεται».
Στην απάντησή του ο κ. Σαμαράς είπε επί λέξει: «Είπατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εγώ βλέπω σε σας τον προηγούμενο πρωθυπουργό γιατί έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα».
Η φράση του ερμηνεύθηκε από πολλούς ως απτή δήλωση αποκήρυξης της διακυβέρνησης Καραμανλή και δημιούργησε προφανώς αναστάτωση στους κόλπους της «γαλάζιας» παράταξης.
Γι' αυτό και έσπευσαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων -καταδεικνύοντας βέβαια και τον πανικό που επικρατούσε- τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης όσο και ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Κ. Τασούλας για να διευκρινίσουν ότι ο Αντ. Σαμαράς στρεφόταν αποκλειστικά κατά του Γ. Παπανδρέου. Επιχειρώντας μάλιστα να πείσουν για τις ειλικρινείς προθέσεις του αρχηγού τους, διαβεβαίωναν ότι αν ο κ. Σαμαράς υπονοούσε τον Καραμανλή δεν θα υπήρχε λόγος αναδίπλωσης.
Σ' ό,τι αφορά την ουσία της συζητηθείσας ερώτησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά, ο κ. Παπανδρέου επέρριψε -κατά το σύνηθες- ευθύνες για την κατάσταση στα έργα και τις ημέρες της Ν.Δ. Υποστήριξε πως στην πραγματικότητα οι τιμές έχουν μειωθεί και η αύξησή τους οφείλεται στους φόρους που επιβλήθηκαν διότι «υποχρεωθήκαμε να μαζέψουμε το χάλι που αφήσατε, αλλιώς θα καταρρέαμε».
Επιδιώκοντας, δε, να επιδείξει βελτίωση των οικονομικών μεγεθών αναφέρθηκε στην αύξηση των εξαγωγών και στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων.
«Για σας όλα πάνε καλά. Και νέες θέσεις δημιουργούνται και οι τιμές πέφτουν. Είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά, άλλα όχι και έτσι», ήταν η απάντηση-καρφί του Αντ. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν ενστερνίστηκε τις κλίμακες αισιοδοξίες του πρωθυπουργού. Αντίθετα μίλησε για τα καταστήματα που κλείνουν, την αύξηση της ανεργίας, την κατήφεια που επικρατεί. «Είναι η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής σας πολιτικής. Επιτέλους, αλλάξτε την», κατέληξε.
«Θλιβερή φωτογραφία κατήφειας και απαισιοδοξίας παρέδωσε η Ν.Δ. σ' εμάς» αντέτεινε ο Γ. Παπανδρέου και επέμεινε ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας είναι στα χέρια μας ώστε το 2011 να είναι το τέλος της ύφεσης που διανύουμε». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου