"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στο μισό η φετινή ανάπτυξη της Ιαπωνίας

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) περιόρισε στο μισό (0,8% αντί 1,7%) τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας το 2011, μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις του σεισμού, όμως εκτιμά πως η οικονομία της θα αναρρώσει ταχύτερα (2,3% αντί αρχικής πρόβλεψης 1,3%) το 2012 με τη βοήθεια των έργων ανοικοδόμησης.
"Ο σεισμός συνέβη σε μία στιγμή που η Ιαπωνία φαινόταν να βρίσκει τον δρόμο της ανάπτυξης έπειτα από την επιβράδυνση που διαπιστώθηκε στο τέλος του 2010. Οι άμεσες συνέπειες αυτής της φοβερής καταστροφής αναμένεται να είναι σημαντικές, πέραν των κατεστραμμένων ζωνών από τον σεισμό και το τσουνάμι" στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ σε σχετική του έκθεση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.
"Ωστόσο, η εμπειρία των προηγούμενων καταστροφών στην Ιαπωνία και στις ανεπτυγμένες χώρες δείχνει ότι μετά το βραχυπρόθεσμο αυτό σοκ θα ακολουθήσει ανάκαμψη ωθούμενη από τις δαπάνες της ανοικοδόμησης", τονίζεται στην ίδια έκθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης, η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και τα κτίρια της χώρας υπολογίζεται να κοστίσει 25.000 δισεκατομμύρια γεν (208 δισεκατομμύρια ευρώ), αναφέρει ο ΟΟΣΑ. Ωστόσο, υπενθυμίζει πως παραμένουν πολλοί "παράγοντες αβεβαιότητας, όπως η διάρκεια των ελλείψεων στην ηλεκτροδότηση, τα προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των δημοσίων δαπανών για την ανοικοδόμηση".
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η διακοπή στη λειτουργία πάνω από 10 πυρηνικών αντιδραστήρων προκάλεσε "ζημίες στις βιομηχανίες του Τοχόκου που έπληξαν την αλυσίδα παραγωγής σε στρατηγικούς βιομηχανικούς τομείς, κυρίως της αυτοκινητοβιομηχανίας, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και εκτός αυτής".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου