"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εγγραφα καίνε και άλλους για τις υποβρύχιες μίζες

Κούτες με έγγραφα στοιχεία από τα οποία αναδεικνύεται η εμπλοκή και άλλων, μη πολιτικών προσώπων (πέραν των 38 που έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι) στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, για το διάστημα από 2000 μέχρι 2009, καθώς και ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, έχουν διαβιβαστεί από υπηρεσίες του υπουργείου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Στα έγγραφα-φωτιά για τους υπευθύνους, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί και στη Βουλή, εμπεριέχονται και οι αναφορές πεπραγμένων των επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που συστάθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων και παρακολουθούσαν τις κυρίως συμβάσεις αλλά και τις συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Τα νέα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη μεγάλη δικογραφία αναφέρονται σε κομβικά σκέλη της υπόθεσης προμήθειας των υποβρυχίων τύπου «214» (με απευθείας ανάθεση στις εταιρείες HDW-Ferostaal και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) που μεταξύ άλλων αφορούν: Την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης σε τροποποιήσεις των συμβάσεων σχετικά με τη χρονική μετάθεση της παραλαβής των υποβρυχίων, τεχνικές τροποποιήσεις, αλλαγές στα αντισταθμιστικά ωφελήματα και άλλα συναφή, που οφείλονται στη μεγάλη χρονική απόκλιση που είχε η εκτέλεση της σύμβασης.
Αλλωστε, με αφορμή το σκέλος της υπόθεσης που εστιάζεται στο διάστημα από 2002-2009, κατά τη διάρκεια του οποίου διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Αμυνας από μεν το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαντωνίου, από δε τη Νέα Δημοκρατία οι Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγ. Μεϊμαράκης, οι αρμόδιοι εισαγγελείς απέστειλαν αμελλητί (όπως είχαν κάνει και για την επί Ακη Τσοχατζόπουλου προγενέστερη περίοδο) τη δικογραφία στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Εν τω μεταξύ, η μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί από μέρους των αρμόδιων γερμανικών αρχών στην αποστολή των στοιχείων της δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί από τους Γερμανούς δικαστικούς λειτουργούς, ανάγκασε την Εισαγγελία της Αθήνας να ζητήσει με νέο επίσημο έγγραφο την επίσπευση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.
Κι αυτό γιατί τα στοιχεία (ένα μικρό μέρος) που μέχρι στιγμής υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν τις έρευνες των Γερμανών έχουν κατατεθεί ανεπίσημα από μάρτυρες της υπόθεσης.
Νέες προθεσμίες
Την ίδια ώρα, οι ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων (από την πρώτη παρτίδα των 38) έπαιρναν χθες, ο ένας μετά τον άλλον, νέα προθεσμία για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους (υπομνήματα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου