"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο καλύτερος πελάτης των εμπόρων όπλων η Λιβύη, πριν οι... ίδιοι τής επιτεθούν

Αναμφίβολα ο καλύτερος πελάτης! Η Λιβύη, με το που τερματίστηκε το εναντίον της εμπάργκο όπλων, έγινε ο καλύτερος πελάτης, φιλοξενώντας και διεθνείς εκθέσεις όπλων, ενώ τώρα παραμένει η καλύτερη έκθεση για εμπόρους όπλων, τα προϊόντα των οποίων δοκιμάζονται στο λιβυκό πεδίο μάχης.
Αυτές οι δοκιμές στη μάχη, ο πόλεμος, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να πουλήσει όπλα. Το παράδοξο, επισημαίνουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρηνευτικών Ερευνών (SIPRI) της Στοκχόλμης, είναι ότι αυτοί που έσπευδαν να πουλήσουν πάσης φύσεως όπλα στον Καντάφι είναι οι πρώτοι που έσπευσαν να τον χτυπήσουν, ακριβώς με τα όπλα που ήθελαν να του πουλήσουν. Με διαφορά μόλις μερικών εβδομάδων, αναφέρει έκθεση του γνωστού σουηδικού ινστιτούτου, η οποία επισημαίνει πόσο γρήγορα ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν από τη διεθνή κοινότητα οι αποφάσεις για τη Λιβύη, σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ζιμπάμπουε και η Βιρμανία, για τις οποίες το 2007 και το 2008 το Συμβούλιο Ασφαλείας ούτε κυρώσεις μπόρεσε να αποφασίσει, με τις αντιρρήσεις Κίνας και Ρωσίας.
Η Λιβύη τον Νοέμβριο του 2010 φιλοξένησε τη μεγάλη έκθεση όπλων Libdex με τη συμμετοχή 100 εταιρειών από 24 χώρες. Το SIPRI γράφει ότι οι ηγέτες Γαλλίας, Ιταλίας, Ρωσίας και Βρετανίας επισκέφτηκαν τον Καντάφι, ακολουθούμενοι από εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών, προτείνοντας διάφορα συστήματα. Η Ρωσία φέρεται να εργάστηκε σκληρά για να πουλήσει S-300. Η Λιβύη αγόρασε μόνο μικρούς αντιαεροπορικούς πυραύλους. Αν είχε S-300 δεν θα ήταν τόσο εύκολη η επιβολή απαγόρευσης των πτήσεων. Γενικότερα η Λιβύη δεν προχώρησε σε αγορές μεγάλων οπλικών συστημάτων. Τις συζήτησε όμως διεξοδικά, όπως την αγορά αεροσκαφών Ραφάλ και Ταϊφούν. Τα σκάφη αυτά χτυπούν τώρα το βαρύ πυροβολικό του Καντάφι, το οποίο είχε συμφωνηθεί να σταλεί στην Ιταλία για εκσυγχρονισμό. Η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι η Λιβύη εμφανίζει πολύ ιταλικό βαρύ εξοπλισμό, σημάδι θερμών διμερών εμπορικών σχέσεων. Η Βρετανία πούλησε σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών για τα λιβυκά άρματα Τ-72, τα οποία τώρα διαλύουν τα βρετανικά μαχητικά. Η Λιβύη αγόρασε όμως πολλά μικρότερα όπλα, όπως τυφέκια (100.000 ουκρανικά, το 2007-08) και ιταλικά πιστόλια (10.000 το 2009) και τώρα πολλοί ανησυχούν ότι αυτά τα χιλιάδες όπλα θα διασπαρούν στην Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου