"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Βουλή προς Δικαιοσύνη: Συνάντηση για «κοινή συνεδρίαση» και όχι «ακρόαση»



Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσµών και Διαφάνειας της  Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (κάτω) µετά τη σειρά  επαφών που είχε µε τους δικαστές, έκανε αντιληπτό ότι  το πρόβληµα µε τον κ. Ιωάννη Τέντε (επάνω) αλλά και  την ηγεσία της Δικαιοσύνης γενικότερα δηµιουργήθηκε  από την επίµαχη λέξη (ακρόαση) η οποία σύµφωνα µε  ορισµένους δικαστές υποκρύπτει «έλεγχο»
Μία λέξη που έγινε...δύο, έλυσε – προς στιγµήν τουλάχιστον– τον γόρδιο δεσµό ανάµεσα στη Δικαιοσύνη και στη Βουλή.

Στη νέα πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσµών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτ. Παπαϊωάννου προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απαλείφθηκε η λέξη «ακρόαση».

Αντί γι’ αυτή, αναφέρεται «κοινή συνεδρίαση» µε στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την αντιµετώπιση των προβληµάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης. Η νέα διατύπωση της πρόσκλησης φαίνεται πως ικανοποιεί τους ανώτατους δικαστικούς και έτσιµετά τηνηγεσία του Συµβουλίου της Επικρατείας, θα δώσει το «παρών» στη Βουλή και η ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Προηγήθηκε ζωηρό παρασκήνιο µε την ηγεσία του ΑρείουΠάγου και τουΣυµβουλίου της Επικρατείας προκειµένουνα ξεπεραστούν τα αγκάθια στις σχέσεις κυβέρνησης - Δικαιοσύνης λόγω της άρνησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυµίζεται µάλιστα ότι την περασµένη εβδοµάδα η Ολοµέλειατων εισαγγελέων του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε αντισυνταγµατική τη σχετική διάταξη του Κανονισµού της Βουλής (για τηνκλήση σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας), θεωρώντας ότι προκαλούσε πρόβληµα διάκρισης εξουσιών.

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, µετά τη σειρά επαφών που είχε µε τους δικαστές έγινε αντιληπτό ότι το πρόβληµα µε τον κ. Τέντε αλλά και την ηγεσία της Δικαιοσύνης γενικότερα προκλήθηκε από την επίµαχη λέξη (ακρόαση), η οποία σύµφωνα µε ορισµένους δικαστές υποκρύπτει «έλεγχο». Μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να είπε:

«Τι µας θέλετε; Να µας ελέγξετε;». Οπως τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου, «προσωπικά, πήρα την πρωτοβουλία από τον περασµένο Νοέµβριο για να έλθουν οι δικαστές στην Επιτροπή της Βουλής. Αυτό που µε ενδιέφερε, είναι να µιλήσουµε για τα προβλήµατα που δηµιουργεί η καθυστέρηση απονοµής δικαιοσύνης και να εξετάσουµε κατά πόσον µπορούµε θετικά να συµβάλουµε σε αυτό. Δεν µπορώ να δεχθώ ότι µπορείνα συνεχιστεί µια συγκρουσιακή λογική και τόνισα στους δικαστές ότι δεν έχουµε σκοπό να παρέµβουµε στο έργο τους».

Παρά τις διαβεβαιώσεις Παπαϊωάννου, όµως, από την άλλη πλευρά έγινε σαφές ότι ο Κανονισµός της Βουλής που αναφέρει «ακρόαση» στις αρµόδιες επιτροπές –παρότι σε αυτές καλούνται και υπουργοί και πρωθυπουργοί – δηµιουργεί «κάποια προβλήµατα» καθώς από µερίδα της Δικαιοσύνης γίνεται αντιληπτό ως «υποταγή» τηςµιας εξουσίας στην άλλη!

Στη συζήτηση των βουλευτών µετην ηγεσία του ΣΤΕ έγινε σαφέςότι αυτή τη στιγµή υπάρχει επάρκεια δικαστών, αλλά λείπει προσωπικό και γι’ αυτό καθυστερεί πολύ – για παράδειγµα – να καθαρογραφεί µια απόφαση. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε άλλη µία φορά να εξαιρεθεί ο κλάδος από τον κανόνα Ραγκούση «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις», αλλά και να µην ενταχθούν στο ΙΚΑ οι νεοδιοριζόµενοι δικαστικοί.
Η νέα διατύπωση ικανοποίησε τους ανώτατους δικαστικούς που θα πάνε στη Βουλή

Τα προβλήµατα στη Δικαιοσύνη

Κατά την πρεµιέρα
αυτών των «κοινών συνεδριάσεων» βουλευτών που µετέχουν στην Επιτροπή Θεσµών και ∆ιαφάνειας της Βουλής µε την ηγεσία του Συµβουλίου της Επικρατείας, όπου και τέθηκε επί τάπητος το πρόβληµα µε την απονοµή δικαιοσύνης, ακούστηκαν άλλη µία φορά οι αριθµοί που περιγράφουν το πρόβληµα στον χώρο της ∆ικαιοσύνης:

472.000

υποθέσεις σε εκκρεµότητα, µόνο στα ∆ιοικητικά ∆ικαστήρια 30.000

υποθέσεις σε εκκρεµότητα στο ΣΤΕ 6.000

καινούργιες υποθέσεις µόνο φέτος έχουν κατατεθεί στο ΣΤΕ 3.000 - 4.000
υποθέσεις τον χρόνο κατά κύριο λόγο «βγαίνουν» από το ΣΤΕ 819
εργάσιµες ηµέρες, σύµφωνα µε µελέτη της Παγκόσµιας Τράπεζας που καταρτίζει δείκτες ποιότητας µε κριτήριο την απονοµή δικαιοσύνης, χρειάζονται στην Ελλάδα για την επίλυση µιας απλής αστικής υπόθεσης, όταν στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής χρειάζονται 619 ηµέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου