"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Φυλές και στέκια του εγκλήματος



Ναρκωτικά, πορνεία, κλοπές, έγκλημα. Η καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι πια «φόβος και τρομοκρατία». Σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σπίτι υπάρχει και μια ιστορία που σχετίζεται με τη ραγδαία γκετοποίηση.
Η είδηση της άγριας δολοφονίας του 44χρονου τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκε σαν… χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου στα αυτιά όσων ζουν ή εργάζονται στις πολύπαθες περιοχές του κέντρου.
Οι άνθρωποι εκεί περπατούν βιαστικά, κρατώντας σφιχτά τις τσάντες τους. Οι γυναίκες δεν βγαίνουν μόνες έξω μετά το σούρουπο κι αν είναι απολύτως απαραίτητο περπατούν με συνοδεία. Τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν πριν νυχτώσει και φυλάνε τις εισπράξεις σε ειδικές κρύπτες. Τα φαρμακεία έχουν διπλά ρολά όταν εφημερεύουν και συχνά καλούνται να περιθάλψουν γυναίκες με τραύματα στον λαιμό από τους «καδενάκηδες»…
Τα στέκια του εγκλήματος αλλάζουν κάθε τόσο, ανάλογα με την εκάστοτε «επιχείρηση – σκούπα». Είναι όμως γνωστά. Τα βλέπουν όλοι καθημερινά. Συχνά πρέπει να τα διασχίσουν για να πάνε στη δουλειά τους. Τις φυλές και τις συμμορίες που λυμαίνονται το κέντρο, τις σιγοψιθυρίζουν ο ένας στον άλλο.
Οι διακινητές ναρκωτικών
Οι διακινητές της πρέζας είναι κυρίως Σομαλοί σε δρόμους και στενά γύρω από την Πλ. Καραϊσκάκη και την Ομόνοια. Πίσω τους κρύβονται άλλα πιο σκληρά κυκλώματα, λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες του κέντρου. Οι Νιγηριανοί διεκδικούν τον ρόλο του προστάτη στις Αφρικανές πόρνες, ενώ «μερίδιο» της πίτας από το εμπόριο λευκής σαρκός λέγεται πως έχουν Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ελληνες. Σε δρόμους και στενά των «γκετοποιημένων» περιοχών συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών κλέβουν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών.
«Είμαστε πολύ οργισμένοι. Σε σημείο που σκεφτόμαστε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», θα μας πει η κ. Ελένη Μαυρουδή, υπάλληλος σε κατάστημα επί της 3ης Σεπτεμβρίου, μια ανάσα από τον τόπο της δολοφονίας. Δεν είναι η μόνη. Το κέντρο είναι καζάνι που βράζει. Ή μάλλον ηφαίστειο που εξερράγη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει η λάβα του…
Είναι εμφανές πως η κραυγαλέα απουσία αποτελεσματικών παρεμβάσεων από την πολιτεία έχει ανοίξει πεδίο δράσης λαμπρό σε ακροδεξιά στοιχεία. «Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Ο καθένας από τους εμπλεκόμενους να κάνει τη δουλειά του και να αναλάβει ο πρωθυπουργός τον συντονισμό», δηλώνει ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας Δ. Νικολακόπουλος.
Ηπείρου – Πλ. Βάθη – Καρόλου

"κλικ" για μεγέθυνση
Οι «καδενάκηδες» επιτίθενται
Συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών λυμαίνονται τις «γκετοποιημένες» περιοχές του κέντρου, κλέβοντας αυτοκίνητα, περαστικούς, καταστήματα κ.λπ. Δουλεύουν συνήθως σε ομάδες των τριών ατόμων.
Είναι οι γνωστοί «καδενάκηδες», που αρπάζουν χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών, βουτούν πορτοφόλια, ανοίγουν αυτοκίνητα στα φανάρια. «Στη γωνία Αριστοτέλους και Ηπείρου, μου έκλεψαν τον χρυσό σταυρό από τον λαιμό μου. Για καλή μου τύχη η αλυσίδα έσπασε», μας εξιστορεί η κ. Μαρία Πρέκα, εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής. «Προχθές περνούσα από την Πλ. Βάθη με το αυτοκίνητό μου στις έξι και είκοσι το απόγευμα. Με πλησίασε ένας νεαρός από τη θέση του συνοδηγού, ένας άλλος ήρθε δίπλα μου. Προσπαθούσαν να μου ανοίξουν το αμάξι. Ευτυχώς είχα κλειδωμένες τις πόρτες», μας εξιστορεί η Κ. Θεοδώρου. Η Αντ. Μαρμαρινού δεν στάθηκε τόσο τυχερή. «Προχωρούσα έξω από τον ΟΣΕ. Ξαφνικά, δύο γυναίκες με πλησίασαν και προσποιήθηκαν πως θέλουν να περάσουν μαζί μου απέναντι. Μόλις περάσαμε αντιλήφθηκα πως μου έλειπε το πορτοφόλι».
Ιάσονος
Χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα

Πάνω στην Πειραιώς στο ύψος του ΟΑΕΔ, οι σύριγγες αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και στους περαστικούς. Μια ανάσα πιο πίσω, ο πεζόδρομος της Ιάσονος είναι γεμάτος με ανθρώπινα ράκη.
Ελληνες και αλλοδαποί τρυπιούνται όπου βρουν. Ξεγυμνώνονται μέρα μεσημέρι αναζητώντας φλέβα ικανή να δεχτεί την πρέζα. Πριν από λίγους μήνες κάποιοι είχαν μαχαιρώσει δύο Κινέζους στην περιοχή. Ενας έτρεχε αιμόφυρτος στους δρόμους.
Οι εργαζόμενοι στα γύρω στενά δεν βγαίνουν ούτε για τσιγάρα με το πορτοφόλι στο χέρι. «Κλείνουμε στις πέντε το απόγευμα. Είναι πλέον άγρια τα πράγματα», μας λέει η Ελένη Σαββαΐδη που διατηρεί κατάστημα στη γειτονιά. «Βεβαίως φοβάμαι να φύγω το βράδυ. Κι εσύ θα φοβόσουν», μου λέει. Πριν από μερικούς μήνες, επί της Πειραιώς, στις έξι το απόγευμα, ένας 25χρονος χρήστης κόντεψε να σκοτώσει τη Μ. Στεφανίδου, ψυχολόγο που δουλεύει στην περιοχή, για μία τσάντα κι ένα κινητό. Χτυπούσε το κεφάλι της σε έναν τοίχο… Το φαρμακείο στην Αγησιλάου έχει εγκαταστήσει διπλά ρολά για τις νύχτες που εφημερεύει. «Με τα χίλια ζόρια έρχονται οι πελάτες το βράδυ», μας λέει ο φαρμακοποιός.
Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου
Το σούπερ μάρκετ του θανάτου

Λίγα μέτρα κάτω από το Εθνικό Θέατρο έχουν «μετακομίσει» την πιάτσα τους οι Αφρικανοί διακινητές, που πωλούν ηρωίνη και κοκαΐνη μέρα μεσημέρι. Στη γωνία των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου εντοπίζεται το σούπερ μάρκετ της πρέζας. Η ανταλλαγή γίνεται πάνω στον κεντρικό δρόμο.
«Μάλλον κρύβουν τις δόσεις κάτω από τη γλώσσα τους και τις δίνουν εν ριπή οφθαλμού. Ενα πρωί βρήκαμε στο ασανσέρ έναν χρήστη να κοιμάται. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε χρησιμοποιήσει το δεύτερο ασανσέρ σαν τουαλέτα», μας λέει η Μαρία Κελεμένη, που εργάζεται σε επιχείρηση κοντά στο σημείο. «Δεν μπορούμε να μπούμε στο γραφείο μας και φεύγουμε με συνοδεία. Παρκάρω εδώ κοντά και δεν φεύγω ποτέ μόνη μου το βράδυ», συμπληρώνει η ίδια. «Πρέπει να είναι δύο ή περισσότερες συμμορίες, καθώς συμβαίνουν και συμπλοκές μεταξύ τους», θα συμπληρώσει ένας συνάδελφός της. Οι διακινητές χρησιμοποιούν και τους κάδους απορριμμάτων σαν κρύπτες.
Οι ίδιες συμμορίες στήνουν ναρκοπιάτσες στο τρίγωνο Σωκράτους, Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς, στην Πλ. Ομονοίας και την Πλ. Καραϊσκάκη, στην Αιόλου και τη Λυκούργου. Πίσω από τους Σομαλούς λέγεται πως κρύβονται πιο σκληρά κυκλώματα, όπως Γεωργιανοί, Αφγανοί, Αλβανοί και Ελληνες.
Αριστοτέλους και Χαλκοκονδύλη
Στο «πεζοδρόμιο» από νωρίς το πρωί

Το… κέντρο της πορνείας του «πεζοδρομίου» έχει μεταφερθεί στην Αριστοτέλους, στο ύψος της Χαλκοκονδύλη. Δεκάδες κοπέλες, κάθε εθνικότητας, κάνουν πιάτσα από νωρίς το πρωί. Ορισμένες δείχνουν αρκετά μικρές σε ηλικία.
Λέγεται πως προστάτες τους είναι Αλβανοί και Ελληνες, ενώ «μερίδιο» στην πίτα της εμπορίας λευκής σαρκός του κέντρου διεκδικούν και οι Γεωργιανοί. «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Τα κορίτσια μπαίνουν ακόμη και μέσα στο μαγαζί ή χώνονται στα αυτοκίνητα των πελατών που σταματούν απ’ έξω και τους τραβούν από τον γιακά», μας είπε ο Γιώργος Τσουνάκης, που διατηρεί κατάστημα εδώ και χρόνια κοντά στο συγκεκριμένο σημείο. Τι σκέφτηκε όταν άκουσε για τη δολοφονία του 44χρονου; «Οτι ο επόμενος μπορεί να είμαι εγώ».
Αλλο μεγάλο στέκι πορνείας στο κέντρο είναι η 3η Σεπτεμβρίου και τα στενά μέχρι την Πλ. Βάθη, όπως η Σατωβριάνδου και η Βερανζέρου. Εκεί «συχνάζουν» Βουλγάρες και Ρουμάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόλις σουρουπώνει εμφανίζονται οι Αφρικανές που κατακλύζουν την περιοχή. Πορνεία Αφρικανών γυναικών εντοπίζεται επίσης στη Σοφοκλέους και τη Σωκράτους πίσω από το Δημαρχείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ, στο ΕΘΝΟΣ
Φωτογραφίες: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου