"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Σημαδιακή αναδεικνύεται η τελευταία εβδομάδα για την εξέλιξη των κοινωνικών εντάσεων και τις συνέπειες διάφορων μορφών συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής.
Ο σοβαρότατος τραυματισμός του 30χρονου διαδηλωτή το μεσημέρι της Τετάρτης από την επίθεση αστυνομικών σε μπλοκ διαδηλωτών είναι συνέπεια της κλιμακούμενης αστυνομικής βίας τους τελευταίους μήνες.
Τα σοβαρά περιστατικά βαναυσότητας αστυνομικών, που αναδείχθηκαν με βίντεο και προκάλεσαν διαθεσιμότητες, δείχνουν πόσο δραματικά μπορεί να εξελιχθεί μια παρατεταμένη περίοδος κοινωνικών αντιδράσεων. Σ' αυτό το κλίμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, αρκετά θορυβημένος, κάλεσε εκτάκτως τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας και της ΕΥΠ και κατ' ουσίαν τους ανέγνωσε πολιτικό μανιφέστο αναδιάταξης του τρόπου λειτουργίας τους. Οι θέσεις Παπουτσή περί εκσυγχρονισμού, εκδημοκρατισμού, αλλαγής κανόνων εμπλοκής με κοινωνικές ομάδες, επαναπροσδιορισμού του τρόπου δράσεων, ακόμη και περί διάλυσης και ανασύστασης υπηρεσιών που αυθεραιτούν, βρήκε ανταπόκριση από την ομοσπονδία των αστυνομικών η οποία επίσης απαιτεί μεταρρύθμιση τώρα.
Κορυφαία στελέχη της αστυνομίας λένε ότι η εξάντληση των ΜΑΤ και οι ακραίες επιθέσεις που δέχτηκαν από φορτηγαζήδες και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά και το σύνδρομο της Κερατέας (δηλαδή η πολύμηνη διάταξη σε θέση συγκρούσεων) ενδέχεται να ριζοσπαστικοποίησαν (!) την επαγγελματική δράση ορισμένων και να τους οδήγησαν σε αψυχολόγητες κινήσεις κατά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης.
Εκτός από τα παραπάνω, τους τελευταίους μήνες την αστυνομία διχάζουν ευδιάκριτα δυο εντελώς διαφορετικές ρότες επιχειρησιακής λειτουργίας και διοίκησης, όπως μεταφέρονται από τα ηγετικά κλιμάκια. Μονάδες και υπηρεσίες συντάσσονται κάτω από διαφορετικές γραμμές και πρακτικές, με αποτέλεσμα κωμικοτραγικές καταστάσεις απειθαρχίας και επίδειξης ισχύος. Τα ΜΑΤ έφθασαν διά της συνδικαλιστικής οδού να απειλήσουν με μήνυση την ηγεσία για επαγγελματική κακοποίηση στην υπόθεση της Κερατέας. Και 250 αστυνομικοί της ομάδας Δ υπέβαλαν μαζική αίτηση μετακίνησης, κατηγορώντας εμμέσως συναδέλφους τους άλλης ομάδας και ανώτερα κλιμάκια για μη συγκάλυψη καταγγελλόμενης άσκησης βίας σε οδηγό πούλμαν.
Ενόψει του εσωτερικού εμφυλίου, που σχετίζεται με το ποιος θα κρατήσει τα σκήπτρα της αστυνομίας την προσεχή περίοδο και με ποια επιχειρησιακή γραμμή, τίθεται θέμα πολιτικής κατεύθυνσης. Αυτή επιχείρησε να καθορίσει ο Χρ. Παπουτσής, λέγοντας ότι «η ήπια διαχείριση των κοινωνικών κρίσεων δεν είναι σύμπτωμα μαλθακής αστυνόμευσης, αλλά συνειδητή εφαρμογή νέων δρόμων επικοινωνίας με τους πολίτες εν κρίσει, εκ μέρους μιας ισχυρής κυβέρνησης».
Ομως αυτή η διαχείριση, αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκει σοβαρούς αντιπάλους, ακόμα και εντός της κυβέρνησης, πόσω μάλλον σε στελέχη του αστυνομικού μηχανισμού, που το αποδεικνύουν εμπράκτως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου