"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της αντιπροεδρίας για το επεισόδιο με τον Θ. Πάγκαλο


«Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά -δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης με αφορμή την «παρεμπόδιση και τελικά τη ματαίωση» της προβολής της αντιδικτατορικής ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά, χτες στο Παρίσι, από την «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια, ενώ μαζί τους αποχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά.Ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του «Ελληνικού Σπιτιού».
«Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά -προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα», σημειώνεται.στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».
Προσθέτει δε ότι αυτή η ενέργεια «δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις».
«Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Και συνεχίζοντας, θέτει τα εξής ερωτήματα: «Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;».
Επιπλέον, «είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;».
Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση». «Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αργεντινή: Ξεκινά η δίκη για την «κλοπή των βρεφών»

Άρχισε η δίκη για την «κλοπή των βρεφών» στην Αργεντινή
Μια ιστορική δίκη που αφορά τη συστηματική «κλοπή» βρεφών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του 1976-83 στην Αργεντινή ξεκίνησε στο Μπουένος Άιρες.
Στο εδώλιο κάθονται δύο πρώην δικτάτορες, ο Χόρχε Βιδέλα, 85 ετών και ο Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, 83 ετών, μαζί με άλλους έξι στρατιωτικούς, τους Σαντιάγκο Ομάρ Ριβέρος, Ρουμπέν Όσκαρ Φράνκο, Αντόνιο Βάνεκ, Χόρχε Λουίς Μανιάκο, Χουάν Αντόνιο Ασίκ και Χόρχε «Τίγκρε» Ακόστα.
«Ήμασταν το λάφυρο του πολέμου του καθεστώτος», δήλωσε μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Λεονάρντο Φοσάτι. Ο 33χρονος ήταν ένα από τα 102 μωρά που κλάπηκαν και ξαναβρήκαν την ταυτότητά τους χάρη στις έρευνες των «Γιαγιάδων της Πλατείας του Μαΐου».
Μέλη οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και μέλη των HIJOS (Γιοι και κόρες των εξαφανισθέντων) έψαλλαν μπροστά από το δικαστήριο κρατώντας σημαίες.
Σχεδόν 500 βρέφη «εξαφανίστηκαν» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας από φυλακές και κέντρα βασανιστηρίων, όπως από τη διαβόητη Σχολή Μηχανικών του Ναυτικού (Esma). Οι γονείς του Φοσάτι, που ήταν μέλη της Ένωσης Φοιτητών, απήχθησαν το 1977, όταν η μητέρα του ήταν έγκυος και τα ίχνη τους χάθηκαν έκτοτε. «Γεννήθηκα σε ένα αστυνομικό τμήμα και με υιοθέτησε μια οικογένεια που ενεργούσε καλή τη πίστει. Αλλά χάρη στις Γιαγιάδες ξαναβρήκα την πραγματική μου οικογένεια και την ταυτότητά μου», είπε ο 33χρονος.
Συνήθως το μωρό δινόταν σε οικογένειες στρατιωτικών ή σε συγγενείς τους. Την μητέρα την πετούσαν στη θάλασσα, γυμνή και ζωντανή, από ένα στρατιωτικό αεροπλάνο.
Είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση της κλοπής των βρεφών οδηγείται σε δίκη ως «συστηματικό σχέδιο» του καθεστώτος.
.kathimerini.

Καναδάς: Σύλληψη άνδρα που απείλησε τον πρωθυπουργό


Ένας 35χρονος άνδρας συνελήφθη στην περιοχή της Οτάβας επειδή απείλησε μέσω τηλεφώνου ότι θα προκαλέσει έκρηξη βόμβας στην κατοικία του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η Βασιλική Καναδική Αστυνομία (GRC) συνέλαβε τον ύποπτο σε μία περιοχή κοντά στην Οτάβα, αφού εντόπισε το κινητό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποίησε χθες Κυριακή για να καλέσει στην κατοικία του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της GRC, Τζούλι Μορέλ, ο άνδρας «δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον πρωθυπουργό ή για την οικογένειά του».
Ο 35χρονος πέταξε αντικείμενα στους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν, ενώ κατηγορείται για απειλή και επίθεση κατά αστυνομικού

ΕΦΑΓΕ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Ακυρώθηκε χθες βραδιά-αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, εξαιτίας έντασης που προκλήθηκε από ομάδα Ελλήνων φοιτητών.
Η βραδιά ήταν προγραμματισμένη στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, με την προβολή του φιλμ «Ζ» παρουσία του σκηνοθέτη.
Πριν από την έναρξη και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ομάδα Ελλήνων φοιτητών του επιτέθηκε φραστικά ενώ κρατούσαν πανώ που έγραφε «στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά».
Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει για μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Επίσης μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες του παρευρισκόμενου Κώστα Γαβρά για δημοκρατικό διάλογο.
Στη συνέχεια η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και αποχώρησαν ο κ.Πάγκαλος, ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η πρόξενος, Κατερίνα Κόϊκα, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.



Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ (ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ)


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα σχετικά με τις κυρώσεις κατά του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, την κυβέρνηση και την οικογένειά του, και απέστειλε επιστολή προς το Κογκρέσο για το θέμα.
«Εγώ, ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πιστοποιώ, ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, η κυβέρνησή του, και οι στενοί του συνεργάτες έχουν λάβει ακραία μέτρα κατά του λαού της Λιβύης. Μεταξύ των άλλων έγινε χρήση στρατιωτικών όπλων και μισθοφόρων και έκαναν χρήση τυφλής βίας εναντίον άοπλων και αμάχων      πολιτών ».
«Έχω επίσης διαπιστώσει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος της υπεξαίρεσης κρατικών περιουσιακών στοιχείων από τον Καντάφι, μελών της κυβέρνησής του και της οικογένειάς του, εφόσον τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία δεν προστατευθούν. Θέτω τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής».
Σύμφωνα με το διάταγμα, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στον Καντάφι, την κυβέρνησή του και τέσσερις στενούς του συγγενείς έχουν μπλοκαριστεί και ο περιορισμός περιλαμβάνει όλες τις τραπεζικές εργασίες με την κυβέρνηση της Λιβύης
Ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. Ban Ki-moon συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας την Παρασκευή για να εξετάσει αμέσως συγκεκριμένα μέτρα κατά της κυβέρνησης του Καντάφι για τις μεθόδους καταστολής κατά των διαδηλωτών, με επιλογές που κυμαίνονται από κυρώσεις μέχρι επέμβαση. Αυτά λένε οι επίσημες ειδήσεις.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και οι ανεπίσημες, που είναι πιο σημαντικές. Εδώ που έφτασε το πράγμα, ο Καντάφι και οι δικοί του έχουν κριθεί ήδη ως εγκληματίες πολέμου. Δεν τίθεται θέμα παράδοσης της εξουσίας, σε «δημοκρατικές» δυνάμεις που ούτως ή άλλως δεν θα είναι τίποτε άλλο από τσιράκια του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ.
Ο Καντάφι εδώ που έφτασε, δεν μπορεί καν να διαπραγματευτεί. Εδώ και χρόνια, η «πολιτισμένη Δύση» τον έκανε, ακολουθώντας συγκεκριμένο σχέδιο, να πιστέψει ότι το καθεστώς του είναι αποδεκτό, καθώς έκανε επισκέψεις σε διάφορα κράτη, μιλούσε σε συγκεντρώσεις κυριών και μοίραζε κοράνια.
Πίστεψε επίσης ότι θα είχε τη στήριξη της Ρωσίας, ίσως και της Ιταλίας του Μπερλουσκόνι. Κανένας δεν θέλει κάποιον με μεγάλη ισχύ στο κράτος του. Κανένας δεν θέλει κάποιον να είναι ο απόλυτος μάγκας. Έτσι αφού γέμισε η Λιβύη με λαθρομετανάστες, που ήταν πεμπτοφαλαγγίτες, βγήκαν έξω σαν «αυθορμήτως εξεγερμένος λαός» και άρχισαν ένοπλο αγώνα.
Κανείς δεν ξέρει ποιός είναι ο αντίπαλος, όταν αναλαμβάνει δράση η Πέμπτη φάλαγγα μέσα σε ένα κράτος. Κανείς δεν ξέρει ποιος σκοτώνει ποιόν. Πιστεύω μάλιστα ότι τους πρώτους αλλά και τους περισσότερους πολίτες σκότωσαν πεμπτοφαλαγγίτες, χωρίς να σημαίνει ότι ο Καντάφι, που ήταν ανέκαθεν αδίστακτος δεν θα μπορούσε να το κάνει κι αυτός.
Τώρα, ο ΟΗΕ για να «σώσει» και πάλι τον κόσμο, μάλλον θα δώσει πράσινο φως στρατιωτικής δράσης ειδικών δυνάμεων για την πλήρη καταστροφή του Καντάφι σε συνδυασμό πυραυλικών χτυπημάτων κατά του ισχυρού φρουρίου του Καντάφι και των πιστών σε αυτόν στρατιωτικών δυνάμεων που το φρουρούν.
Όπως είναι αυτονόητο, οι επιχειρήσεις θα γίνουν από την Σούδα της Κρήτης και από την Ιταλία. Αν για λόγους «προπόνησης» επιχειρήσουν και τα βομβαρδιστικά στελθ Β-2, αυτά θα έλθουν κατ΄ ευθείαν από τις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση Ομπάμα πάντως δείχνει ότι τα παγκόσμια αφεντικά, θεωρούσαν τον Καντάφι και τον όποιο Καντάφι, απλό διαχειριστή της περιουσίας της Λιβύης, η οποία περιουσία θα περάσει τώρα απ΄ ευθείας σε αυτούς, ενώ ο λιβυκός λαός, στον οποίο θα δοθεί «πλέρια δημοκρατία», όπως και σε μας, θα πάρει δάνεια για να ξαναστήσει τη χώρα του.
liako

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ξεπουλούσαν τα πολεμικά μας σχέδια με κάρτες… super market

Ο προϊστάμενος των πολεμικών σχεδίων στο 28 ΑΤΑ (αρχηγείο Αεροπορίας στη Λάρισα), σμήναρχος κ. Βασίλης Λυμπερόπουλος κάνει μια φοβερή αποκάλυψη:
«Πράκτορες της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών προσέφεραν σε αξιωματικούς της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κάρτες για φθηνές αγορές στο αμερικανικό σούπερ μάρκετ των Αθηνών (το γνωστό PX απέναντι από το Πάντειο), που δεν υπάρχει όμως σήμερα) προκειμένου οι αξιωματικοί αυτοί να τους διοχετεύουν αντίγραφα των πολεμικών σχεδίων τ ου αρχηγείου αεροπορίας της Ελλάδας.

Ο κ. Λυμπερόπουλος λέει τα εξής σε καταγραμμένη συνέντευξή του: «Μόλις πήρα μετάθεση στην Αθήνα από το 28 ΑΤΑ της Λάρισας (1972) με πήρε τηλέφωνο ο στρατιωτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας, μου είπε σε συγχαίρω για τα νέα σου καθήκοντα και θέλω να σε επισκεφτώ στο Πεντάγωνο να συζητήσουμε για τα εθνικά σας σχέδια, που όπως ξέρεις τα υποστηρίζουμε με αεροπλάνα και εφόδια, θυμίζοντας μου ότι αυτό το προβλέπει και η συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. Του απάντησα ότι είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης και δεν μπορώ να του ορίσω μια ημερομηνία για τη συνάντησή μας.
Προβληματίστηκα για την επιμονή του να με επισκεφτεί άμεσα και άρχισα να κάνω πονηρές σκέψεις γιατί είχα ιδία αντίληψη, ότι πολλοί αξιωματικοί 50 ή 100 σε βάθος χρόνου είχαν προμηθευτεί ανάλογα με τη θέση που είχαν το επιτελείο μία κάρτα ελεύθερης εισόδου στ ΡΧ, στα αμερικανικά πολυκαταστήματα των Αθηνών, όπου έβρισκες τα πάντα στο 1/3 της αξίας τους.
Τον ρώτησα γιατί επιμένει να συναντηθούμε τόσο σύντομα και μου απάντησε γιατί θέλω να σου προσφέρω και κάτι. Μην παρεξηγήσεις την χειρονομία, είναι μια χειρονομία που την κάνουμε συχνά. Θα σου φέρω και μια καρτούλα για να μπορείς να μπαίνεις ελεύθερα στο ΡΧ, να ικανοποιείς τις προσωπικές και οικογενειακές σου ανάγκες.
Αρνήθηκα την προσφορά αυτή και κατήγγειλα το γεγονός στον προϊστάμενό μου. Αυτό μου έδωσε την αίσθηση ότι λειτουργούσε ένα κύκλωμα από την αμερικάνικη πρεσβεία και το Αρχηγείο αεροπορίας με τον τρόπο αυτό οι Αμερικανοί πράκτορες έμπαιναν στα κρίσιμα σημεία των γραφείων που είχαν τα πολεμικά σχέδια της Ελλάδας και έπαιρναν πληροφορίες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και την καταγγέλλω υπεύθυνα γιατί έχω ζήσει το γεγονός».

Σόιμπλε: “Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι ταμπού’’


Aντικρούει το ενδεχόμενο εξόδου, έστω και πρόσκαιρα, μεμονωμένων, προβληματικών χωρών από το Ευρώ o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Fokus".
"Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε .
Στην ερώτηση, εάν η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ταμπού, ο κ. Σόιμπλε απαντά: "Δεν είναι ταμπού. Αλλά το θεωρώ λάθος".
Ο κ. Σόιμπλε αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση αν υπολογίζει με αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και παραπέμπει στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία.
Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι με τα προγράμματα διασωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε" λέει ο κ. Σόιμπλε.
Υπενθυμίζεται ι ότι την περασμένη Τρίτη το ευρωπαϊκό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων "ΕΕΑG" - όπως αποκαλείται ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν - είχε προτείνει για την Ελλάδα είτε την επιστροφή στη δραχμή, είτε δραστική περικοπή σε ευρεία κλίμακα μισθών και αποδοχών.

Έκρηξη με νεκρό στη Μόσχα


Ένας άνδρας σκοτώθηκε σήμερα μπροστά στην είσοδο ενός σουπερμάρκετ στη βορειοανατολική Μόσχα πυροδοτώντας μία χειροβομβίδα που κρατούσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
"Ο άνδρας πάρκαρε το τζιπ του κοντά στο μαγαζί και πλησίασε την είσοδο. Σύμφωνα με αυτόπτες άμρτυρες μουρμούριζε. Στη συνέχεια έβγαλε τη χειροβομβίδα και ακολούθησε η έκρηξη", δήλωσε αυτή η πηγή.
"Ο άνδρας σκοτώθηκε επί τόπου. Δεν υπάρχουν άλλα θύματα", πρόσθεσε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε.

Βίαιες συγκρούσεις στην Τυνησία


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και σε δυνάμεις ασφαλείας  στο κέντρο της Τύνιδας, ανέφερε σε μία ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "τρία άτομα βρήκαν το θάνατο μεταξύ των δώδεκα που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες".
"Πολλά μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν σε διάφορους βαθμούς", σύμφωνα με το ανακοινωθέν που δεν διευκρινίζει τον αριθμό τους.
Εξάλλου, "περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν το Σάββατο" και "88 άλλοι δράστες πράξεων βανδαλισμού συνελήφθησαν την προηγουμένη", στις πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Τύνιδας.

Τσουκάτος: “Ο Σημίτης ήταν φοβικό άτομο”


Πικραμένος εμφανίζεται ο πάλαι ποτέ «στρατηγός» του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος σε συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα και το περιοδικό Crash αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στη Realnews.
Ο κ. Τσουκάτος αναφέρει πως, «τα περισσότερα λεφτά στα κόμματα ήταν από ημεδαπούς μεγαλοτραπεζίτες ή επιχειρηματίες. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μια επιτροπή που μοίραζε διευθύνσεις και αναμενόμενες εισπράξεις. Ο Σημίτης είχε τοποτηρητή τον κολλητό του φίλο, τον Σουμάκη. Ο Σημίτης δεν έπαιρνε μέρος. Ήξερε ότι με αυτά ασχολείται η επιτροπή».
Τον Μιχάλη Χριστοφοράκο λέει ότι, τον συνάντησε τρεις φορές στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει: «αν ψάξουν μέχρι το 98 τις φορολογικές δηλώσεις της Siemens θα βρουν με λεπτομέρειες το 2% που πήγαινε στα μεγάλα κόμματα ως έξοδα δημοσίων σχέσεων».
Αναφέρεται ονομαστικά στον Γιώργο Παπακανωσταντίνου λέγοντας ότι, έλεγε ψέματα ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι, δεν μπήκαν γερμανικά μάρκα στα κομματικά ταμεία.
Με τον Κώστα Σημίτη είναι βαθιά δυσαρεστημένος και περιγράφει μια τυχαία συνάντηση μαζί του στο Πάρκο Ελευθερίας. «Καλησπέρα σας» του είπε τυπικά ο πρώην πρωθυπουργός και προσπέρασε. «Ο Σημίτης-λέει ο Θ. Τσουκάτος-ήταν ένα φοβικό άτομο, έμοιαζε με στρουθοκάμηλο, κρυβόταν στην άμμο, επηρεαζόταν πολύ από βαρόνους και καναλάρχες».

Παπαρήγα: “Πιο σημαντικά τα σύνορα από το όνομα”ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΗ....ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ!


«Το σημαντικότερο ζήτημα δεν είναι αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά η ύπαρξη εγγυήσεων για το αμετάβλητο των συνόρων», τονίζει η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην Σκοπιανή εφημερίδα «Ντνέβνικ».
Σημειώνει ότι το ΚΚΕ, από το 1992 ακόμη, έχει προτείνει να υπάρξουν απ΄ευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, «χωρίς τη μεσολάβηση των ιμπεριαλιστών».
Η κ.Παπαρήγα αναφέρει ότι το ΚΚΕ, αμέσως μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, έχει υποστηρίξει ότι ο όρος «Μακεδονία» ή κάποιο παράγωγο αυτού, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λύση για το θέμα του ονόματος, στο πλαίσιο όμως μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
«Για εμάς ο όρος Μακεδονία έχει καθαρά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και όχι εθνοτικά. Η Μακεδονία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή στην οποία ζουν διάφορες εθνότητες», συμπλήρωσε η ΓΓ του ΚΚΕ.

Μοναστήρι – Pacman «τρώει» τα πάντα!


Το γνωστό τερατάκι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια Pacman που καταπίνει ότι βρει μπροστά του, θυμίζει η Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, που διεκδικεί 1.325 στρέμματα σε περιοχή - φιλέτο της Χαλκιδικής, την Ορμύλια, στην οποία υπάρχει μεταξύ άλλων και παιδική κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά.
Σε αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο η Μονή για να πάρει στα χέρια της την έκταση της κατασκήνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Αν εμείς εκμεταλλευόμασταν τις κατασκηνώσεις των παιδιών αυτών, θα εισπράτταμε για το 2007 καθαρό μίσθωμα 120.000 ευρώ, για το 2008 125.000 ευρώ, για το 2009 132.000 ευρώ. Δηλαδή σε τρία χρόνια χάσαμε 378.000 ευρώ».
Ο αντιδήμαρχος Ορμύλιας κ. Γ. Ζανάκος είχε δηλώσει προ καιρού: «Αυτοί οι άγιοι μεσίτες δεν ξέρουν τι θέλουν και τι ζητάνε κάθε μέρα και θέλουν να τα πάρουν όλα στην καλύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Κάθε λίγο οδηγούν 4-4 άτομα στα δικαστήρια για να μας αναγκάσουν όλους να παραιτηθούμε από τα κτήματά μας».
Να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες, λειτουργεί από το 1965. Είχε παραχωρηθεί από το δημόσιο στο υπουργείο υγείας, αλλά τώρα οι καλόγεροι της Μονής παρουσιάζουν χρυσόβουλα του 1600 από τον Σουλτάνο και υποστηρίζουν ότι είναι περιουσία της Μονής.
Η εκπρόσωπος της διαδημοτικής κίνησης «Χαλκιδική ΣΟΣ», Κυριακή Μάλαμα, καταγγέλλει ότι πολλά μοναστήρια στη Χαλκιδική διεκδίκησαν δικαστικά περίπου 100.000 στρέμματα του Αγίου Όρυς και της γύρω περιοχής, κέρδισαν τις δίκες λόγω των χρυσόβουλων που παρουσίασαν από την εποχή της Τουρκοκρατίας και εν συνεχεία μεταπούλησαν τις εκτάσεις αυτές σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή».

Στην Αθήνα αύριο οι σοροί των τεσσάρων Ελλήνων


Αύριο το πρωί με την πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών διακομίζονται από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα οι σοροί των ελλήνων νεκρών του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Μάλγαρα της Ρεδαιστού, όταν επιβατικό λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω ολισθηρότητας του δρόμου.
Κατά το τροχαίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις έλληνες και ένας τούρκος πολίτης και τραυματίστηκαν τρεις έλληνες και δύο τούρκοι πολίτες.
Το πρωί οι σωροί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έγιναν οι σχετικές ιατροδικαστικές διατυπώσεις. Έτσι, μετά τις προσπάθειες της προξενικής αρχής και τη συνεργασία των τουρκικών εισαγγελικών και τελωνειακών αρχών ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική και αστυνομική διαδικασία.
Παραμένει και νοσηλεύεται στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων ο Βασίλης Νάρης, ένας από τους τραυματίες του τροχαίου. Ο Παναγιώτης Σοφιανός Πάβλετιτς που επίσης είχε τραυματιστεί, με δική του βούληση, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Μαρία Μαριάδη είχε πάρει χτες εξιτήριο από το νοσοκομείο των Μαλγάρων.
Στην έκθεση της τουρκικής τροχαίας σχετικά με το συμβάν αναφέρεται ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα, αφού παρασύρθηκε σε μία απόσταση συνολικού μήκους οκτώ μέτρων.
Οι συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία "Metro", στην οποία ανήκει το λεωφορείο.

Μίζες σε συνδικαλιστές για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Σε συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά φέρεται να κατέληξε μεγάλο μέρος από τις «αμαρτωλές» προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια, σύμφωνα με νέα έγγραφα που παρουσιάζει η Real News.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάθεση του αντιπροσώπου της κοινοπραξίας HDW/Ferostaal Μιχαήλ Ματαντού στην Εισαγγελία Μονάχου συνδέει άμεσα τον πρώην διοικητή των Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ, (επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου) με την υπεράκτια εταιρεία Inveco, που έχει ήδη εμφανίσει να δέχεται αμοιβές από τη γερμανική εταιρεία.
«Τουλάχιστον ένα μέρος των πληρωμών πήγαινε σε συνδικαλιστές, που έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να προχωρήσει η πώληση του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς», κατέθεσε ο πρώην διευθυντής της Ferostaal Χανς Μόλενμπεκ.
«Ο Εμμανουήλ ήταν η Inveco» τόνισε στις γερμανικές αρχές ο κ. Ματαντός προσθέτοντας ότι, η Inveco εμπλέκεται σε αμοιβή 17.000.000 από τη HDW.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη Γερμανική εταιρεία, μόλις έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της συμφωνία αγοράς των υποβρυχίων.
Και άλλες υπεράκτιες
Η έρευνα των Γερμανών εισαγγελέων έχει ανιχνεύσει σύνδεση μεταξύ συνδικαλιστών του Σκαραμαγκά και της Rangiroa Holdings μια από τις εταιρίες που αναφέρονται στη λίστα με τις συνολικές μίζες των 55.000.000 ευρώ που έχει δημοσιευθεί στο Der Spiegel. Η υπεράκτια εταιρεία εμφανίζεται να έχει λάβει, σύμφωνα με τη λίστα, συνολικά 4.470.000 ευρώ.
Άλλες δυο εταιρείες η Asian&Middle Eastern Engineering και η Wilberforce Investnments πιστεύεται πως σχετίζονται με μέλη της «Ομάδας Α» την οποία μάρτυρες της Εισαγγελίας Μονάχου υποδεικνύουν ως την ομάδα των ανθρώπων που έδινε μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς.
Στο μικροσκόπιο των αρχών
Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Εκτός από τον πρώην μάνατζερ των ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ, άλλοι δυο συνδικαλιστές ο Γιώργος Κοντάκης και ο Σταύρος Μαρκάτος, που διετέλεσαν πρόεδροι του σωματείου εργαζομένων Τρίαινα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ τόσο σε επίπεδο λογαριασμών όσο και σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων.  Ανάλογη έρευνα γίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τον επίσης στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γεώργιο Κολίρη.
Όλοι τους κατείχαν θέσεις-"κλειδιά" κατά τη διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων.

Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη


Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιείται σήμερα, μετά την προτροπή του Μπαν Γκι-μουν και τη δραματική έκκληση που απηύθυνε ο Λίβυος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των βιαιοτήτων στη χώρα. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο «παγώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μουαμάρ Καντάφι, συγγενών του, συνεργατών του, αλλά και στελεχών της λιβυκής κεντρικής τράπεζας.

Λίγο μετά τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δράσει ταχύτατα ώστε να σταματήσει η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, δραματική έκκληση για άμεση δράση απηύθυνε και ο Λίβυος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Αμπντουραχμάν Μοχάμεντ Σαλγκάμ.

«Ελπίζω τις επόμενες ώρες, όχι τις επόμενες ημέρες, να καταφέρετε να σταματήσετε αυτό που κάνουν -ο Καντάφι και οι γιοι του- ενάντια στον λαό μας» δήλωσε χθες ο Σαλγκράμ, απευθυνόμενος στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το σχέδιο ψηφίσματος που διένειμαν στα μέλη του ΣΑ η Βρετανία, η Γαλλία η Γερμανία και οι ΗΠΑ και το οποίο προβλέπει την επιβολή εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης, την απαγόρευση των μετακινήσεων και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων για κορυφαία στελέχη του καθεστώτος.

Στο σχέδιο του ψηφίσματος, που διέρρευσε χθες, υπογραμμίζεται πως η βίαιη, αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Λιβύη μπορεί να συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τάχθηκαν υπέρ της επιβολής «σοβαρών κυρώσεων» εναντίον του καθεστώτος Καντάφι. Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες τέθηκαν επίσης υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ήδη από χθες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην κυβέρνηση της Λιβύης, ανακοινώνοντας πως θεωρεί ότι η νομιμοποίηση του Μουάμαρ Καντάφι να κυβερνά τη χώρα «έπεσε στο μηδέν».

Αντιδρώντας στην αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσαν οι λιβυκές αρχές ενάντια στους πολίτες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο «παγώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Μουαμάρ Καντάφι, των μελών της οικογένειάς του και κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, καθώς επίσης στελεχών της λιβυκής κεντρικής τράπεζας και κεφαλαίων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

«Αυτές οι κυρώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ενώ προστατεύουν εκείνους τους πόρους που ανήκουν στο λαό της Λιβύης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

«Η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε τις διεθνείς νόρμες και κάθε αξιοπρέπεια και πρέπει να της αποδοθούν ευθύνες» προστίθεται.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις θα εμποδίσουν την μεταφορά μεγάλων ποσών που ανήκουν στη Λιβύη, ώστε να αποτρέψουν τη λεηλασία της περιουσίας της χώρας από την κυβέρνηση Καντάφι.

Μάλιστα σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι κυρώσεις έχουν μεταξύ άλλων στόχο να ενθαρρύνουν στελέχη του λιβυκού κρατικού μηχανισμού να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση Καντάφι.

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύστασης μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εάν αυτές αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Χθες έγινε, επίσης, γνωστό πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκλεισε την πρεσβεία της στη Λιβύη.

Τον εγκαταλείπουν οι φίλοι του
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δηλώνει ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίζει όλες τις αποφάσεις του «φίλου» του Μοαμάρ Καντάφι.

«Φαίνεται ότι ο Καντάφι δεν έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης στη Λιβύη» δήλωσε από τη Ρώμη ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μία πολιτική συγκέντρωση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπέγραψε με τον Καντάφι σημαντικές οικονομικές συμφωνίες το 2008 εκτίμησε ότι το «γεωπολιτικό σενάριο αλλάζει», χωρίς να κρύψει τις ανησυχίες του για τα ιταλικά συμφέροντα.

SOS για τις ελληνικές επενδύσεις

Ιρανές µπροστά σε υπό κατασκευήν πλατφόρµα πετρελαίου στη νήσο Κεσµ του Περσικού Κόλπου
Οι χώρες της Βόρειας Αφρικής και ειδικά της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου µπορεί να µην έχουν τη βαρύτητα που έχουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι αγορές των χωρών της Βαλκανικής αλλά σίγουρα αποτελούν περιοχή ζωτικής σηµασίας για τα ελληνικά οικονοµικά συµφέροντα: οι σηµαντικές άµεσες ελληνικές επενδύσεις, οι εµπορικές συναλλαγές, αλλά κυρίως ηκάλυψη µεγάλου µέρους των ενεργειακών αναγκώντης Ελλάδοςσε πετρέλαιο καιφυσικό αέριοαναδεικνύουν τις χώρες της περιοχής σε έναν εκ των ων ουκ άνευ οικονοµικό και πολιτικό εταίρο της χώρας. Η Ελλάδα προµηθεύεται περίπου το 50% των αναγκών της από τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου και της Βόρειας Αφρικής: το 2008η εισαγωγή πετρελαίου προερχόταν από το Ιράν κατά 24,5%, τη Λιβύη κατά 17% και τη Σαουδική Αραβία κατά 9,4%. Εξάλλου ο όµιλος των Ελληνικών Πετρελαίων καλύπτει περίπου το 15% τωναναγκών του σε αργό πετρέλαιο από τη Λιβύη. Επιπλέον, η Αλγερία και το Κατάρ είναι οι µόνες εναλλακτικές πηγές της Ρωσίας από όπουη χώρα προµηθεύεται υγροποιηµένο φυσικόαέριο. Η ενεργειακήαυτή εξάρτηση της Ελλάδας απότις χώρεςτης ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι λογικό να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδος για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Αλλά και οι εµπορικές συναλλαγές της Ελλάδας µε τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρι κής γενικότερα δεν είναι µικρότερης οικονοµικής σηµασίας από τις εισαγωγές πετρελαίου. Το 2009 οι ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες της περιοχής ανήλθανσε 976 εκατοµµύρια ευρώ,ενώ οι ελληνικές εισαγωγέςανήλθαν σε3,6 δισεκατοµµύρια ευρώ έναντι 6 δισεκατοµµυρίων ευρώ το 2008 σηµειώνοντας πτώση 40,15%.

Εκτός όµως από την κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων πουέχουν πραγµατοποιήσει σηµαντικές επενδύσεις κυρίως στιςχώρες τηςΒόρειας Αφρικής παρακολουθούν µε αγωνία τις εξεγέρσεις πουσυγκλονίζουν αυτή την περίοδο τιςπερισσότερες από αυτές.

Παράλληλα δεν είναι ήσσονος σηµασίας και το ελληνικό ενδιαφέρον για τα πετροδολάρια των πλούσιων πετρελαιοπαραγωγών χωρών (Κατάρ, Αµπου Ντάµπι και Ντουµπάι) και του Περσικού Κόλπου που φλερτάρουν µε την ελληνική αγορά και τα οποία θα µπορούσαν να αποτελέσουν ένανσηµαντικό καταλύτη για την αναθέρµανση της ελληνικής οικονοµίας.

Η σηµαντικότερη ελληνική παρουσία βρίσκεται στη µεγαλύτερη χώρα του αραβικού κόσµου που είναι η Αίγυπτοςτων 80 εκατοµµυρίων κατοίκων:η τσιµεντοβιοµηχανία Τιτάν διαθέτει δύο εργοστάσια, η Τράπεζα Πειραιώς48 καταστήµατα και 16 η Εθνική. Παροντες στην Αίγυπτο είναι και άλλες µεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις όπως οι όµιλοι Ελληνικά Πετρέλαια, Βαρδινογιάννη, Αλουµύλ, η βιοµηχανία Chipita και άλλες επιχειρήσεις.

24,5%
της εισαγωγής πετρελαίου στην ελλάδα το 2008 προερχόταν από το Ιράν, 17% από τη Λιβύη και 9,4% από τη Σαουδική άραβία.



Τότε είχαν τα βινύλια, τώρα έχουν το facebook


Κλασικό ροκ,  Σαββόπουλος,  Olymπans,  Θεοδωράκης και  Ξαρχάκος για τη  Μίρκα Σαρδέλη  στο πικάπ. Μέταλ  µουσική και ροκ  τραγούδια στο  mp3 player για τον  15χρονο γιο της  Νίκο
Οι οµοιότητες λίγες. Οι διαφορές µεγαλώνουν το κενό. Τέσσερις µητέρες και τα παιδιά τους µιλούν στα «ΝΕΑ» για το... χάσµα τους
Δύο γενιές. Τις χωρίζουν σχεδόν 30 χρόνια ή και λίγο παραπάνω. Οι µεν έζησαν την περίοδο της ξενοιασιάς στις δεκαετίες του '70 και του '80, οι δε βιώνουν σήµερα τι θα πει έφηβος. Οι δίσκοι των ποπ και ροκ συγκροτηµάτων έχουν δίπλα τους CD µε τρανς, χάουζ και χιπ χοπ. Οι βάτες, τα µανίκια - νυχτερίδα και οι µπαλαρίνες είναι καταχωνιασµένα στις ντουλάπες των µαµάδων και σε εκείνες των κοριτσιών υπάρχουν χαµηλόµεσα τζιν, αµάνικα µπουφάν και ψηλοτάκουνα. Δεν είναι όµως τα µοναδικά σύµβολα που ορίζουν την διαφορά των γενεών. Φυσικά στο χάσµα των διαφορετικών εφηβειών υπάρχει ένα σηµείο που τις ενώνει: η φόρα και ο ενθουσιασµός της νιότης.

Εκείνη κοιτά τους παλιούς δίσκους βινυλίου. Εκείνος, λίγο πιο πέρα βάζει το CD µε τη µέταλ µουσική στο τελευταίας τεχνολογίας ηχοσύστηµα. Η Μίρκα Σαρδέλη έζησε τα εφηβικά της χρόνια στα τέλη του ‘70, µια εποχή που σηµαδεύτηκε από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όπως λέει στα «ΝΕΑ». «Αλλες εποχές, άλλες συνήθειες. Βλέπω διαφορές µε την εφηβεία που περνούν οι δύο µου γιοι στα πάντα: τη µουσική, το ντύσιµο, τη διασκέδαση, τον κινηµατογράφο, το διάβασµα». Ο 15χρονος γιος της, Νίκος, είναι µαθητής της τελευταίας τάξης του Γυµνασίου. «Εχουµε απλά άλλα ερεθίσµατα», λέει.

Κλασικό ροκ, Σαββόπουλο, Olympians και φυσικά Θεοδωράκη και Ξαρχάκο η µητέρα, µέταλ και ροκ ο γιος. «Το πικάπ στην εφηβεία µου έπαιρνε φωτιά», θυµάται η Μίρκα Σαρδέλη και ο Νίκος θα πει «ακούω τραγούδια παντού, γι’ αυτό κι έχω συνέχεια µαζί µου το mp3». Συναυλίες, κινηµατογράφος, πάρτι και βόλτες στην παραλία ήταν οι επιλογές διασκέδασης της µητέρας το 1977, όταν συµπλήρωνε τα 16. Στην ίδια περίπου ηλικία, ο γιος της περνάει αρκετές ώρες παίζοντας µε φίλους βιντεοπαιχνίδια ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η Σόλωνος, η Πλατεία Κάνιγγος και η Κωλέτη όπου βρίσκονταν τα µεγαλύτερα φροντιστήρια ήταν τα νεανικά στέκια της µητέρας τότε, ενώ η πλατεία Νέας Σµύρνης, ο πολυχώρος στο Παλαιό Φάληρο αλλά και η Πλατεία Συντάγµατος είναι τα αγαπηµένα στέκια του 15χρονου γιου της σήµερα.

Οι κινηµατογραφικές επιλογές του είναι κυρίως αµερικανικές κωµωδίες και περιπέτειες. Μία από τις αγαπηµένες του, «Ο τουρίστας», µε τον Τζόνι Ντεπ. Για τη µητέρα υπήρχε ο «ποιοτικός κινηµατογράφος», µε ταινίες του Μπερτολούτσι ή του Αγγελόπουλου, αλλά και τα µιούζικαλ. Ακόµη και στο ντύσιµο, υπάρχουν µεγάλες διαφορές µεταξύ των δύο γενεών: «Τα σηµερινά παιδιά και πολύ περισσότερο τα κορίτσια περιποιούνται τον εαυτό τους από πολύ µικρή ηλικία. Οι κοπέλες συναντούν τη θηλυκή τους πλευρά από τα 12 κιόλας χρόνια. Αντίθετα, εµείς κυκλοφορούσαµε άβαφες, µε µποτάκια και αµπέχονο, το στρατιωτικού τύπου παλτό, µέχρι τα 18 µας», παρατηρεί η κ. Μίρκα. Οπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου Ευστράτιος Παπάνης, οι διαφορές στις δύο γενιές είναι εξαιρετικά µεγάλες λόγω των επιταχυνόµενων αλλαγών και της παγκοσµιοποιηµένης κουλτούρας. «Ο σηµερινός έφηβος έχει σχεδόν τις ίδιες συνήθειες µε έναν στην Αµερική ή την Αυστραλία». Μια από τις σηµαντικότερες διαφορές αφορά την πολιτικοποίηση των νέων. «Οι έφηβοι και οι νέοι τη δεκαετία του null 70 και null 80 ήταν πολιτικοποιηµένοι. Σήµερα, και σύµφωνα µε στοιχεία ερευνών, απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς, δεν πιστεύουν σε συλλογικά κινήµατα», σηµειώνει.
Τα κορίτσια σήµερα περιποιούνται τον εαυτό τους από πολύ µικρή ηλικία

«Μαµά, να σε ρωτήσω κάτι; Ποιοι είναι οι Bee Gees;»

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΉΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ του null 80 η Αγγελική Παπαµανωλάκη ήταν έφηβη. Τριάντα χρόνια αργότερα έχει να αντιµετωπίσειστο σπίτι δύο άλλους εφήβους, τον 17χρονο γιο και τη 15χρονη κόρη της. Η µεγαλύτερη διαφορά που εντοπίζει στις δύο γενιές; «Η ελευθερία.Τότε όλα ήταν περιορισµένα. Το σχολείο ήταν πιο αυστηρό.

Να φανταστείτε, η πρώτη µου έξοδος ήταν στα 15. Πήγα κινηµατογράφοµε τις φίλες µου αλλά και τηµητέρα µου. Σήµερα, τα παιδιά βγάζουν αυτό που νιώθουν», λέει. Πολλές φορές καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις τύπου: «Ποιοι είναι οι ABBA ή οι Bee Gees;». Η 15χρονη Ελένη ακούει τις ξένα χιτς από τα µουσικά κανάλια. Κι ενώ η µητέρα της διάβαζε Πηνελόπη ∆έλτα ή Β. Ουγκώ, η Ελένη προτιµά να διαβάζει το «Λυκόφως» και να σερφάρει στο ∆ιαδίκτυο...
Βγήκα για πρώτη φορά στα 15 µου: πήγα σινεµά µαζί µε τις φίλες µου αλλά και τη µητέρα µου

«Φλερτ µε αγόρια στα 70s; Μόνο κρυφά από τον πατέρα!»

«ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ο οποίος ζει σε νησί έχει τεράστια διαφορά µε εκείνον της πόλης. Εγώ ήµουν έφηβη στη δεκαετία του null 70 στη Χίο και η κόρη µου είναι σήµερα 16 ετών στην Αθήνα». Η Νίκη Χέρα θυµάται ότι για να βρεθεί πιο κοντά µε κάποιο αγόρι που της άρεσε έπρεπε να πάει κρυφά σε πάρτι. «Οι κανόνες έµπαιναν από τον πατέρα. Τους τηρούσαµε, όµως ήµασταν και παιδιά. Θυµάµαι ήθελα να πάω σε ένα πάρτι. Ο πατέρας µου ούτε που να το ακούσει και του είπα ότι θα πάω µε κάποιο ξάδελφό µου σινεµά. Για κακή µου τύχη όµως έπιασε καταιγίδα και ο πατέρας µου πήγε στο σινεµά να µας πάρει. Η κατ’ οίκον τιµωρία µου κράτησε µήνες». Για τη 16χρονη κόρη της Σοφία, αυτά φαντάζουν εξωπραγµατικά. «Πάντα κάτι θα θέλουν τα παιδιά παραπάνω από αυτά που δίνουν οι γονείς τους. Ολες οι εποχές είναι ίδιες. Απλώς αλλάζουν τα πράγµατα που τις συµβολίζουν. Εµείς µετράµε φίλους στο facebook ή περιµένουµε το νέο µοντέλο κινητού. Η µητέρα µου περίµενε να βγει ο καινούργιος δίσκος των Olympians και του Πουλόπουλου».
Πάντα κάτι θα θέλουν τα παιδιά παραπάνω από αυτά που τους προσφέρονται από τους γονείς

«Εµείς πηγαίναµε πολύ σινεµά. Πλέον κατεβάζουν τις ταινίες!»

Πριν ΑΠΟ 30Χρονια έπρεπε να περιµένεινα έρθει το σήµα της τηλεφωνικής γραµµής για να µιλήσει µε τηφίλη της. Τώρα τα παιδιά της έχουνκινητά µε βιντεοκλήσεις! Η Βάσω Πετρίδη είναι µητέρα των 16χρονων τριδύµων Ερρικας, Αντώνη και Ζωής. «Για µένα ήταν κατάκτηση να επιστρέψω το Σάββατο µεσάνυχτα και αυτό ύστερα απόπολλές διαπραγµατεύσεις» λέει. Εξοδος σήµαινε πάρτι ή σινεµά. Η νεαρή Ερρικα εξηγεί ότι τις περισσότερες ταινίες πια τιςκατεβάζουν πριν βγουν στις αίθουσες καιότι τα κλαµπ είναι τόπος συνάντησης για τους τινέιτζερς. «Ακόµη και σε µπουζούκια πάνε!». Ο Αντώνης επισηµαίνει τη διαφορά στην επικοινωνία. «Σίγουρα κανείς δεν φανταζόταν πριν από 30 χρόνια ότι θαµπορείς να διαβάζεις µε τον συµµαθητή σου µέσω Skype». Στη ρουτίνα του 24ώρου η Ζωή υπολογίζει και την επίσκεψη στο facebook. «Είναι ελάχιστα τα παιδιά που δεν έχουν προφίλ. Είµαι περίεργη: άραγε το 2040τι θα λένε οι τότε έφηβοι;».
Είναι καθηµερινότητα για µας να διαβάζουµε παρέα µε τους συµµαθητές µας µέσω Skype
ΤΑ ΝΕΑ

Τέσσερις Έλληνες νεκροί σε δυστύχημα με τουρκικό λεωφορείο

Φωτογραφία από τον τόπο του δυστυχήματος

Τέσσερις Έλληνες κι ένας Τούρκος ανασύρθηκαν νεκροί, και πέντε ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, σε δυστύχημα που συνέβη όταν τουρκικό λεωφορείο έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό στον οδικό άξονα Υψάλων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών εισαγγελικών αρχών, νεκροί είναι οι Σοφία Μαριάδη, Μηνάς Σολακίδης, Αρκάδιος Μωυσίδης και Φώτο Μυτακίδη, η οποία είχε διπλή ιθαγένεια, ελληνική και τουρκική. Νεκρός είναι επίσης ο Τούρκος πολίτης, Γιασάρ Ντεμίρερ. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων, ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται στο κρατικό νοσοκομείο Ραιδεστού.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν οι Παναγιώτης Παλετίδης, Μαρία Μαριάδη και Βασίλης Νάρης.

Το δυστύχημα έγινε σήμερα στις 04.50 π.μ., όταν το τουρκικό λεωφορείο της εταιρείας «METRO» που εκτελούσε το δρομολόγιο  Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα, το λεωφορείο γλίστρησε λόγω πάγου και έπεσε στη χαράδρα, καθώς το προστατευτικό διάζωμα του δρόμου είχε καταστραφεί.
Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους οκτώ  μέτρων, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που περιόριζαν την ορατότητα.
Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζιβελέκου, έχει επιληφθεί της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δημόσιο νοσοκομείο στα Μάλκαρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Έλληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Επί τόπου μεταβαίνουν στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης καθώς και του Προξενείου Ανδριανούπολης. Παράλληλα έχει τεθεί σε ετοιμότητα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας.

Επαναπατρίζονται οκτώ Έλληνες και 11 Κύπριοι

Επαναπατρίστηκαν από τη Λιβύη οκτώ Έλληνες και 11 Κύπριοι που είχαν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων μαζί με Γερμανούς αλλά και άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Το απόγευμα ένα από τα C-160 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ναφοόρα της Λιβύης.

Οι οκτώ Έλληνες και οι έντεκα Κύπριοι εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Τζάλου της Λιβύης.

Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

Σαηεντολογία –«Στρατόπεδο ασφαλείας»


Εἰς τό τεῦχος 61 τοῦ «Διαλόγου», δύο τραγικά γεγονότα: «Ζευγάρι Ἀμερικανῶν, πού ἀπό ἔφηβοι ὑπῆρξαν Σαϊεντολόγοι, ἔφεραν την ὑπόθεσή τους στά δικαστήρια, ἰσχυριζόμενοι πώς ὅσο ὑπῆρξαν ὀπαδοί τῆς ὀργάνωσης χρησιμοποιήθηκαν σάν σκλάβοι. Ὁ Μάρκ Χέντλυ καί ἡ σύζυγός του Κλέαρ, ἀνῆκαν στή «Θαλάσσια Ὀργάνωση» (Sea Org), τό πιό σκληρό τμῆμα τῆς Σαηεντολογίας. Μέλη αὐτοῦ τοῦ τμήματος ὑπογράφουν ὅρκο νομιμοφροσύνης γιά ἕνα δισεκατομμύριο χρόνια (sic), ὑποσχόμενοι νά μή ἀποκτήσουν παιδιά και ζοῦν καί ἐργάζονται σέ κοινόβια. Το ζεῦγος ἰσχυρίστηκε, πώς τούς ὑποχρέωναν να ἐργάζονται σχεδόν ἀσταμάτητα, εἴκοσι ὧρες τήν ἡμέρα καί ἡ κ. Χέντλυ δήλωσε πώς ἐξαναγκάστηκε νά κάνει ἔκτρωση… Ἀλλ΄ ὅπως ἡ οἰκογένεια Χέντλυ, ἔτσι και ὁ Τζ. Ντούϊγκναν ἔζησε στό «Συγκρότημα», τό περιφραγμένο «στρατόπεδο ἀσφαλείας» τῶν 500 στρεμμάτων τῆς ὀργάνωσης, ἔξω ἀπό το Λός Ἄντζελες, ἀπ΄ ὅπου ἐπιχείρησε μία δραματική ἀπόδραση μετά ἀπό 22 χρόνια. Οἱ «φρουροί ἀσφαλείας» τῆς Σαηεντολογίας τόν καταδίωξαν ὅταν προσπάθησε νά ἀποδράσει…
Ἡ ὀργάνωση –αὐτό εἶναι τό τραγικό– εἶναι ἀναγνωρισμένη στίς ΗΠΑ ὡς θρησκεία, παρά τό γεγονός ὅτι τόν Ἰούλιο τοῦ 1977, 134 πράκτορες τοῦ F.B.I. εἰσέβαλαν στά γραφεῖα της στό Λός Ἄντζελες καί στην Οὐάσιγκτον καί ἀφαίρεσαν 48.149 ἔγγραφα, τά ὁποῖα ἀπεκάλυψαν ἕνα εὐρύ κύκλωμα κατασκοπείας». Ἀπ΄ ὅσα τραγικά γεγονότα κατά καιρούς ἔρχονται εἰς φῶς καί τάς τόσας καταδικαστικάς ἀποφάσεις ἐναντίον τῆς ἀπόκρυφης αὐτῆς ὀργανώσεως, ἀπορεῖ κανείς πῶς συνεχίζουν νά παγιδεύωνται συνάνθρωπο.
«Ορθόδοξος Τύπος» 25/2/2011
aktines

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟ



Η ΠΟΡΝΟ διαφήμιση του Jumbo!!! Προσοχή στα μικρά παιδιά...

Άντε να εξηγήσω τώρα στον πεντάχρονο γιο μου, τι σημαίνει η λέξη porno, που άκουσε καθώς ψωνίζαμε σε ένα από τα πολυκαταστήματα του Jumbo!
Πάει χαμένος τόσος κόπος στο σπίτι με την τηλεόραση, που εδώ και πολύ καιρό είχαμε σχεδόν κλειστή ή τουλάχιστον προσέχαμε τι βλέπαμε.
Πολλοί γονείς έχουν εξαγριωθεί με τη συγκεκριμένη διαφήμιση και με τα αισχρά λόγια(σκεφτείτε ότι η διαφήμιση απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά) που αναφέρονται μέσα σε αυτή.
Προσπαθήστε με κάθε τρόπο τη διάδωση της πληροφορίας αυτή, είτε μέσω facebook είτε μέσω διαμαρτυρίας στο ΕΣΡ.
Ακούστε την επίμαχη λέξη στη διαφήμιση του Jumbo (0:24):


Μια φωτογραφία, χίλιες... σκέψεις

1fpapΚαι όμως η φωτογραφία είναι αναρτημένη στην κύρια ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, (www.minfin.gr) που προφανώς έχει και ξένους επισκέπτες.
Αδυνατεί κανείς να καταλάβει την "ανάγκη" δημοσίευσης αυτής της εικόνας από το επιτελείο του Υπουργού, όπου εμφανίζονται - τυχαία ίσως - οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Ταμβακάκης να μην συμμετέχουν στην συζήτηση του Διοικητή της ΕΤΕ Βασίλη Ράπανου με τον Πρωθυπουργό. 
Ο πρώτος αδιάφορος με ελαφρύ μειδίαμα και το βλέμμα προς άλλη κατεύθυνση και ο δεύτερος με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια σταυρωμένα, να δείχνει με την στάση του "ωσεί παρών, εκφράζων άμα αδιαφορία ή διαφωνία στα τεκταινόμενα της στιγμής".
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/image/pageNumber/4/resourceRepresentationTemplate/multimediaTemplate

Λαθρομεταναστευτικές διασυνδέσεις


Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η κατάσταση στην χώρα μας με την πλημμύρα αλλοδαπών αλλά και την δραστηριοποίηση διαφορων “μουσουλμανικών” κοινοτήτων, έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Απόδειξη τα τελευταία γεγονότα τόσο με την κατάληψη της Νομικής και εν συνεχεία του Μεγάρου “Υπατεία”, όσο και από τα όσα έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα την προηγούμενη Κυριακή.
Αυτό φαίνεται πλέον να γίνεται σε όλους αντιληπτό, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση και τους “πολυπολιτισμικούς ταλιμπάν” τους οποίους αυτή έχει συνήθως ως φανερούς ή κρυφούς συμβούλους.
Έχουμε την εντύπωση ότι όχι μόνο είναι γνωστές οι διασυνδέσεις των διαφόρων “αντιρατσιστικών” οργανώσεων, μετώπων, ομάδων και των αριστερίστικων κομμάτων με τον όχλο των λαθρομεταναστών, αλλά είναι και λεπτομερώς χαρτογραφημένες, αφού όλες οι ομάδες αυτές, φροντίζουν να “διαφημίζουν” ακόμη και στο διαδίκτυο τις “επιτυχίες” και τις “προσπαθειές” τους, στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το ζήτημα είναι ότι αυτές οι ομάδες, συνδέονται με πολλούς τρόπους και με τη ίδια την κυβέρνηση και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Και όχι αυτό δεν είναι μια “αυθαίρετη” δικιά μας υποψία. Πρόκειται για κάτι σίγουρο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι εκπρόσωποι του “Ενωμένοι ενάντια στον φασισμό και στον ρατσισμό” που έχει οργανώσει μεγάλο μέρος των διαφόρων “κινήσεων” που είχαν ως αποτέλεσμα ταραχές στον Άγιο Παντελεήμονα, ήταν οι πρώτοι “εκπρόσωποι” πολιτών που συναντήθηκαν με τον κ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τότε υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μετά τις εκλογές.
Ενώ στους κόλπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι γνωστή η συνεργασία του ΣΕΚ και των διαφόρων παραφυάδων του με κύκλους του ΠΑΣΟΚ (ακόμη και με φημολογίες για “χρηματοδότησή” του από το κυβερνητικό κόμμα), με αντάλλαγμα το “σπρώξιμο ψηφοφόρων” προς αυτό έναντι της τρομακτικής εναλλακτικής της ΝΔ. Ενώ ακόμη και ο γνωστός ΑΝΤΑΡΣΥΑ του κ. Κωνσταντίνου είναι γνωστό ότι βοήθησε προεκλογικά τον κ. Καμίνη, έτσι ώστε ο τελευταίος να εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων. Στοιχεία για... διασυνδέσεις λοιπόν υπάρχουν. Το ζήτημα είναι μέχρι πού φθάνουν.
Και πάλι όμως η ερώτηση του Θάνου Πλεύρη θα μπορούσε να είναι και πιο διερευνητική. Γιατί δεν είναι μόνο οι επαφές αυτών των οργανώσεων με τους λαθρομετανάστες. Σε πάμπολλες αναφορές διαφόρων οργανισμών, γίνεται λόγος για διασύνδεση διαφόρων ΜΚΟ, ακροαριστερών κομμάτων κλπ, ακόμη και με ισλαμιστικές φονταμενταλιστικές ομάδες.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη του κ. Παπουτσή γι' αυτό το φαινόμενο και για το εάν υπάρχουν στοιχεία για την περίπτωση της χώρας μας. Γιατί εκεί κρύβεται το πραγματικό μυστικό. Και για το πώς αυτές οι ισλαμιστικές οργανώσεις, που ξεκάθαρα επιζητούν την δημιουργία βάσεων στην Ευρώπη, συνεργάζονται με τους δήθεν προοδευτικούς. Παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού πολλά.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Όταν δεν μπορεί το σύστημα, σκάνε μύτη οι κουκούλες!

epeisΟι παρακρατικοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν έχουν αφήσει εδώ και δεκαετίες μαζική εκδήλωση στην Ελλάδα, χωρίς να παρεισφρήσουν και χωρίς να δημιουργήσουν επεισόδια.
Λειτουργούν ως προπομπός της καταστολής, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες και το άλλοθι για την παρέμβαση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Τα ίδια έκαναν και την Τετάρτη, στοχεύοντας μάλιστα αυτούς που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Guess why ή ελληνιστί, μαντέψτε γιατί. Πάντα εκεί, συνεπείς με την αποστολή τους: να προβοκάρουν, να τρομάξουν τον κόσμο ωθώντας τον στην ιδιώτευση, ώστε να μονοπωλήσουν αυτοί τη «διαμαρτυρία» και να συνδράμουν το σύστημα.
Αν τους επικρίνεις τους κουκουλοφόρους την ώρα της «δράσης» τους, κινδυνεύεις να χάσεις ακόμα και τη ζωή σου! «Δημοκρατικά» και «προοδευτικά» πράγματα, από μια δράκα ανθρώπων, που δήθεν κόπτονται για την... ελευθερία! Ποια «ελευθερία» όμως; Κατ’ αυτούς, την «ελευθερία» σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τους ιδεολογικούς αντιπάλους τους!
Τι έγινε, θα βρουν τους ενόχους; Στη Marfin, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Επίσης, πριν από λίγο καιρό ξυλοκοπήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης. Μήπως η ηγεσία της ΕΛΑΣ σφυρίζει αδιάφορα; Μήπως αυτό είναι καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος;
Μήπως δεν είδε η ΕΛΑΣ τα πρόσωπα που χτύπησαν τον πρώην υπουργό, πρόσωπα που τα είδε όλη η υφήλιος μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων; Μήπως είναι ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους; Μήπως το «πρόβλημα» είναι ότι κάποιοι και δη κατευθυνόμενοι, πρέπει να καλυφθούν από το σύστημα; Αν είναι κάποιος Έλληνας κάτοικος σε συνοικία της Αθήνας, που διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση της ζωής του, συλλαμβάνεται ή ανευρίσκεται αμέσως...
Συγκλίνουσες επιδιώξειςΝα εξηγούμαστε: υπάρχουν και οι «χρήσιμοι» ηλίθιοι. Αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το σύστημα (εν αγνοία τους ίσως...), γιατί τυγχάνει οι επιδιώξεις των αριστεριστικών & αντιεξουσιαστικών καταγωγίων τους, να συμπίπτουν με αυτές των διεθνών κερδοσκόπων.
Η πλατφόρμα συνεργασίας ή σύμπλευσης, είναι ο διεθνισμός, αλλά και η κοινωνική ελευθεριότητα, η οποία όμως, αυτό δεν θα σας το πουν οι της ριζοσπαστικής αριστεράς (γιατί δεν τους συμφέρει να ακουστεί και να καταστεί συνείδηση στον κόσμο), ενθαρρύνει την κατανάλωση.
Και έτσι, οι πολυεθνικές κερδίζουν και κερδίζουν πάρα πολλά, τρυγώντας όλο τον πλούτο των κοινωνιών της σκλαβιάς σε μια επίπλαστη ευμάρεια, της αποχαλίνωσης και της απανθρωπιάς... Είναι ενδιαφέρον πάντως να δούμε ποιους χρηματοδοτούν άνθρωποι σαν τον Σόρος (μέχρι και τα computers αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας στην Αργεντινή). 
Σκοτεινοί οι καιροί μας Ζούμε ζοφερές μέρες, υπό ολοκληρωτικό καθεστώς, που παραβιάζει βάναυσα το Σύνταγμα και περιορίζει δραστικά τις ελευθερίες μας. Το σχέδιο νόμου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι χαρακτηριστική περίπτωση λογοκρισίας & απόπειρας φίμωσης της αντίθετης άποψης. Και γιατί κάποιοι και είναι πολλοί αυτοί, λένε, ότι όπου δεν μπορούν αλλιώς οι του συστήματος, έρχονται τα πρόθυμα παιδιά με τις κουκούλες; Θεωρία συνωμοσίας; Ίσως. Ας πάψουν όμως οι παρακρατικοί μηχανισμοί, να την επιβεβαιώνουν και δη παντοιοτρόπως.
Νίκος Χιδίρογλου

Ενας Έλληνας χωρίς ταυτότητα και διαβατήριο!

lalas stivenΤέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του στην χώρα από τις ΗΠΑ, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης 13 ετών επειδή παρέδιδε στις ελληνικές αρχές απόρρητα έγγραφα εθνικής σημασίας, ο Σταύρος (Στηβ) Λάλας δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η ελληνική Πολιτεία δεν του έχει αποδώσει καν μέχρι σήμερα ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.
Ο Ιωάννης Κοραντής έφερε το θέμα στη βουλή και ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα τα εξής:
1. Εχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση την δέσμευση, έναντι εκείνης των ΗΠΑ, να μην ικανοποιήσει το αίτημα του Στ. Λάλα;
2. Εάν όχι, τι την εμποδίζει να το πράξει; Δεν θεωρούν ότι έστω και αν υπάρχουν κάποια τυπικά γραφειοκρατικά εμπόδια, στοιχειώδης εθνική αναγνώριση για τα όσα έπραξε ο Στ. Λάλας για την Πατρίδα επιβάλλει να του δοθούν, το ταχύτερο δυνατόν, ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο;
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στην «Ελεύθερη Ωρα» ο Σταύρος Λάλας δυο μήνες μετά την επιστροφή του στην πατρίδα για να δείτε ότι είναι πολύ Έλληνας για να τον αντέξει το σάπιο πολιτικό μας σύστημα 

Συμμετοχή επωνύμων νεοειδωλολατρών σε μασωνικές στοές. Συγκλονιστικό video του Γ. Φουράκη που ομολογεί την σχέση Εβραιομασωνίας-Νεοπαγανιστών!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!Στις φωτογραφίες εικονίζονται η... κυρία Μαρία Τζάνη (μαζί με τον Νικόλαο Βουργίδη, ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ" που φοράει την παραδοσιακή τεκτονική ποδιά) πανεπιστημιακός - γνωστή Χριστιανομάχος και ο ποιητής- συγγραφέας Δημήτρης Ιατρόπουλος γνωστός και αυτός για την Αντιχριστιανική του στάση σε ποικίλα θέματα:

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν εντός του Τεκτονικού Μεγάρου κατά την διάρκεια Εκδηλώσεων κι έχουν δημοσιευθεί από την Μεγάλη Στοά.
Άλλη μία (προσέξτε το μασωνικό σύμβολο στην πόρτα)

ΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ!

Έχουν το θράσος και μιλάνε οι εν λόγω "Δωδεκαθειστές" για "εβραιοχριστιανούς", ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ"!

Σκοπός τους, η κατασυκοφάντηση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ο διχασμός του ελληνικού λαού. Γι'αυτό άλλωστε και διατίθεται πακτωλός χρημάτων ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, όπως και συνεχείς εμφανίσεις σε εκπομπές (κυρίως του Χαρδαβέλα)!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τους Δωδεκαθειστές που από επιλογή τους πιστεύουν εκεί,δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν δεν υβρίζουν τη δική μας πίστη.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ...ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!


hellas-orthodoxy.blogspot.com

Ακολουθεί το βίντεο όπου ο Γιάννης Φουράκης λίγο πριν πεθάνει, ομολογεί την σχέση Νεοπαγανιστών με την Εβραιομασωνία...... και επιβεβαιώνει τον σκοτεινό ρόλο της εμφάνισης των νεοειδωλολατρών κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

/koukfamily

Εικόνες χάους φέρνουν μαζί τους οι επαναπατρισθέντες Ελληνες από τη Λιβύη

Από την άφιξη των πρώτων επαναπατρισθέντων στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Εικόνες χάους μετέφεραν οι Έλληνες που βρίσκονταν στη Λιβύη και επαναπατρίσθηκαν με πλοία αλλά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ και αρκετοί ξένοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα με τα ελληνικά μέσα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελ.Βενιζέλος και το τρίτο C-130 που έφυγε από τη Λιβύη, ενώ πλοία μεταφέρουν πολίτες από τη Βεγγάζη στο Ηράκλειο και τη Σούδα της Κρήτης.

Το πρώτο από τρία C-130 προσγειώθηκε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, και οι 88 Έλληνες που μετέφερε είναι καλά στην υγεία τους.

Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες χαρακτήρισαν δραματική την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και εξέφρασαν την ανακούφισή τους για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Στο δεύτερο ελληνικό C-130 επιβαίνουν 83 επιβάτες από την Τρίπολη, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέπος, είναι και ένας Έλληνας υπάλληλος της πρεσβείας που έχει τραυματιστεί στον ώμο και στο πόδι από πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες το απόγευμα. Ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τρίτο C-130 με 45 επιβαίνοντες από την Σύρτη αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το βράδυ απέπλευσε επίσης από το Ηράκλειο το Olympic Champion για τη Βεγγάζη. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε φύγει νωρίτερα από τη Βεγγάζη για τη Σούδα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι της Λιβύης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νωρίτερα, τα πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion της ΑΝΕΚ είχαν δέσει στο Ηράκλειο το μεσημέρι, μεταφέροντας 4.500 Κινέζους και 46 Έλληνες. Το δεύτερο έφυγε ξανά το βράδυ για την Λιβύη.

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες της επιχείρησης επαναπατρισμού καθώς και στις δυσκολίες στην επιβίβαση των Ελλήνων, αναφέρθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Ζέπος και τόνισε ότι από πλευράς ΥΠΕΞ και προσωπικά του κ. Δόλη, ο οποίος συνόδευσε τους Έλληνες και συντόνισε την επιχείρηση, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

Η Αντα μηχανικός αεροσκαφών

Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Αντα
Σπάνια ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρεται στη σύζυγό του Αντα. Πολύ πιο σπάνια αναφέρεται σ΄ αυτήν από το βήμα της Βουλής. Και όμως για πρώτη φορά, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη για τις αμυντικές βιομηχανίες, ο Πρωθυπουργός όχι μόνον αναφέρθηκε στη σύζυγό του, αλλά και στην επαγγελματική της κατάρτιση.
Η αναφορά έγινε όταν ο κ. Παπανδρέου μιλούσε για τα δυσβάσταχτα χρέη που άφησαν, επί ΝΔ, οι αμυντικές βιομηχανίες, λέγοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την παρασιτική τους λειτουργία.
Αποκάλυψε ότι τα συσσωρευμένα χρέη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) είναι 2,6 και ότι παρά το γεγονός ότι επί ΝΔ εισέπραξαν αρκετά χρήματα δεν υπήρξε καμία παραγγελία στο δημόσιο τομέα. Όταν αναφέρθηκε για τα χρέη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και για τη διεθνή συνεργασία την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχουν και αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ: « η σύζυγός μου είναι μηχανικός αεροσκαφών» σημείωσε και εννοώντας ότι γνωρίζει ακριβώς και από πρώτο χέρι τη δουλειά που κάνουν αξιόλογα στελέχη στην ΕΑΒ.
Η κυρία Αντα Παπανδρέου, απόφοιτη του Πολυτεχνείου Πάτρας, πήγε με υποτροφία στον Καναδά για να κάνει το μεταπτυχιακό της με θέμα την «αντοχή υλικών». Η αεροναυπηγική όμως γρήγορα την κέρδισε και ξεκίνησε την καριέρα της σε καναδική αεροπορική εταιρία. Αφήνοντας την καριέρα της στον Καναδά και μετά το γάμο της με τον κ. Παπανδρέου, εργάζεται στην τεχνική διεύθυνση, στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών στην Ολυμπιακή, αλλά παραιτείται από την εργασία της όταν ο κ. Παπανδρέου αναλαμβάνει την αρχηγία του ΠαΣοΚ.
Ειδικά για την αμυντική βιομηχανία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι αποφασισμένος να σταματήσει την παρασιτική λειτουργία της, τους μεσάζοντες, τους διαμεσολαβητές, που υπήρχαν, όπως είπε, γενικότερα και στην οικονομία.

Ιάβα Συνεχίζεται η «κατάρα» του ηφαιστείου λάσπης

H λίμνη λάσπης που δημιούργησε το ηφαίστειο έχει καταπιεί 12 χωριά

Το ηφαίστειο λάσπης, που εμφανίστηκε ξαφνικά το 2006 στην Ιάβα, πιθανότατα λόγω μίας γεώτρησης πετρελαϊκής εταιρείας, θα συνεχίσει να πνίγει την περιοχή με δύσοσμη λάσπη και εύφλεκτα αέρια για ακόμα 30 χρόνια, δείχνουν τα μοντέλα ερευνητών.

Το ηφαίστειο «Λούσι», στα ανατολικά του ινδονησιακού νησιού, έχει εκτοπίσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 42.000 κατοίκους. Η λίμνη λάσπης έχει καταπιεί 12 χωριά, τα οποία βρίσκονται πλέον στα 15 μέτρα βάθος. Δεκατρείς άνθρωποι πνίγηκαν και αρκετοί ακόμα έχουν υποστεί εγκαύματα από την ανάφλεξη των αερίων, που αναβλύζουν στην επιφάνεια.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι θα χρειαστούν 26 χρόνια μέχρι να εκτονωθεί η έκρηξη σε διαχειρίσιμα επίπεδα» αναφέρει στο AFP o Ρίτσαρντ Ντέιβις, καθηγητής Γεωεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ντέραμ στη Βρετανία.

Η εκτίμηση, δημοσιευμένη στo βρετανικό Journal of the Geological Society, βασίστηκε σε υπολογιστικά μοντέλα, στα οποία τροφοδοτήθηκαν σεισμικά δεδομένα και μετρήσεις από δύο γεωτρήσεις φυσικού αερίου σε σχετικά μικρή απόσταση.

«Στη μέση της λίμνης, δηλαδή στο κέντρο του ηφαιστείου, υπάρχει ένα φρεάτιο 50 μέτρα πλατύ. Υπάρχουν όμως και 166 άλλα φρεάτια, που εμφανίστηκαν σε αυτά τα τέσσερα και πλέον χρόνια» αναφέρει ο Δρ Ντέιβις.

«Κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει στην περιοχή. Τελικά, οι επιπτώσεις του ηφαιστείου πιθανότατα θα αυξηθούν» προειδοποιεί.

Εκτιμά ότι, μέχρι να μετριαστεί η ροή της λάσπης γύρω στο 2037, το έδαφος στη γύρω περιοχή θα υποχωρήσει και θα δημιουργήσει μία κοιλότητα γεμάτη λάσπη, με βάθος από 95 έως 475 μέτρα.

Η ξαφνική εμφάνιση της Λούσι στις 29 Μαΐου του 2009 αποδίδεται από την ινδονησιακή κυβέρνηση σε σεισμό, ο οποίος είχε σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα σε απόσταση 280 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες αποδίδουν το φαινόμενο στις δραστηριότητες της εταιρείας Lapindo Brantas. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η εταιρεία απέτυχε να τοποθετήσει ένα προστατευτικό πλαίσιο στο φρεάτιο μίας γεώτρησης, με αποτέλεσμα νερό και αέριο από το υπέδαφος να ανέλθουν με μεγάλη πίεση στην επιφάνεια.

Τις μέρες που ακολούθησαν, οι επιστήμονες και οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να σφραγίσουν τον κρατήρα με γιγάντιες τσιμεντένιες μπάλες.

Το εγχείρημα απέτυχε και το ηφαίστειο συνέχισε να ξερνά 40 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων την ημέρα. Η ροή λάσπης έχει πέσει τώρα περίπου στις 4 πισίνες, η καταστροφή όμως συνεχίζεται.

Ιορδανία - Υεμένη Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ζητώντας συνταγματικές μεταρρυθμίσεις


Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν «συνταγματικές μεταρρυθμίσεις». Δεκάδες χιλιάδες άτομα πραγματοποίησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαναά, αλλά και πορείες στήριξης στον πρόεδρο της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο λαός ζητά την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το πανεπιστήμιο της Σαναά στην Υεμένη, ένα σύνθημα που έχει ακουστεί σε πολλές περιοχές του αραβικού κόσμου το τελευταίο διάστημα, από την Αίγυπτο έως την Τυνησία.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν δημοπρασία για να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκστρατεία τους.

«Η επανάσταση έχει αρχίσει» δήλωσε ο Φουάντ Νταχάμπα, μέλος της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στη διαδήλωση. «Δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» πρόσθεσε.

Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά, στην πλατεία Ταχρίρ της Σαναά, υποστηρικτές του Αλί Σαλέχ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος της Υεμένης είναι αυτός που κρατά ενωμένη μία φτωχή και κατακερματισμένη χώρα».

«Ο δημιουργός της ενότητας βρίσκεται στις καρδιές μας. Δεν θα τον εγκαταλείψουμε» φώναζαν.

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έφτασαν με λεωφορεία και φώναζαν συνθήματα, όπως: «Ναι στη σταθερότητα, όχι στο χάος».

Τουλάχιστον 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εννέα ημέρες στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος της Υεμένης.

Ο πρόεδρος Αλί Σαλέχ έχει δηλώσει πως δεν θα ενδώσει «στην αναρχία και τους σκοτωμούς».

Οι Αρχές είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, εν όψει των «αντίπαλων» διαδηλώσεων.

Ογκώδης διαδήλωση στην Ιορδανία


Δέκα χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, 6.000 κατά την αστυνομία, διαδήλωσαν, στο πλαίσιο της «Ημέρας Οργής», που είχαν συγκαλέσει η ισλαμιστική αντιπολίτευση και άλλα 19 κόμματα και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Περίπου 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επέβλεπαν τη διαδήλωση ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Όλη η Ιορδανία επιθυμεί τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, μία κοινοβουλευτική κυβέρνηση και ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό κοινοβούλιο», τόνισε ο σεΐχης Χάμζαχ Μανσούρ, επικεφαλής του Μετώπου Ισλαμικής Δράσεως (FAI), κύριο κόμμα της ισλαμικής αντιπολίτευσης.

«Επιθυμούμε μεταρρυθμίσεις, μία πραγματικά κοινοβουλευτική μοναρχία» τόνισε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής Μαϊσάρα Μάλας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα που κατήγγειλαν την «διαφθορά σε όλα τα επίπεδα» και τάχθηκαν υπέρ της «επιστροφής στο Σύνταγμα του 1952», που είχε υιοθετήσει ο βασιλέας Ταλάλ, παππούς του Αμπντάλα Β’, και έκτοτε έχει τροποποιηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ 92 φορές, εκχωρώντας όλο και περισσότερες εξουσίες στη μοναρχία.


Μισέλ Αλιό-Μαρί Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών «πληρώνει» με παραίτηση τις διακοπές της στην Τυνησία

Σάλο προκάλεσαν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές της υπουργού Μισέλ Αλιό-Μαρί στην Τυνησία
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί αναμένεται να παραιτηθεί εντός του Σαββατοκύριακου, δηλώνουν επίσημες πηγές. Η κίνηση αυτή φαίνεται πως έρχεται μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της υπουργού στην Τυνησία. Πιθανός αντικαταστάτης της σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι ο Αλέν Ζουπέ.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε κυβερνητική πηγή, σχετικά με τις διακοπές που είχε πραγματοποιήσει στην Τυνησία στα τέλη του 2010, καθώς και με τις συναλλαγές που είχαν οι γονείς της με Τυνήσιο επιχειρηματία.

«Πρέπει να φύγει και για να γίνει αυτό με αξιοπρέπεια, θα πρέπει να παραιτηθεί» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Η αποχώρησή της είναι σίγουρη» δήλωσε δεύτερη πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αλιό-Μαρί πρόκειται να αντικατασταθεί από τον υπουργό Άμυνας Αλέν Ζουπέ, ο οποίος έχει διατελέσει, κατά το παρελθόν, πρωθυπουργός της χώρας και υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Ζουπέ θα αναλάβει καθήκοντα αμέσως, μετά τις πιέσεις και του προέδρου» τόνισε η δεύτερη πηγή.

Το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η ίδια η υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «δεν ενδιαφέρεται για τις φήμες».

Οι επιθέσεις κατά της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών μαίνονται από τον Ιανουάριο, όταν πρότεινε στο καθεστώς του Μπεν Αλί συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν οι τυνησιακές Ένοπλες Δυνάμεις τις διαδηλώσεις.

Επόμενο «χτύπημα» ήταν η αποκάλυψη ότι το Δεκέμβριο η Αλιό-Μαρί χρησιμοποίησε το αεροσκάφος του Αζίζ Μιλέντ για να μεταβεί στην Τυνησία για διακοπές μαζί με τους γονείς της και το σύντροφό της Πατρίκ Ολιέ, υπουργό αρμόδιο για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, και μάλιστα εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος Μπεν Αλί.

Ακολούθησε αποκάλυψη για συναλλαγές που είχαν οι γονείς της με Τυνήσιο επιχειρηματία.

Αργεντινή Νεκρός οπαδός που σε επεισόδια πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Νεκρός οπαδός της Νιούελς Ολντ Μπόις
Νεκρός οπαδός της Νιούελς Ολντ Μπόις
Aκόμα ένα όνομα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών στην Αργεντινή. Πρόκειται για τον 29χρονο Ντιέγκο Μάλκοβιτς, οπαδό της Νιούελς Ολντ Μπόις , ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίων με φίλους της Ροζάριο δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας ένας αστυνομικός που βρισκόταν στον τόπο των αναταραχών πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάλκοβιτς.

Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα.

Να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Μάλκοβιτς ήταν ο 251ος που προήλθε από εκδηλώσεις βίας στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής από το 1924 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία «Salvemos al Futbol».