"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κεντροδεξιών συμμαχιών και διαφωνιών συνέχεια

kalesma
Αρκετές είναι οι φωνές τις τελευταίες ώρες που μιλούν για “ανασύνθεση” της κεντροδεξιάς και την μετατροπή της σε μία παράταξη, η οποία θα μπορέσει να ... αντιμετωπίσει το μέτωπο που δημιουργεί στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με δεδομένη την μαεστρική εκμετάλλευση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τον αέρα που καλλιεργείται από τα μήντια, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 25%, ενώ η ιδέα του, περί μίας κυβέρνησης της αριστεράς έχει την υψηλότερη κοινωνική αποδοχή, με 29% περίπου, εκτός από την ιδέα της κάποιας – επί της ουσίας αδύνατης – οικουμενικής κυβέρνησης, που έχει περίπου 31% θετικών απόψεων.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην τελευταία παράγραφο του εκτενούς αφιερώματος στις επόμενες μέρες των εκλογών, το δημοσίευμα αποκαλύπτει, ότι μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δείχνουν άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%. Αυτό είναι προφανές ότι δεν τρομοκρατεί τους επικεφαλής των κεντροδεξιών κομμάτων, αλλά είναι σίγουρο ότι δίνει ένα όπλο στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου αυτός να ζητήσει – επιβάλλει την δημιουργία του κεντροδεξιού μετώπου. Φυσικά υπό την δική του ηγεσία.
Η ύπαρξη όμως των νέων γκάλοπ, που δημοσιεύθηκαν χτες το βράδυ κάνει και αυτή την πιθανότητα δίκοπο μαχαίρι. Γιατί μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει τις κινήσεις του για την επανένωση της δεξιάς, όμως μέχρις στιγμής αντίκρισμα αυτές βρίσκουν μόνο στην περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως σημειώναμε και χθες, όλοι οι υπόλοιποι προς στιγμήν απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά.
Και τι λένε αυτά τα γκάλοπ που κυκλοφορούν;
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,8% με τη ΝΔ να έρχεται δεύτερο κόμμα με ποσοστό 17,4%. Πτώση εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ με 10,8% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,7%, μειωμένα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ. που συγκεντρώνουν 6% και 4,2% αντίστοιχα. Μείωση εμφανίζει και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 4,9%. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 11,8% είναι αναποφάσιστοι. Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει το 19,3% των ψηφοφόρων κομμάτων που δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή και το 8% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.  Σύμφωνα με το ίδιο γκάλοπ το 85,9 % των ερωτηθέντων, αν γνώριζε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα ψήφιζε το ίδιο κόμμα. Όμως, ένα ποσοστό 12,8% θα ψήφιζε άλλο κόμμα. Το ποσοστό μεταφράζεται σε περίπου 800.000 ψηφοφόρους. Οι μεγαλύτερες διαρροές εμφανίζονται στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. Τα κόμματα της “κεντροδεξιάς” που βρίσκονται εκτός Βουλής, δείχνουν να μειώνουν ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις τους, με τον ΛΑΟΣ να αποσπά ποσοστό κοντά στο 2% και την ΔΗ.ΣΥ να αποσπά μόλις το 1,3%. Φυσικά ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων, που παραδοσιακά στρέφονται προς το πρώτο ή τα κόμματα εκτός Βουλής, μπορεί να τα ανεβάσει.
Όμως, όπως λέγαμε πιο πάνω, οι νέες εκλογές δείχνουν να μην αποτελούν και πλέον τόσο μεγάλο δέλεαρ για τον Αντώνη Σαμαρά, ακόμη και εάν τελικά καταφέρει να σχηματίσει τον περίφημο “συνασπισμό” της δεξιάς. Γιατί με το 17,4% που έχει, ακόμη και εάν προσθέσει τα 2 και 1,5% των ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, δεν “προλαβαίνει” τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση. Ακόμη και εάν προσθέσει κανείς και το 1 με 1,5% του κ. Μάνου, δεν “φτάνει” τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι η “Δυναμική” ενός συνασπισμού προσθέτει και άλλο ποσοστό και πάλι τα πράγματα είναι πολύ οριακά. Γι' αυτό και τις τελευταίες ώρες δείχνει να κερδίζει αρκετό έδαφος η προσπάθεια Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ακόμη και με πρωθυπουργό όχι τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τον Φώτη Κουβέλη, αλλά έναν εκ των Αβραμόπουλου – Δήμα.
Παρόλη όμως αυτή την αλλαγή στροφής, που έχουμε τις τελευταίες ώρες, οι διεργασίες μέσα στην κεντροδεξιά συνεχίζονται. Στην Νέα Δημοκρατία ήδη “διευρύνθηκαν” τα στελέχη του “πρωινού καφέ” με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να περιληφθούν στελέχη παλαιότερα, που δεν ήταν του “αμεσου περιβάλλοντος” του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που δείχνει μία συγκεκριμένη “ενωτική” διάθεση από τον Πρόεδρο της ΝΔ, που είναι σαφές πλέον ότι προτίθεται να ποντάρει σε μία ρητορική που θα βασίζεται στην αντιμετώπιση του “ερυθρού κινδύνου”.
Για την Ντόρα Μπακογιάννη και την ΔΗ.ΣΥ. ακούγονται πολλά και διαφορετικά. Από την μία το όνομά της ακούγεται ως “εξωκοινοβουλευτικού εταίρου” σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. και από την άλλη η ίδια δηλώνει ότι εάν δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή στις επόμενες εκλογές, θα αφήσει στην άκρη την πολιτική.  Την ίδια στιγμή βέβαια, συνομιλεί και με την ΝΔ, αλλά και με την Δράσι των Στέφανου Μάνου και Γρηγόρη Βαλλιανάτου.
Στον ΛΑΟΣ τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα, αλλά έχουν όλα να κάνουν με τις εσωτερικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο κόμμα. Προχθές ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην τηλεοπτική του εκπομπή, εξαπέλυσε επίθεση κατά αυτών που δεν τον ψήφισαν, επειδή έκανε “θυσίες” για την χώρα, βάζοντας το εθνικό μπροστά από το κομματικό συμφέρον. Ως επικοινωνιακό τρύκ, θεωρητικά ίσως καταφέρει να συσπειρώσει τους τηλεθεατές του Τηλεάστυ. Πολλοί όμως αμφισβητούν το εάν η συγκεκριμένη στάση θα καταφέρει να δώσει στο κόμμα τον απαραίτητο αριθμό ψηφοφόρων, προκειμένου  να γίνει υπέρβαση της επανεισόδου στην Βουλή.
Ειδικά αφού αυτή την στιγμή δημιουργούνται τριγμοί μέσα στο κόμμα και σε επίπεδο μάλιστα πρωτοκλασσάτων στελεχών, καθώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης, φαίνεται ότι κυριολεκτικά αδιαφορεί για τις φωνές κριτικής που ακούγονται από διάφορα στελέχη, παρόλο που ο ίδιος ζήτησε τις απόψεις τους. Και αποφασίζει για μία ακόμη φορά να πάρει πάνω του το “παιχνίδι” και να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι, αποδίδοντας την ήττα του κόμματος αποκλειστικά στον “πόλεμο” που δέχθηκε το κόμμα από διάφορα κέντρα συμφερόντων.
Με βάση αυτή την λογική, οι όποιες “αλλαγές” γίνουν στο κόμμα, κατά την προεκλογική περίοδο θα έχουν να κάνουν με την στελέχωση συγκεκριμένων γραμματειών και ίσως κάποιων αποσπασμένων στελεχών, καθώς το κόμμα πλέον θα στερηθεί ενός συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων. Η κεντρική πολιτική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι το να συνεχίσει το κόμμα ως έχει. Το ζήτημα είναι πλέον το εάν αυτό θα γίνει αποδεκτό από όλους ή θα έχουμε τον επόμενο καιρό δυσάρεστες εκπλήξεις.
Μεγάλο ρόλο φυσικά και σε αυτό, θα παίξει το εάν τελικά θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση. Μια προεκλογική περίοδος 30-40 ημερών είναι σαφές ότι θα οδηγήσει σε πολύ “στενά” χρονικά περιθώρια για οποιαδήποτε κίνηση. Ενώ μία οικουμενική, θα οδηγήσει σε σαφώς πιο ομαλές εξελίξεις. Ίδωμεν…
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου