"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, βάλλοντας κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές» και «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.
Προσθέτει ότι «με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές», ενώ τονίζει ότι με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση. Επίσης, αναφέρει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση.
» Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
» Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.
» Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Τσίπρας: Ψάχνουν αριστερό Καρατζαφέρη
«Δεν θα προδώσουμε την ελπίδα του λαού για να πάρουμε τρία υπουργεία», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η αρχικά διαφαινόμενη προθυμία των κομμάτων του μνημονίου να συνεργαστούν ήταν προσχηματική».
»Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν τα δύο κόμματα του μνημονίου είναι να βρουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη ώστε να συνεχιστεί η λαίλαπα του μνημονίου που πριν από τρεις ημέρες καταδίκασε στην κάλπη ο ελληνικός λαός και με τη συνενοχή της Αριστεράς». «Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για το σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης συμβατής με τη λαϊκή ετυμηγορία», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων.
«Βρήκαμε ευρεία στήριξη στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ελάχιστη στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Σας επιστρέφω λοιπόν την εντολή και ελπίζω ότι θα βρεθεί συμβατή λύση με τις επιθυμίες του λαού», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παπούλια.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως είπε σε «αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού».
»Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή επιταγή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η λαϊκή επιταγή είναι να ματαιωθούν τα μέτρα λιτότητας «που βυθίζουν στην απόγνωση και στην απελπισία κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».

Σχολιάζοντας την δήλωση του κ.Τσίπρα περί «αριστερού Καρατζαφέρη» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Ξεπέζεψε Αλέξη».

Επιστολή Τσίπρα στην τρόικα
Εν τω μεταξύ, ο κ Τσίπρας απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup. Αφού εξηγεί το εκλογικό αποτέλεσμα, την καταδίκη των κομμάτων του Μνημονίου, αλλά και την αποτυχία της πολιτικής, τονίζει: «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής».

Αναλυτικά η επιστολή:


«Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.



Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.


Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.


Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης.


» Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.


» Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.


» Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.


» Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου