"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στα χέρια του Τσίπρα η δεύτερη εντολή

Το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων κρατά από σήμερα στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα αποσαφηνιστεί εάν με τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς και με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Ακαρπη η χθεσινή σύντομη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Αντ. Σαμαρά
Ακαρπη η χθεσινή σύντομη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Αντ. Σαμαρά
Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε χθες, απαντώντας εμμέσως και στην πρόταση Βενιζέλου, ότι θα απευθυνθεί πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς, αφήνοντας περιθώρια να υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, θέτοντας ωστόσο όρους και προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σήμερα να θέσει τρία κομβικά σημεία στην πρότασή του, που είναι τα εξής:
Πρώτον, η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην άρνηση και καταγγελία του Μνημονίου, δεύτερον, να υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα και, τρίτον, κορμός και πυρήνας της κυβέρνησης να είναι από την Αριστερά. Η πρόταση αυτή του κ. Τσίπρα, όμως, μπορεί να συναντήσει αρνήσεις αλλά και θετικές αποδοχές. Μάλιστα στο ενδεχόμενο εάν γίνει δεκτή η πρότασή του από τη Δημοκρατική Αριστερά και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση ο κ. Τσίπρας, καθώς θα πρέπει να απαντήσει γιατί αρνείται, ακόμη και εάν επικαλεστεί ότι ο κ. Βενιζέλος έχει βάλει την υπογραφή του στο δεύτερο Μνημόνιο.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, και εάν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνει αποδεκτή, δεν αποκλείεται να προχωρήσει ο κ. Τσίπρας σε ένα ακόμη βήμα, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη νέα Βουλή.
Ο Φ. Κουβέλης
Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επεσήμανε ότι περιμένει σήμερα από τον κ. Τσίπρα «καθαρές και σαφείς προτάσεις», προκειμένου να τοποθετηθεί το κόμμα. Εθεσε μάλιστα ως προϋποθέσεις από την πλευρά του να είναι κυβέρνηση ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης, που θα εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει στην απαγκίστρωση του Μνημονίου. Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά μιλά για πρόταση προς τις προοδευτικές δυνάμεις, που προφανώς συμπεριλαμβάνονται και οι δυνάμεις της Αριστεράς.

Πάντως, έμμεση προαναγγελία της στάσης που θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας ήταν η χθεσινή - μικρή σε χρόνο και άκαρπη- συνάντηση, που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα επιμείνει στην πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς, με στόχο την απεμπλοκή από το Μνημόνιο, λέγοντας πως «αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε». Περιέγραψε, δε, το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς την «απόρριψη των βάρβαρων μέτρων», την ανάσχεση της ύφεσης και την ακύρωση των μέτρων λιτότητας.
Αιτιολογώντας γιατί οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου της Αριστεράς, προσέθεσε ως κομβικό σημείο και την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς προβλέπονται νέα μέτρα και επώδυνα, όπως είπε, για τον ελληνικό λαό. Η θέση αυτή προαναγγέλλει και τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον Ευ. Βενιζέλο, απορρίπτοντας κυβερνητικό σχήμα με όποια ονομασία, όπως «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» που πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε χθες από την πόρτα ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ο εκλογικός νόμος εμπόδισε να γίνει πράξη μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου