"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η μεγάλη σφαγή των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ

Σαρωτικές αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Χωρίς εκπροσώπηση το ΠΑΣΟΚ πλέον στην Α΄ Πειραιά, ένας και μόνο βουλευτής στην Α' Αθήνας, τέσσερις από είκοσι οι βουλευτές στη Β' Αθήνας

Η Αννα Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α' Αθήνας
Η Αννα Διαμαντοπούλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α' Αθήνας
Διπλό μήνυμα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν οι πολίτες, αφού, εκτός του χαμηλού εκλογικού ποσοστού (13,18%) που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της δύναμης που είχε το κόμμα το 2009 (43,92%), παράλληλα έδειξαν την έξοδο από τη Βουλή σε μία πλειάδα στελεχών που είχαν μακρόχρονη κυβερνητική εμπειρία.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τιμώρησαν την πλειοψηφία των υπουργών που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις μετά το 2009, αλλά και βουλευτές που είχαν μακρόχρονη κοινοβουλευτική παρουσία, στέλνοντας μήνυμα για ανανέωση. Η «σφαγή» των βαρόνων του κόμματος πραγματοποιήθηκε κυρίως στην Αττική, όπου το ΠΑΣΟΚ αντλούσε επί δεκαετίες ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής του δύναμης.
Στην Α' Αθήνας, εκλέγεται μόνον ένας βουλευτής, ο Κ. Σκανδαλίδης, αφού το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 9,71%, όταν το 2009 κατέλαβε το 35,52% και εξέλεξε 8 βουλευτές. Εκτός Κοινοβουλίου οδηγούνται η υπουργός Ανάπτυξης Αν. Διαμαντοπούλου, ο Νάσος Αλευράς, ο υπουργός Πολιτισμού και στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ενώ στην 7η θέση από πλευράς σταυρών έρχεται ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Χρ. Παπουτσής.
Εκτός Βουλής θα μείνει και η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή
Εκτός Βουλής θα μείνει και η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή
Χειρότερη είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στο πάλαι ποτέ κάστρο του Κινήματος, στη Β' Αθήνας, όπου κατέλαβε την 5η θέση με ποσοστό 9,07%, όταν το 2009 ήταν πρώτο κόμμα με 40,23%.
Στις 4 έδρες που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας (είχε 20 βουλευτές το 2009) εκλέγονται σύμφωνα με το 50% των εκλογικών τμημάτων οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μίμης Ανδρουλάκης και το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής στην περιφέρεια από το 1974.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος δεν επανεξελέγει στην Καστοριά
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος δεν επανεξελέγει στην Καστοριά
Οριακά 5ος κατατάσσεται ο Γ. Ραγκούσης που κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος στη Β' Αθήνας. Εκτός Βουλής θα βρεθούν ο Π. Ευθυμίου, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας που «μετακόμισε» από την εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας, ο Γιάννης Βούρος και η Αννα Νταλάρα.
Επειτα από πολλά χρόνια θα βρεθούν εκτός Κοινοβουλίου και οι «παλιοί» Χρήστος Πρωτόπαπας και Τηλέμαχος Χυτήρης, μαζί με τη στενή συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Δεν επανεκλέχτηκαν επίσης ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, και η Ροδούλα Ζήση που «μετακόμισε» από τη Μαγνησία.
Εκτός Βουλής και ο Γιώργος Πεταλωτής στη Ροδόπη
Εκτός Βουλής και ο Γιώργος Πεταλωτής στη Ροδόπη
Στην Α' Πειραιά, όπου το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την 5η θέση με 8,61%, δεν εξέλεξε βουλευτή αφήνοντας εκτός Κοινοβουλίου τον Δ. Καρύδη.
Πανωλεθρία υπέστη το ΠΑΣΟΚ στο πάλαι ποτέ κάστρο της Παράταξης, στη Β' Πειραιά, όπου είδε τα ποσοστά του να συρρικνώνονται από 44,34% το 2009, όπου εξέλεξε 3 βουλευτές, σε 8,16%.
Το Κίνημα εκλέγει έναν βουλευτή από τη 2η κατανομή. Πρώτος με βραχεία κεφαλή είναι ο Δημήτρης Λιντζέρης (5.064 σταυροί), ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Γρηγόρης Νιώτης (4.924 σταυροί) στο 95,65% των εκλογικών τμημάτων. Χωρίς βουλευτική έδρα θα βρεθεί σίγουρα ο πρώην υπουργός Γ. Διαμαντίδης.
Η μεγάλη σφαγή των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ
Καθίζηση υπέστησαν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια Αττικής, όπου, από 43,12% και 6 βουλευτές που εξέλεξε το 2009, κατέγραψε 8,24% και θα έχει πλέον μόνον έναν βουλευτή, που θα είναι η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο Παντελής Ασπραδάκης χάνει τη βουλευτική του έδρα, αλλά εκτός Κοινοβουλίου θα βρεθεί και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τον Ντίνο Βρεττό ύστερα από πολλά χρόνια κοινοβουλευτικού βίου.
ΠΛΗΡΩΣΑΝ TO ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Οι στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου βρέθηκαν πρώτοι στη λίστα αποδοκιμασίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού που έμειναν εκτός Βουλής είναι οι πρώην υπουργοί Π. Γερουλάνος, Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Διαμαντίδης, καθώς και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η μεγάλη σφαγή των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΞΟΔΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Κατέρρευσαν τα «πράσινα κάστρα» σε Κρήτη, Αχαΐα, Ηλεία και Δωδεκάνησα

Εκτός νυμφώνος μένουν πολλά σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε παραδοσιακά «πράσινα» κάστρα, όπως η Κρήτη και η Αχαΐα, ενώ σημαντικές ανατροπές έβγαλε η κάλπη στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, στη Στερεά Ελλάδα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.
Η ελεύθερη πτώση της δύναμης του Κινήματος, τα παράδοξα του εκλογικού νόμου και η προτίμηση των εκλογέων σε νέα πρόσωπα έδειξαν τον δρόμο της εξόδου από το ελληνικό Κοινοβούλιο σε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης εξελέγη τελικά μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 11.550 ψήφους, ενώ εκτός Βουλής μένουν ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Μαρία Σκραφνάκη. Στα Χανιά το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε έναν βουλευτή, αν και έλαβε πολύ υψηλότερο ποσοστό από τη ΝΔ, που εκλέγει τρεις, λόγω του ισχύοντος νόμου.
Ετσι εκτός μένουν οι Σήφης Βαλυράκης, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη. Στο Ρέθυμνο ο Μιχάλης Οθωνας κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή με 5.778 σταυρούς, ενώ στο Λασίθι εκλέγεται ο Μ. Καρχιμάκης με 5.661 ψήφους.
Στην Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ από 4 έδρες περιορίζεται στη μία, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος Γ. Παπανδρέου. Εκτός Κοινοβουλίου μένουν ο πρώην υφυπ. Εθνικής Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος. Στην Κόρινθο το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει κανέναν βουλευτή κι έτσι μένουν εκτός Κοινοβουλίου ο Π. Μπεγλίτης και η Κ. Φαρμάκη.
Στη Μεσσηνία εξελέγη μόνο η Νάντια Γιαννακοπούλου με 5.728 σταυρούς, αφήνοντας έξω τον Δ. Κουσελά, που είχε διατελέσει υφυπ. Οικονομικών επί Γ. Παπανδρέου. Στην Ηλεία το ΠΑΣΟΚ έχασε 3 έδρες, αφού εξελέγη μόνο ο Γ. Κουτσούκος με 7.766 σταυρούς (στα 414 από τα 431 εκλογικά τμήματα). Χωρίς έδρανο έμειναν οι πρώην βουλευτές Μ. Κατρίνης (7.087 σταυρούς) και Π. Αντωνακόπουλος. Στην Αρκαδία, την Αργολίδα και τη Λακωνία επανεξελέγησαν ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (4.624 σταυρούς), ο Γ. Μανιάτης (5.100 σταυρούς) και ο Λ. Γρηγοράκος (6.002) αντίστοιχα.
Σημαντικές ανατροπές σημειώθηκαν και στα νησιά του Αιγαίου. Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή στις Κυκλάδες, με αποτέλεσμα να μένει εκτός ο Π. Ρήγας.
Εκπληξη ήταν το αποτέλεσμα και στα Δωδεκάνησα, αφού για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ έχασε την πρωτιά και από τις 4 έδρες του 2009 κράτησε μόνο τη μία, την οποία καταλαμβάνει ο Δ. Κρεμαστινός με 8.189 σταυρούς. Εκτός νυμφώνος μένει και ο πρώην υφυπ. Πολιτισμού και επί χρόνια βουλευτής, Γ. Νικητιάδης.
Χωρίς κοινοβουλευτικό έδρανο μένει και ο Ν. Σηφουνάκης, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει καμία έδρα στη Λέσβο. Εκτός μένει και η Αντζελα Γκερέκου, αφού το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα της Κέρκυρας. Σφαγή κορυφαίων σημειώθηκε και στη Φθιώτιδα, αφού τη μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει -όπως όλα δείχνουν- ο Νίκος Τσώνης με 6.986 σταυρούς (στα 359 από τα 363 εκλογικά τμήματα) και χωρίς έδρανο φαίνεται πως μένουν η Κ. Μπατζελή (με 6.494 σταυρούς) και η Τ. Αντωνίου (4.924 σταυρούς).
Αντίστοιχα στην Αιτωλοακαρνανία με καταμετρημένο το 97% των ψήφων (548 από 563 εκλογικά τμήματα) προηγούνταν για τη μία έδρα ο Θ. Μωραΐτης (9.443) και ακολουθούσαν οι Χρ. Βερελής (8.319), ο Αν. Μακρυπίδης (5.898) και η Σ. Γιαννακά (5.725).
ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ
Μεγάλη υποχώρηση στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Βόρεια Ελλάδα γνωστοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μακρά διαδρομή στα βουλευτικά έδρανα και κυβερνητική θητεία μένουν εκτός της νέας Βουλής. Πρώτος απ' όλους ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος εκλεγόταν ανελλιπώς τα τελευταία 27 χρόνια στον Νομό Καστοριάς (από το 1985) και έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, υφυπουργός Πολιτισμού και Παιδείας. Ο κ. Πετσάλνικος είδε τη βουλευτική θητεία του να διακόπτεται, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή στον ακριτικό νομό και την έδρα παίρνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Από το ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός Βουλής, επίσης, ο απερχόμενος υφυπουργός Δικαιοσύνης και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος κατατάχτηκε δεύτερος σε σταυρούς στον Νομό Ροδόπης, όπου τη μοναδική έδρα του κόμματος παίρνει ο Αχμέτ Χατζηοσμάν.
Ακόμη, δεν εξελέγη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, καθώς τη μοναδική έδρα του κόμματος στη Λάρισα κερδίζει ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Εκτός Βουλής μένουν και ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Καβάλα, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα στον συγκεκριμένο νομό. Για τον ίδιο λόγο δεν εξελέγη και στη γειτονική Δράμα ο πρώην υφυπουργός Υγείας Χρ. Αηδόνης, καθώς και ο Κώστας Καρτάλης, ο οποίος πλειοψήφησε σε σταυρούς στον Νομό Μαγνησίας.
Στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ παίρνει μόλις μία έδρα και δίνεται «μάχη» για την πρωτιά, μπορεί να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και οι Εύα Καϊλή και Χρ. Αράπογλου, αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα.
Στη Β' Θεσσαλονίκης, από την άλλη, προηγούνταν με σημαντική διαφορά ο Χ. Τσιόκας, στις Σέρρες επανεκλέγεται ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης, ενώ στο Κιλκίς ο Θ. Παραστατίδης. Στη Χαλκιδική άνετη επανεκλογή εξασφάλισε ο Γ. Δριβελέγκας και στην Ημαθία εκλέγεται ο πρώην υφυπουργός Α. Τόλκας. Στον Νομό Κοζάνης την έδρα του ΠΑΣΟΚ κερδίζει ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ στη Φλώρινα την έδρα κερδίζει ο Ν. Σαμαράς, μετά την αποχώρηση του Γ. Λιάνη έπειτα από 23 χρόνια θητείας.
Μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε το αποτέλεσμα της Κυριακής στην Ηπειρο, καθώς από τους 11 βουλευτές επανεκλέγονται μόλις οι 3 και όλοι οι υπόλοιποι είναι καινούργια πρόσωπα -πλην ενός-, ενώ η μονοεδρική της Θεσπρωτίας «άλλαξε χέρια» και από το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη ΝΔ.
Στα Γιάννενα εκλέγεται μόνον ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», Μιχ. Κασσής. Η συντριβή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία αφήνει το κόμμα χωρίς βουλευτή σε δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, τη Μαγνησία και την Καρδίτσα, όπου έμειναν εκτός γνωστά στελέχη του, όπως ο Κ. Καρτάλης και ο Β. Εξαρχος.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου