"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Παπούλιας: Κύριοι έχουμε τελειώσει, θ' αρχίσω να εκνευρίζομαι

Στη δημοσιότητα έδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της χθεσινής (15.05.2012) σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των κ.κ Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου, Καμμένου και Κουβέλη. Ενδεικτικός της έντασης που επικράτησε είναι ίσως και ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περατώνει τη συζήτηση λέγοντας: «Κύριοι, έχουμε τελειώσει. Θα αρχίσω εγώ να εκνευρίζομαι τώρα. Έχουμε τελειώσει».

Παπούλιας: Κύριοι έχουμε τελειώσει, θ' αρχίσω να εκνευρίζομαι
Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο των πρακτικών
Στα επίμαχα αποσπάσματα της κόντρας Σαμαρά - Καμμένου για το περίφημο «σενάριο β» οι διάλογοι είναι οι εξής:
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κατ' αρχήν, να πω ότι λυπάμαι που από την μεριά του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει θέση απέναντι στις βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που τις προτείναμε σαν βάση συζήτησης για τη δημιουργία κυβερνήσεως. Και λυπάμαι γιατί αναφέρεται σε σενάριο 2 χωρίς να απαντά..
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Σενάριο β'.
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ...χωρίς να απαντά...
ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Τι εννοείτε «σενάριο β'»;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει σενάριο β'. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες.
ΣΑΜΑΡΑΣ: Πώς δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει αυτή η επιστολή που στείλατε;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καμία επιστολή δεν υπάρχει. Σας είπα, κύριε Σαμαρά...
ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επιστολές σε όλους μας.
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μικροπολιτική. Το έχω διευκρινίσει. Είναι τα επτά σημεία που είναι στα πρακτικά...
ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό που σου στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί μικροπολιτική;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και είναι και αναρτημένα στο site μας. Δεν είμαστε «ΖΑΠΕΙΟ 2», «ΖΑΠΕΙΟ 3». Σας παρακαλώ.
ΣΑΜΑΡΑΣ: Αποτελεί μικροπολιτική αυτό που μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιθυμείτε με κανέναν τρόπο να συζητήσετε καν προτάσεις. Επιθυμείτε να είστε πρωθυπουργός. Επιθυμείτε την καρέκλα. Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο.
ΣΑΜΑΡΑΣ: Το τελευταίο που επιθυμώ και το απέδειξα.
ΣΑΜΑΡΑΣ: Κύριε Καμμένο, έχετε την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Τι θέλετε να απαντήσω; Για την καταγγελία της δανειακής σύμβασης;
Το σενάριο 2 το οποίο μας έχετε δώσει λέει ότι, αν κάποιος διαφωνεί με ορισμένα, όπως θα ήταν η καταγγελία, με την οποία εγώ κυρίως διαφωνώ, θα μπορούσατε μετά να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση, που μάλιστα ζητάτε να μπει και Υπουργός Εθνικής Αμύνης.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει σενάριο δύο. Αυτό το διαβάζετε σε συγκεκριμένα site τα οποία είναι φίλοι σας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Δικών μου φίλων;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διευκρίνισα από την αρχή ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις…
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας…
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας παρακαλώ τώρα, μην το γελοιοποιούμε το θέμα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις κατατεθειμένες στα πρακτικά. Σε αυτές έπρεπε να επιμείνετε.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, πάρτε θέση σε αυτό. Με συγχωρείτε.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, μην διακόπτετε, κύριε Πρόεδρε.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα, δεν είναι δυνατόν.

(...)
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα θέλατε, κύριε Πρόεδρε, προηγουμένως να μας πείτε την άποψή σας για το θέμα αυτό που έθεσε ο κ. Καμμένος, εάν απεστάλη ή όχι στους πολιτικούς αρχηγούς αυτή η επιστολή;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ναι, το έχει αναλάβει ο κ. Μπίτσιος και νομίζω ότι έκανε κάποια ανακοίνωση η Προεδρία.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Έκανε ανακοίνωση η Προεδρία. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να σας πω ότι εμένα προσωπικά με λυπεί το γεγονός ότι δείχνουμε μία αδυναμία αναφερόμενοι στο χθες. Το βλέμμα θα πρέπει να είναι στο αύριο. Είναι λάθος το βλέμμα μας στο χθες. Αισθάνομαι ότι και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος -και αυτή είναι η αλήθεια άλλωστε- επιζητούν την καταγγελία της δανειακής σύμβασης ουσιαστικά στην πράξη. Ο κ. Καμμένος έχει αποσύρει την πρόταση του σεναρίου 2.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπήρχε ποτέ σενάριο δύο, για να γραφτεί στα πρακτικά. Είναι δικό σας φανταστικό σενάριο που μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι εσείς το διοχετεύσατε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Αφήστε το θέμα αυτό, εντάξει.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Να το δούμε αν θα λέει το ίδιο ο κ. Μπίτσιος στην ανακοίνωσή του, κύριε Καμμένο. Να δούμε αν θα λέει το ίδιο.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και η δικαιοσύνη θα δούμε, κύριε Σαμαρά.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Δηλαδή εννοείτε ότι πλαστογράφησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Φοβούμαι πολύ ότι μπήκε ένα κείμενο με τρίτο χέρι μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας που εγώ δεν κατέθεσα, δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά και θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην στηρίζετε μία προεκλογική εκστρατεία σε ένα κείμενο το οποίο αρνηθήκαμε δημοσίως και δεν υπάρχει και πουθενά.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Συνεχίστε, κύριε Σαμαρά.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Είναι απίστευτα αυτά που ακούγονται, κύριε Πρόεδρε. Εν πάση περιπτώσει, εγώ συνεχίζω, ασφαλώς. Θέλω να πω ότι η πρόταση, η οποία υπήρχε και την οποία διαβάσαμε όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, περί σεναρίου 2 τελικά μετετράπη σε πρόταση για κυβέρνηση Καμμένου. Αυτό νομίζω επιτρέπει στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είπε ο κ. Τσίπρας ότι μίλησα με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές. Η στάση μου, η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καθαρή. Είμαστε κατά της επανάληψης των εκλογών και υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Το είπα από την πρώτη στιγμή. Και προφανώς συμφωνώ με την πρόταση του κ. Κουβέλη, την οποία επανέφερε. Όμως, η πρόταση αυτή έχει έναν απαράβατο όρο, που είναι η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άρα, στην πραγματικότητα έχει απορριφθεί αυτή η πρόταση.
Δεν μιλάω με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές. Μιλάω με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία, γιατί πιστεύω πως ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ, θα κριθεί ιστορικά αργά ή γρήγορα.
Εάν, όμως, πάμε λόγω της ευθύνης άλλων σε εκλογές, στις εκλογές θα πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Δεν θα φοβηθούμε να ανοίξουμε μέτωπο με ανεύθυνες και επικίνδυνες στάσεις.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν την είπαμε, κύριε Βενιζέλο, στις προηγούμενες εκλογές την αλήθεια;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Βεβαίως. Θα την πούμε, λοιπόν, ξανά, εάν το θέλετε.
Τώρα, λοιπόν, επειδή δεν πρέπει να μείνει τίποτα αναπάντητο, λέω το εξής: Η στάση του κ. Τσίπρα σχολιάστηκε από μένα. Είναι προφανές ότι επανέρχεται στο σενάριο της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης. Άρα, δεν ισχύει η επιστολή του, δεν ισχύει το νέο πλαίσιο συμφραζομένων το οποίο μας παρουσίασε…
ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα προκαλέσετε και τρίτο γύρο μ' αυτό που λέτε.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ναι, να προκαλέσει. Δεν με πειράζει καθόλου. Καθόλου, μα καθόλου. Και τρίτο και τέταρτο.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Απλώς το επισημαίνω.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Χρόνου φείδου!
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι, όχι. Δεν πρόκειται να λυπηθώ μερικά λεπτά της ώρας, όταν παίζεται η ιστορία του έθνους εδώ. Συνάγω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή απαράβατος όρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ότι εντός του πλαισίου της δανειακής σύμβασης, ανεξαρτήτως του πώς διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί, δεν θέλετε να κάνετε τίποτα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ:
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: (...) Αυτές είναι, λοιπόν, οι επτά βασικές αρχές, οι οποίες ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη δυνατότητα εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναλάβουμε ακόμα και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, βεβαίως με ψήφο εμπιστοσύνης και με στήριξη εκατόν ογδόντα (180) Βουλευτών…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Με συγχωρείτε, μιλάτε για ψήφο εμπιστοσύνης σε σας;
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε μας, ναι. Αυτή είναι η θέση την οποία καταθέτουμε.
Ακολούθως τον λόγο παίρνει ο κ. Κουβέλης και έπειτα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καταλήγει λέγοντας:.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: (...) Το νέο στοιχείο της συζήτησης είναι η πρόταση του κ. Καμμένου να στηρίξουμε μια δική του κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, δεν μπορεί να στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση του κ. Καμμένου.
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», φαντάζομαι με εσάς Πρωθυπουργό. Γι' αυτό είπα «κυβέρνηση του κ. Καμμένου». Επειδή οι κυβερνήσεις προσδιορίζονται…
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα το δούμε. Τα πρόσωπα είναι άλλο.
.ethnos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου