"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

Στον Αντώνη Σαμαρά αναθέτει στις 3.00 το μεσημέρι την 1η διερευνητική εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών
Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνανατάται με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, από τον οποίο θα ενημερωθεί για τα οριστικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή ενώ στις 2.00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προτίθεται ως εντολοδόχος πρωθυπουργός, να ζητήσει συνάντηση από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ετσι, ο αρχηγός της ΝΔ θα επιδιώξει να κλείσει διαδοχικά ραντεβού με τους Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο, Αλέκα Παπαρήγα και Φώτη Κουβέλη.
Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον θα υπάρξει συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς (δοσίλογοι κλπ) για κόμματα και ηγέτες που υπέγραψαν τις μνημονιακές συμβάσεις.
Τι προβλέπει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών
Με την παραλαβή της διερευνητικής εντολής, ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα και να διαπιστώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Η διερευνητική εντολή διαρκεί 3 ημέρες και εάν δεν διαπιστωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με βάση τις δηλώσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων ή δηλώσεις μεμονωμένων βουλευτών, η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Παπούλιας οφείλει να παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τρεις ημέρες.
Αν και η δεύτερη προσπάθεια οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά την πάροδο του τριημέρου, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.
Σύσκεψη αρχηγών
Σε περίπτωση που και η τρίτη εντολή δεν φέρει αποτέλεσμα σχηματισμού κυβέρνησης, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το 9ήμερο των διερευνητικών εντολών, οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να γίνει μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης που θα τύχει της εμπιστοσύνης της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, για την αποδοχή πρότασης εμπιστοσύνης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών που δεν πρέπει όμως να υπολείπεται των 2/5 του Σώματος. Θεωρητικά μία κυβέρνηση μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής όχι μόνο εάν εξασφαλίσει την υποστήριξη 151 βουλευτών αλλά ακόμα και με 120 θετικές ψήφους, 119 αρνητικές, εφόσον απουσιάζουν 61 βουλευτές.
Για να συγκληθεί η Βουλή προκειμένου να υλοποιήσει το τελευταίο σενάριο συγκρότησης κυβέρνησης με την ανοχή των πολιτικών δυνάμεων, θα πρέπει να έχει πειστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις δηλώσεις αρχηγών κομμάτων και βουλευτών ότι θα ψηφίσουν ανάλογα προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Εάν όλες οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης οδηγηθούν σε αδιέξοδο, τότε σχηματίζεται «υπηρεσιακή» κυβέρνηση και διαλύεται η Βουλή προκειμένου να διενεργηθούν νέες εκλογές.
Τελικό όριο η 17η Μαϊου
Σε κάθε περίπτωση, τη 17η Μαΐου θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που έχει προκύψει από τις χτεσινές εκλογές όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής ο προσωρινός πρόεδρος ανακοινώνει τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχτηκαν σύμφωνα με τον νόμο και εκλέγεται προεδρείο. Σε περίπτωση κατά την οποία η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, τότε κατά τη 17η Μαΐου ανακοινώνεται και η διάλυση της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου