"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πολεμικός πυρετός – Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία – Φήμες για τουρκική επίθεση σε Συρία!!!




Η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο
ετοιμότητας Σύμφωνα με πληροφορίες ο σαουδαραβικός Στρατός έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Φρουρά της χώρας, οι ταξιαρχίες του Στρατού και οι αεροπορικές δυνάμεις διατάχθηκαν να βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού από το βράδυ της 27ης Ιουνίου 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέταξε επίσης τις δυνάμεις που έχει στο δυναμικό της να βρίσκονται επίσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας ξεκινώντας από σήμερα στις 7 π.μ. Η ετοιμότητα των στρατευμάτων της Σ. Αραβίας έχει να κάνει με μετακινήσεις στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. 

Των πληροφοριών για μέγιστη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας είχαν προηγηθεί φήμες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν είχε ειδοποιήσει το Ριάντ ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε προσβολή συριακών στρατευμάτων σε αντίποινα της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E. 

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως η επίθεση θα πραγματοποιηθεί κοντά στην ημερομηνία της συνάντησης των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη Γενεύη όπου και θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης στη Συρία. 

Η συνάντηση της Γενευής θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία όπως και την Κίνα ώς μόνιμα μέλη του ΣΑ αλλά δεν έχουν προσκληθεί άλλοι βασικοί "παίχτες" της περιοχής όπως είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα το καθεστώς στο Ριάντ. 

Παράλληλα η Τουρκία στέλνει συνεχώς ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία και μάλιστα αναβαθμισμένες ποιοτικά με την αποστολή αρμάτων μάχης Μ60Τ της εκσυγχρονισμένης έκδοσης Sabra MkIII τα οποία διαθέτουν το πυροβόλο των 120 χλστ. 
http://300-gr.

Πάγκαλος: Πολιτικώς αστοιχείωτος ο Τσίπρας

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με συνέντευξή του στον Alpha o Θόρωρος Πάγκαλος που επιπλέον, έθεσε εμμέσως κια θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ,. Ο πρώην αντιπρόεδρος χαρακτήρισε καραγκιοζιλίκια τα όσα ψήφισε ο ελληνικός λαός και υπαραμύνθηκε της φράσης του «μαζί τα φάγαμε».

Πάγκαλος: Πολιτικώς αστοιχείωτος ο Τσίπρας
Μερικές από τις εκρηκτικές τοποθετήσεις του:
Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ένα πρόσωπο εντελώς αστοιχείωτο από άποψη πολιτική και γενικότερη μόρφωση, στερείται γενικότερης μορφώσεως είναι προφανές αυτό, κάνει τεράστια και κολοσσιαία λάθη στα ελληνικά του, είναι πανβάρβαρα τα ελληνικά του (…) Λοιπόν είναι τρισβάρβαρα τα ελληνικά του, δεν έχει ιδέα, συνεχώς σε επίπεδο πρώτης σελίδας εφημερίδων λειτουργεί, είναι ένα πρόσωπο ασήμαντο από πολιτική άποψη, δεν έχει μία ιδέα δικιά του, δεν έχει κάνει μία πρόταση. Είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι δημαγωγός και προήλθε από τη γενεά αυτή που δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ, ότι και να κάνει».
Για τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών:
«Γιατί όταν ασκεί βία η Χρυσή Αυγή είναι καταδικαστέα κι όταν ασκεί βία ο ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του είναι επαινετέος και ενδιαφέρων πολύ και συγκινεί και τις κυρίες του Κολωνακίου; Δεν το καταλαβαίνω αυτό (…)Δεν έχει καταδικάσει καμία βία και καμία συγκεκριμένη επίθεση, ποτέ δεν την καταδίκασε. Βγήκε η κυρία Δούρου και είπε «ένα-δυο γιαουρτάκια τι κάνουν, σε όλα τα κρέατα βάζουμε τζατζίκι για να νοστιμίσουν». Η κυρία Δούρου είναι η κυρία που έφαγε το νερό, που όταν έφαγε το νερό ήταν θύμα, όταν έκανε καλαμπούρι εις βάρος της επίθεσης που έγινε εναντίον μου ήταν καλαμπούρι».

Για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση:
«Τι σόι συμμετοχή στην Κυβέρνηση είναι αυτή που έχουμε, δεν ξέρω, εγώ δεν ξέρω και ποια είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουμε δυο-τρεις yπουργούς που δε θυμάμαι ούτε το όνομά τους, κάτι φίλους του κ. Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη, αυτό είναι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση;».

Για τη συμμετοχή Βενιζέλου στην κυβέρνηση:
«Κατά την άποψή μου έπρεπε να συμμετάσχει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και σε ένα πολύ σημαντικό Υπουργείο και να συμμετάσχουν και τα δύο-τρία καλύτερα κοινοβουλευτικά στελέχη που έχουμε από αυτούς που κατάφεραν επιτέλους να βγούνε βουλευτές».

Για τη μελλοντική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:
«Να βρούμε και ποιος Πρόεδρος ταιριάζει με αυτό το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -κι εγώ είμαι υπέρ ενός συστατικού συνεδρίου- να αποφασίσει ότι σε αυτή την εικόνα την καινούρια που ανακαλύψαμε, δεν ταιριάζει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν είναι και κανένα τζόβενο, πρέπει να είναι ένας 30άρης. Νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ.. Μπορεί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ όπως είναι, είναι αυτό που πρέπει να είναι».

Για την πτώση του Γ. Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου όταν έκανε αυτή την ατυχέστατη πρόταση του δημοψηφίσματος, δεν είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν την είχε την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι διάφοροι πιστοί στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συναθροιζόμενοι ήταν περισσότεροι από την πλειοψηφία, είχαμε πλειοψηφία επτά βουλευτών και αυτοί ήταν καμιά δεκαριά, καμιά ντουζίνα μάλλον, δεν είχαμε καμία πλειοψηφία. Όταν έφυγε ο Παπανδρέου από την Κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία. Και όλοι αυτοί γύρισαν βέβαια μετά στο ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πρώην βουλευτής που ήταν επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας τώρα σε μια μεγάλη περιοχή της χώρας, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, όχι στο Μνημόνιο. Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που δεν ψήφισε εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και τώρα είναι πάλι τοπάρχης και αρχηγός του»…

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΩΝ

Εργαστήρι που κατασκεύαζε με εξαιρετική πιστότητα νομίσματα των 2 ευρώ είχαν στήσει σε υπόγειο στην Θεσσαλονίκη, μέλη κυκλώματος παραχαρακτών που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία.

Κατασκεύαζαν με πρωτοφανή τελειότητα νομίσματα των 2 ευρώ
Εντύπωση προκάλεσε στις αστυνομικές αρχές η τελειότητα των νομισμάτων που κατασκεύαζε -αποκλειστικά αξίας 2 ευρώ- που δύσκολα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει από γνήσια.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 41 ετών, ενώ αναζητούν 40χρονο συνεργό τους, στο σπίτι του οποίου, σε αγροτική περιοχή της Επανομής, είχε στηθεί το εργαστήρι με τα μηχανήματα υψηλής ανάλυσης για την κατασκευή των νομισμάτων.
Οπως ανακοινώθηκε, κατά την έφοδο των αστυνομικών στο εργαστήρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων, ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα, δύο φυσίγγια, καθώς, επίσης 4.200 πυρήνες και εξωτερικοί δακτύλιοι κερμάτων των δύο ευρώ.
Επιπλέον, σε έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 59χρονου, που κατά την Αστυνομία, φέρεται ως «ιθύνων νους» της οργάνωσης, εντοπίστηκαν 63.000 εσωτερικοί μπρούτζινοι πυρήνες και εξωτερικοί νικελένιοι δακτύλιοι των 2 ευρώ, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και έξι κινητά τηλέφωνα.
Στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για σωματική βλάβη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το μεσημέρι της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή 7 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ιστιαίας στην Εύβοια.
 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Χθες συμπάθησα μια Χρυσαυγίτισσα

Χθες συμπάθησα μια Χρυσαυγίτισσα
Όσο το Εθνικιστικό Λαϊκό Κίνημα θα γιγαντώνεται, τόσο ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ - πέρα από μεμονωμένους δημοσιογράφους - θα υποκλίνονται στην ορθότητα των θέσεων και τον πύρινο λόγο της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε χαρακτηριστικά το αφοπλιστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Χριστοφορίδη: "Χθες συμπάθησα μια Χρυσαυγίτισσα. Ζητώ συγγνώμη. Από τον εαυτό μου, αλλά και από τη Χρυσαυγίτισσα. Διότι δε θεωρούσα ότι μπορεί να κάτσω και να κάνω μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συζήτηση επί δύο ολόκληρες ώρες με μια κοπέλα που τόσο πίστευε στις ιδέες της Χρυσής Αυγής και είχε τόσα επιχειρήματα.
Διαφωνήσαμε. Προφανώς. Αλλά όταν, με την παρέα μου (τρεις άνθρωποι, δημοσιογράφοι κι οι τρεις), διαπιστώσαμε ότι η σερβιτόρα στο χτεσινοβραδινό μπαρ ήταν Χρυσαυγίτισσα με διάθεση να κάνει πολιτική συζήτηση, δε χάσαμε την ευκαιρία. Η Χρυσαυγίτισσα φίλη μας είναι 22 χρόνων. Το βράδυ δουλεύει σ’ αυτό το μπαρ στην Καρύτση και το πρωί σε κατάστημα με ρούχα στο Περιστέρι (μας κάλεσε να πάμε από το μαγαζί και να της πούμε τι θέλουμε, να το ψωνίσει εκείνη για μας, για να πάρουμε την έκπτωσή της – «Τώρα είστε φίλοι!»). Εκείνη την ώρα, το μπαρ δεν είχε πολύ κόσμο και έμεινε πολλή ώρα να συζητάει μαζί μας. Δεν κάθισε ούτε στιγμή, όμως. Έμεινε όρθια όλη την ώρα.
Δε θα μπω στον πειρασμό να σας περιγράψω τι συζητήσαμε όλο το βράδυ. Ηταν μια όμορφη συζήτηση, με έναν άνθρωπο που έλεγε το «Αγαπάω την Ελλάδα» κάθε τόσο, με τόση θέρμη, σα να ‘βγαινε κατευθείαν από μέσα της, ένα πράγμα. Δε θέλω, λοιπόν, να ανοίξουμε τώρα κουβέντα για τα όσα συζητήσαμε και να την πέφτουν οι μισοί σε μένα κι άλλοι μισοί στη Χρυσαυγίτισσα. Εκείνο που έχει σημασία, στο δικό μου μυαλό, ήταν πως δεν περίμενα να βρω ένα 22χρονο κορίτσι με άποψη, με ενδιαφέρον και κρίση για όσα συμβαίνουν γύρω της, με τη διάθεση να συζητήσει επί ώρες με τρεις πολύ μεγαλύτερούς της ανθρώπους (εντάξει, Φένια: δύο πολύ μεγαλύτερούς της και μια σχεδόν συνομήλικη!) οι οποίοι διαφωνούσαν και οι τρεις μαζί της. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν ότι η 22χρονη φίλη μου προβληματίζεται, πάνω-κάτω, για τα ίδια πράγματα που με απασχολούν κι εμένα. Και, παρότι βέβαια καταλήγει σε επιλογές πολύ διαφορετικές από τις δικές μου, η διάθεσή της να κάτσει να συζητάει επί ώρες –και, μάλιστα, με απίστευτη ευγένεια- με τρεις ανθρώπους, που και οι τρεις διαφωνούσαν μαζί της και της την ψιλο-έλεγαν (ευγενικά, κι εμείς, βέβαια) για την επιλογή της Χρυσής Αυγής, με έκανε να σκεφτώ: μεγάλη της μαγκιά!
Οι άλλοι δύο (Φένια και Τάσο, σας δίνω στεγνά!) προσπάθησαν να την «προσηλυτίσουν». «Όταν μεγαλώσεις θα τα σκεφτείς διαφορετικά» και άλλα τέτοια πατερναλιστικά. Εγώ της είπα: «Συνέχισε να σκέφτεσαι». Αυτό, πιστεύω, φτάνει. Α! Και το κλου της βραδιάς. Φεύγοντας της αφήσαμε κι ένα φιλοδώρημα. (Το άξιζε 100%. Εδώ αφήνουμε, καμιά φορά, σε κάτι μουντρούχους σερβιτόρους που έχουν ύφος λες και σου κάνουν χάρη που σε σερβίρουν…). Κι όπως είχαμε βγει από το μαγαζί και είχαμε περπατήσει και 50 μέτρα προς τη μηχανή για να φύγουμε, η φίλη μας τρέχει ξωπίσω μας και φωνάζει: -  Ξεχάσατε τα ρέστα σας! Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης".
ΥΓ. Η δικιά μας αγαπημένη κοπέλα τον τελευταίο καιρό πάντως, αν και δεν είναι Χρυσαυγίτισσα, είναι η νεαρή ηθοποιός Ελένη Λιάσκα που υπερασπίζεται με παρρησία τις πατριωτικές της απόψεις σε καιρούς ακόμη... χαλεπούς.

.xryshaygh

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ!!


Στις 22-06-2012 στο Προξενείο της Στουτγάρδης συγκεντρώθηκαν μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης,για να διαδηλώσουν και να εκφράσουν ενεργά την αντίθεσή τους ,για την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί της Βάδης Βυρτεμβέργης


«ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

      Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες της άδικης, ανεπίτρεπτης και εγκληματικής προσπάθειας για τη διάλυση της ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης στη Γερμανία. Η απαξίωση αυτή κορυφώθηκε με την ψήφιση του νόμου 4027/04-11-2011 και της εγκυκλίου της Ειδικής Γραμματέως κ. Λινού (αρ. πρωτ. 379/30-05-2012  Φ.816.41/352/6172/Ζ1).
      Απαίτηση όλων μας είναι να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου 4027/2011 και να ξεκινήσει το Υπουργείο έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους ομογενειακούς φορείς και τους συλλόγους εκπαιδευτικών για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
·        Δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση για όλα τα ελληνόπουλα της Γερμανίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων τους.
·        Φορέας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της  Γερμανίας  να είναι αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός και στόχος του να είναι η μόνιμη αναβάθμισή της.
·        Η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου τουλάχιστον 5 ετών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και τύπο σχολείου ώστε να καταρτιστούν αναβαθμισμένα αναλυτικά προγράμματα.
·        Η άμεση απόσυρση της διάταξης που καταργεί τα Λύκεια.
·        Η  αναγνώριση ικανού αριθμού ΤΕΓΠΗ, ΤΕΓ και ΤΕΓΔΕ, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κρατιδίου μας, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας.
·        Η λειτουργία και άλλων  τύπων Σχολείων (ελληνικά σχολεία, ενταγμένα, δίγλωσσα, κλπ) σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.
·        Κατοχύρωση της πενταετίας για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς  με τις τακτικές αποδοχές της Ελλάδας και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού.
      Στόχος κοινός δικός μας και δικός σας οφείλουμε να είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η γλώσσα και το σχολείο είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διατήρηση της ελληνικότητας και της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, γιατί μόνο μέσα από το θεσμό του σχολείου μπορεί να κρατηθεί αρραγής ο ομφάλιος λώρος με τη  μητέρα-πατρίδα. 
 http://karditsas.

Τα τρία πιο διάσημα χαστούκια στον κόσμο

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ......ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ; ΜΕΡΚΕΛ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ!!!
ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!



 
 

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ; ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!!

 
 ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ!!!

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ; ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !!!


Βενιζέλος: Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚ


ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ !
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
Πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας, απηύθυνε, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων για την ανασύσταση της παράταξης. Μιλώντας στην Κ.Ο του κόμματος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια».

«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας και παρότι αναγνώρισε στη ΝΔ την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της πρωτιάς της στις εκλογές, σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».  


Ειδικότερα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε πρώτη φάση τροφοδότησε την «τυφλή αντιμνημονιακή» λογική, ενώ με τη στάση της στη δεύτερη φάση οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και «τροφοδότησε την ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και  πρόσθεσε

ότι «τώρα η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς θα καταλάβουν εκείνα που υποδύονταν ότι δεν καταλάβαιναν, δηλαδή όσα το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλος και με εκείνον της ΔΗΜΑΡ.


Δεύτερο «όχι» από Λοβέρδο


Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον οι σχέσεις Βενιζέλου - Λοβέρδου μετά και το δεύτερο «όχι» του πρώην υπουργού στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Αντιθέτως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, τελικώς αποδέχθηκε την πρόταση Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να κλείσει εσωκομματικά μέτωπα τηλεφώνησε στον Ανδρέα Λοβέρδο χθες το μεσημέρι και του ζήτησε για δεύτερη φορά να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η πρώτη κρούση είχε γίνει το βράδυ των εκλογών - πριν από τη σφοδρή σύγκρουσή τους για το θέμα της συμμετοχής πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση - και τότε ο πρώην υπουργός είχε απαντήσει απορριπτικά ότι διαφωνεί με τον συνολικό πολιτικό σχεδιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το χθεσινό τηλεφώνημα ήταν σύντομο, όχι όμως και εκρηκτικό όπως επιβεβαιώνουν οι δύο πλευρές. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επανέφερε την πρόσκλησή του προς τον κ. Λοβέρδο, εκείνος όμως - σύμφωνα με συνεργάτες του - επανέλαβε: «Διαφωνώ απόλυτα με τη γραμμή και τη στρατηγική που ακολουθείται και θα περιοριστώ στα καθήκοντα του βουλευτή».
Αποδέκτης ανάλογου τηλεφωνήματος έγινε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος επίσης είχε συγκρουστεί με τον κ. Βενιζέλο για το θέμα της εκπροσώπησης στην κυβέρνηση, αρχικώς είχε επιφυλάξεις. Οι πληροφορίες λένε ότι με τον κ. Χρυσοχοΐδη επικοινώνησε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και κατάφερε να τον πείσει να αποδεχθεί την πρόταση. Ετσι, όταν χτύπησε το τηλέφωνο εκείνος ήταν έτοιμος να πει το «ναι». «Μιχάλη, θέλω να αναλάβεις κυβερνητικός εκπρόσωπος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μη συνεχίζεις», αποκρίθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις. Το θεωρώ υποχρέωσή μου και χρέος μου να αναλάβω μέρος του δύσκολου κοινοβουλευτικού έργου», συμπλήρωσε.
Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό ποιο πρόσωπο προόριζε ο κ. Βενιζέλος για ακόμη μία θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ. Ως επικρατέστερα εμφανίζονταν τα ονόματα των Φίλιππου Σαχινίδη και των πρώην υφυπουργών Εύης Χριστοφιλοπούλου, Μάρκου Μπόλαρη και Πάρη Κουκουλόπουλου.
Ζητούμενο αποτελεί ποιο πρόσωπο θα υποδείξει ο κ. Βενιζέλος για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του πρώην υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη. Επίσης ακούγεται το όνομα του Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος ωστόσο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται.
Ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα εκλεγεί έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθεί πενταμελής συντονιστική επιτροπή. Τα μέλη της ακολούθως θα εκλέξουν τον νέο γραμματέα. Αυτές οι διαδικασίες αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Καθήκοντα γενικού διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Βασίλης Γερανίδης. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα αποκαλύψει μερικώς τα σχέδιά του για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται στην ομιλία του να προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να διασαφηνίσει το σκεπτικό, βάσει του οποίου προχώρησε στις προτάσεις του για τη συγκρότηση της κυβέρνησης και την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν. Παράλληλα, θα δώσει τα οργανοδιαγράμματα σε σχέση με τις δρομολογούμενες αλλαγές.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Βενιζέλος τις επόμενες ημέρες προτίθεται να προσεγγίσει και την Αννα Διαμαντοπούλου. Είναι άγνωστο όμως αν η πρώην υπουργός ανταποκριθεί στο κάλεσμα μετά την πρόσφατη έκρηξή της, τόσο για την υπουργοποίηση του κ. Παπαθεοδώρου - πολέμιου της μεταρρύθμισής της - όσο και για τον τρόπο εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Πέθανε ο 45χρονος που έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης

Πέθανε ο 45χρονος, που έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης, σήμερα το πρωί, μπροστά στα μάτια αρκετών τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Ιερό Βράχο.


Σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής είχαν ανασύρει τον 45χρονο ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με τραύματα στο κεφάλι, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πτώσης και αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλή μπροστά στις εξελίξεις, χωρίς να προβάλει ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την πορεία της Ευρωζώνης, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «πρόκειται για μια στάση ουσιαστικής συμφωνίας με τη λογική Μέρκελ για την Ευρώπη, δηλαδή αποδόμησης της Ευρώπης και εξαθλίωσης των λαών της».

Η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η σκλήρυνση της πολιτικής της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας βρίσκεται πίσω από την κρίση που οδηγεί την Ευρωζώνη στη διάλυση, σημειώνει.


«Αφού ξεκίνησαν με την Ελλάδα ως πειραματόζωο, οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις επιλέγουν την επέκταση των μνημονίων της ανεργίας και της φτώχειας και στους υπόλοιπους λαούς, την πρωτοκαθεδρία των αγορών και των τραπεζών έναντι της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας» προσθέτει.


Όπως τονίζεται, βασικοί άξονες μιας διαφορετικής κατεύθυνσης για την Ευρώπη, με προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου, είναι η συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης, η μετατροπή των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος, η δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, η αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο προσανατολισμός τους προς την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης
.

Ο Πάγκαλος λέει, αντιπαθούσε τον Τσοχατζόπουλο αλλά έβαζε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά δίπλα στον Άκη για τα υποβρύχια… ενώ γνώριζε ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός!


20120416-195109.jpgΜάλιστα, για τον Τσοχατζόπουλο αποκάλυψε πως του ήταν πάντα αντιπαθής, αλλά δεν γνώριζε τα πλοκάμια που είχε  απλώσει στο “μέλι” των  μιζών, είπε στην φωνή της κομαντατούρ εεε στον Alpha και τον κύριο Σρόιτερ.
Και όμως, ο κύριος Πάγκαλος έβαζε φαρδιά και πληθωρικά την υπογραφή του στην επίορκη σύμβαση για τα υποβρύχια, σύμβαση που έφερε κάποια εκατομμύρια Ευρώ μίζας σε πολιτικά πρόσωπα.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο κύριος Πάγκαλος “δεν διάβασε”. Τον κορόιδεψε ο κακός και μοχθηρός Άκης.
Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια. Η επιστολή- βόμβα της εταιρείας που υποτίθεται ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό την οποία αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος στην εξεταστική για τα υποβρύχια. Η επιστολή όπως βλέπετε στο τέλος, κοινοποιήθηκε σε ΟΛΟ το ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή και στον κύριο Πάγκαλο.
Ίσως λοιπόν η αφοπλιστική ειλικρίνεια του κυρίου Παγκάλου να κρύβει μέσα της την πραγματική αιτία που ο τ. αντιπρόεδρος αντιπαθεί τον Άκη.
“Δεν γνώριζε τα πλοκάμια που είχε απλώσει στη μίζα”.
Τι έγινε Άκη; Τους έριξες τους συντρόφους;

20110607-015342.jpg
20110607-015358.jpg
http://olympia.gr/2012/06/28/pagkalos-3/

Νεοταξικοὶ σχεδιασμοὶ (περί νέων ταυτοτήτων ...)

Τρεῖς μόλις ἑβδομάδες πρὸ τῶν ἐκλογῶν τῆς 6ης Μαΐου, ὅπως σχολιάσαμε σὲ προηγούμενο τεῦχος τοῦ Περιοδικοῦ, ἡ ἐκπνέουσα Κυβέρνηση τοῦ κ. Παπαδήμου ἀποφάσισε ὕπουλα μέσα στὴν προεκλογικὴ διάχυση πρωτοφανὲς ἠλεκτρονικὸ φακέλωμα ὅλων τῶν Ἑλλήνων.
Καὶ τρεῖς μόλις ἡμέρες πρὸ τῶν ἐκλογῶν τῆς 17ης Ἰουνίου ἡ ὑπηρεσιακὴ Κυβέρνηση τοῦ κ. Πικραμμένου σύμφωνα μὲ ἀνακοίνωση τοῦ Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, ἀποφάσισε νὰ ἀντικατασταθοῦν ἀπὸ τὸ Σεπτέμβριο οἱ ταυτότητες μὲ ἄλλες νέου τύπου σὲ μέγεθος καὶ σχῆμα πιστωτικῆς κάρτας, οἱ ὁποῖες θὰ λειτουργοῦν καὶ ὡς ταξιδιωτικὸ ἔγγραφο ἀντὶ διαβατηρίου. Οἱ νέες ταυτότητες, ὅπως φάνηκε ἀπὸ τὸ δεῖγμα ποὺ παρουσιάσθηκε, θὰ εἶναι ἴδιες μὲ αὐτὲς ποὺ ἔχουν ἤδη οἱ ἀστυνομικοὶ καὶ σχεδιάσθηκαν στὸ πλαίσιο ἐφαρμογῆς τοῦ Κανονισμοῦ (ΕΚ) 2252/2004 τοῦ Συμβουλίου τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως.
Ἐλάχιστες πληροφορίες δόθηκαν γιὰ τὸ σοβαρότατο αὐτὸ θέμα. Γιατί; Τί εἴδους ἀκριβῶς θὰ εἶναι οἱ ταυτότητες; Πρόκειται γιὰ μετονομασία τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη; Εἶναι προστάδιο τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη; Θὰ περιέχουν ὁλοκληρωμένο ἠλεκτρονικὸ κύκλωμα (τσίπ); Ἀγνοοῦμε. Ὅμως καὶ μόνο τὸ γεγονὸς ὅτι τόσο σημαντικὴ ἀπόφαση λαμβάνεται ἀπὸ ὑπηρεσιακὴ Κυβέρνηση φανερώνει σκοπιμότητα ἐπιλήψιμη. Καὶ γίνεται ἀκόμη πιὸ ἐπιλήψιμη ἡ ἀπόφαση ἀπὸ τὸ ὅτι αὐτὴ λαμβάνεται μόλις τρεῖς ἡμέρες πρὸ τῶν ἐκλογῶν.
Ἀλήθεια ποιὸν ἐπιδίωξαν νὰ ἐξαπατήσουν οἱ τότε κυβερνῆτες μας; Ποιοῦ ἐντολὲς ἔσπευσαν νὰ ἐκτελέσουν μέσα στὸ θολὸ τοπίο τῆς προεκλογικῆς περιόδου; Εἶναι φανερὸ ὅτι ἐνήργησαν σκόπιμα στὸ σκοτάδι. Δὲν εἴχατε τέτοιο δικαίωμα, κύριοι! Ὑπηρεσιακὴ Κυβέρνηση γιὰ διενέργεια ἐκλογῶν εἶσθε, ὄχι γιὰ νὰ πάρετε ἀποφάσεις σὲ καίρια ζητήματα.
Ἀπαντῆστε μας: Ποιὰ βία σᾶς ἀνάγκασε νὰ προχωρήσετε τόσο ἐσπευσμένα σὲ θέμα τόσο σημαντικὸ μόλις τρεῖς ἡμέρες πρὸ τῶν ἐκλογῶν; Θὰ ἀπαντήσουμε ἐμεῖς: Ἐκτελέσατε ἐντολὲς τῶν νεοταξικῶν ἐπίδοξων τυράννων τῆς γῆς! Τὴν ὥρα ποὺ τὰ ἐλεγχόμενα μέσα ἐνημερώσεως φωνασκοῦσαν γιὰ ἀσήμαντα ζητήματα, οἱ κρυφοὶ κυβερνῆτες τοῦ κόσμου ὕπουλα καὶ μυστικὰ ἅπλωναν τὶς ἁλυσίδες τῆς ἐπερχόμενης σκλαβιᾶς.
Ἕνα μόνο ἀκόμη θὰ σᾶς ποῦμε: Ὄχι, δὲν θὰ τοὺς περάσει! Ὁ Θεός μας, ὁ πραγματικὸς Κυβερνήτης αὐτοῦ τοῦ τόπου, θὰ σκορπίσει τοὺς σκοτεινούς τους σχεδιασμοὺς σὰν σκόνη στὸν ἄνεμο, «ὡσεὶ χοῦν κατὰ πρόσωπον ἀνέμου»!

Περιοδικό «Ὁ Σωτήρ», τεῦχος 2049.

Πηγή: Τράπεζα Ιδεών
 http://anastasiosk.blogspot.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ 4ο ΡΑΪΧ ΤΟ 2012..

 

 Η μεγαλύτερη ρωσική εφημερίδα Pravda αναλύει
λεπτομερώς το απόλυτο σενάριο για τον Γ' Παγκόσμιο πόλεμο, το οποίο θα διαδραματιστεί στα μέσα του 2012, μέχρι το 2013.
Στην Ελλάδα μια στρατιωτική ομάδα θα διώξει την κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2012. Η χώρα θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα
αρχίσει να εκτυπώνει το δικό της νόμισμα, τις δραχμές. Θα

αρχίσουν συνομιλίες συμμαχίας με την εμφάνιση των ρωσικών βάσεων. Προτού υπογραφεί οποιαδήποτε συμφωνία με τους Ρώσους, η Ελλάδα θα συμμαχήσει με την Κύπρο και το Ισραήλ. Αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα απευθείας σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα ηττηθούν. Η τουρκική εισβολή θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη ενόψει γιγάντιων μαχών στους δρόμους και στα βουνά του Βορρά. Οι Έλληνες του Βορρά θα ενισχυθούν από Σέρβους, Σκοπιανούς και Βούλγαρους εθελοντές, όπου θα καθυστερήσουν την τουρκική επέλαση.
 Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα παραμείνει εκτός μάχης, καλώντας όλες τις πλευρές να συνάψουν μια συμφωνία. Οι Τούρκοι θα εισέλθουν στην Κεντρική Ελλάδα πολύ πιο αργά απ ότι υπολόγιζαν, λόγω της κουρδικής εξέγερσης και των έντονων συγκρούσεων στο Βόρειο Ισραήλ.

Εικόνες σκοτωμένων ορθόδοξων Χριστιανών από Τούρκους θα οδηγήσουν τις μάζες στους δρόμους απαιτώντας άμεση παρέμβαση. Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπλοκαριστούν από το βέτο των ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία, ακόμη και όταν Ρώσοι εθελοντές εισέλθουν στα Βαλκάνια. Η Ρωσία θα αρχίσει να απειλεί την Τουρκία και γρήγορα θα γίνουν εναέριες συγκρούσεις.

Το ΝΑΤΟ ξαφνικά θα ζωντανέψει και θα απειλήσει άμεσα τη Ρωσία να απεμπλακεί. Σε αυτό το σημείο η Ρωσία θα μπει βαθιά στη μάχη. Ο στρατός της θα επιτεθεί στη Γεωργία, όπου μετά από 4 μέρες θα καταρρεύσει. Στη συνέχεια οι ρωσικές δυνάμεις θα οδηγηθούν προς την Τουρκία. Τότε η Αρμενία θα εισέλθει στο πλευρό των Ρώσων και το Αζερμπαϊτζάν στο πλευρό των Τούρκων.

Το ΝΑΤΟ θα χτυπηθεί με τους Ρώσους στη Μαύρη Θάλασσα και θα υποστεί πλήρη ήττα, καθώς θα βρίσκεται αποκομμένο από τις βουλγαρικές βάσεις υποστήριξης και το μόνο που θα του έχει απομείνει θα είναι οι βάσεις στη Ρουμανία. Αλλά ακόμα και αυτές θα καταστραφούν από ρωσικούς πυραύλους και βομβαρδιστικά. Τα νατοϊκά πλοία αν και τα περισσότερα θα είναι αμερικάνικα, θα βυθιστούν. Αυτή η ήττα σε συνδυασμό με την ένταξη της Ουκρανίας στο πλευρό της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς σαν αφορμή να εγκαταλείψουν το ΝΑΤΟ και να το διαλύσουν εκ των έσω.

Στα τέλη του χρόνου οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει μέχρι το Βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίσουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από τους Σύριους. Εν το μεταξύ θα έχουν ήδη χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από αρμενικές και κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα οδηγείται προς την Άγκυρα. Θα κρατούν ακόμα την Θεσσαλονίκη αλλά θα αποσυρθούν από την κεντρική Ελλάδα λόγω των συνεχών Ελληνικών, Σερβικών και Βουλγαρικών επιθέσεων στο Βορρά. Θα χάσουν επίσης και την Κύπρο από τις Νότιες κυπριακές δυνάμεις.

Η τελική καταστροφή της Τουρκίας θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2013, όταν οι Ρώσοι κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Σε αυτό το σημείο η Τουρκία θα αντικρίσει πλήρης διάλυση του έθνους της και θα χωριστεί σε τουλάχιστον 3 ή και 4 τμήματα: Ελληνικό (Βυζαντινό), Αρμένικο (Τρεμπζον), Νότιο - Νοτιοανατολικό τμήμα Κούρδων και ίσως ένα μικρότερο Βουλγαρικό στο Βόρειο τμήμα, όπως και ένα κομμάτι της Βόρειας Θράκης.

Η Κύπρος θα ξεπεράσει σχετικά εύκολα τον πόλεμο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές, παρόλο των τουρκικών πυραύλων και βομβαρδιστικών σε μη στρατιωτικές περιοχές και στις γεωτρήσεις φυσικού αερίου. Έπειτα οι Νότια Κύπρος θα ξεκινήσει μια σειρά επιθέσεων στο Βόρειο τμήμα και θα διώξει τους Τούρκους μέσα σε λίγους μήνες.

Τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απομείνει μόνο ως όνομα και το ΝΑΤΟ θα καταστραφεί. Για την Τουρκία, αυτός θα είναι ο τελευταίος της πόλεμος και το 2013 θα αποτελεί πλέον σκόνη στα σκουπίδια και ένα νεκρό έθνος. Στην Ευρώπη θα δημιουργηθεί, από την Γερμανική Ελίτ, η εποχή του Δ' Ράιχ ανεξάρτητα από το πως νοιώθει ή θέλει ο λαός. Η δικτατορική ένωση του Δ' Ράιχ θα αποτελεί τη συνέχεια του Γ' Ράιχ και οι χώρες που θα αποτελούν τον πυρήνα του θα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Εσθονία και η Λετονία (οι 3 τελευταίες χώρες είναι για στρατηγικούς λόγους).

Η δικτατορική ελίτ αρχικά θα είναι αδύναμη λόγω του πολέμου, αλλά μετέπειτα δε θα διαφοροποιείται από το Γ' Ράιχ, καθώς θα ανοικοδομηθεί η οικονομία της και με την πάροδο του χρόνου και θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.


Πηγή: pravda
 http://www.katohika.

Το αισχρό κατάντημα της Πόλης του Αγίου Δημητρίου.(ΕΝΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)

Είναι περιττό να πούμε για μια ακόμα φορά "Τι ψηφίσατε αδέρφια μου Θεσσαλονικείς" όσον αφορά τον Μπουτάρη....
Το έχουμε πει σε δεκάδες αναρτήσεις από αυτό εδώ το ιστολόγιο.

Το κατρακύλισμα όμως συνεχίζεται.
Μετά το εθνικό και το κοινωνικό ήρθε η ώρα και για το πνευματικό κατρακύλισμα....

Οι ανώμαλοι και οι διεστραμμένοι αμετανόητοι αμαρτωλοί, ομοφυλόφιλοι, τραβεστί, τρανσέξουαλ, λεσβίες, σαδομαζοχιστές κ.α. αποφάσισαν να κάνουν την εκδήλωσή τους στην Πόλη του Αγίου Δημητρίου. Στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας.

Με τις "ευλογίες" λοιπόν του Μπουτάρη "λέρωσαν" την Θεσσαλονίκη με τα αίσχη τους....

Οι λίγοι συμπολίτες μας που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ.

Αυτή η αισχρή αριστεροθολοκουλτούρα που και καλά ενδιαφέρεται για την "διαφορετικότητα" των ανθρώπων την οποία προσπαθούν να ριζώσουν στην πατρίδα μας όλα αυτά τα παγκοσμιοποιημένα, μασωνοκίνητα ρεμάλια, μέσω παρόμοιων εκδηλώσεων αλλά κυρίως μέσω της παιδείας, βρήκε πρόσφορο έδαφος στην Θεσσαλονίκη την οποία κυβερνά σαν τσιφλίκι του ο Μπουτάρης.

Απομένει λοιπόν και οι υπόλοιπες αμετανόητα αμαρτωλές κατηγορίες συναθρώπων μας να εκφράσουν την "διαφορέτικότητά" τους...
Ας παρελάσουν λοιπόν κι οι παιδεραστές, οι κτηνοβάτες, οι νεκρόφιλοι, οι κοπρολάγνοι και ότι άλλο διαθέτει η "διαφορετικότητα"....

Η Ελλάδα μας είναι ένα δημοκρατικό ελεύθερο κράτος που σέβεται τους πολίτες του.
Ομως είναι πάνω από όλα ένα Ορθόδοξο κράτος που αν και ανέχεται όλους μας ως αμαρτωλούς, εν τούτοις δεν είναι δυνατόν να διαφημίζει την αμαρτία του και την παραφύσιν ανωμαλία του ο κάθε αμετανόητα διεστραμμένος.

Είναι λυπηρό να βλέπεις όλους αυτούς του νέους ανθρώπους να είναι έρμαια σιχαμερών ενστίκτων που κατεβάζουν τον άνθρωπο -το τελειότερο δημιούργημα του Θεού- στα επίπεδα των ζώων. Κι όχι μόνο αυτό αλλά η παρακμιακή κοινωνία μας να τους εξαφανίζει και την παραμικρή πιθανότητα πνευματικής μετάνοιας εκθειάζοντας την ανήθικη ζωή τους και ωραιοποιώντας την ανωμαλία τους με όρους όπως η "διαφορετικότητα".

Φίλοι μου ζούμε σε μια εποχή αίσχους και υποκρισίας....

Η διαστροφή και η ανωμαλία ονομάζονται "διαφορετικότητα"!
Η φονική έκτρωση ονομάζεται "διακοπή της κύησης" ή "άμβλωση"!
Η αποδόμηση του εθνους μας, ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός της μόρφωσης των παιδιών μας ονομάζονται "προοδευτισμός"!
Η προδοσία ονομάζεται "ρεαλισμός".
Κάθε τι που προσπαθεί να ανακόψει την εθνική και πνευματική κατρακύλα, αναθεματίζεται ώς σκότος και οπισθοδρόμηση.... 
 

Ολα αυτά σίγουρα θα οδηγήσουν την πατρίδα μας σε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που ζούμε.
Υπάρχει άμεση ανάγκη να πετάξουμε όλον αυτόν τον ψευτοπροοδευτικό - μασωνικό συρφετό της παγκοσμιοποίησης έξω από την Ελλάδα μας και να ξαναεγκαταστήσουμε μια νέα Ελληνική Εθνική Ορθόδοξη και πνευματική κοινωνία σε όλους τους τομείς.

Ας αποδείξουμε ότι καλώς, ο Θεός αξίωσε τους προγόνους μας να αγωνιστούν "για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία" και να ελευθερώσουν την Αγία μας Ελλάδα. Την χώρα των Ηρώων και των Αγίων. Την χώρα που σήμερα ανθρωπάκια σαν τον Μπουτάρη προσπαθούν να ρεζιλέψουν παγκοσμίως, νομίζωντας πως έτσι υπηρετούν την πρόοδο....

ΘΑΝΟΣ
Δείτε τα βίντεο από τα αίσχη και τις αντιδράσεις. 

Thestival gay pride (Μπουταρης)
Thestival
 http://koukfamily.l

«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά ο ΟΗΕ σε Τουρκία και Συρία


Να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» κάλεσε την Τουρκία και τη Συρία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, αναφερόμενος στην κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις. Με λήψη μέτρων κατά της Συρίας προειδοποίησε ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ. «Η κατάρριψη ήταν ατύχημα και όχι εχθρική ενέργεια», ανέφερε η Συρία.

«Ο γενικός γραμματέας παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Ελπίζει αυτό το σοβαρό περιστατικό να αντιμετωπιστεί με αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές μέσω της διπλωματικής οδού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός του Μπαν Κι Μουν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των συριακών και τουρκικών λιμενικών Αρχών για την ανεύρεση των πιλότων.
«Η κατάρριψη ήταν ατύχημα και όχι εχθρική ενέργεια εναντίον της Τουρκίας. Ηταν μια πράξη άμυνας, με στόχο την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν γνώριζε ότι το αεροσκάφος ήταν τουρκικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα το πρωί της Κυριακής, όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.
Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε και συζήτησε το θέμα με τους διοικητές του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

«Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε κάτι τέτοιο, ό,τι είναι αναγκαίο θα γίνει», επισήμανε ο κ. Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμα πως η Αγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό για το επεισόδιο και πως θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. «Όταν σκέφτεται κανείς την ταχύτητα με την οποία πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι πιθανόν να περνούν τα σύνορα για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κ. Γκιούλ και πρόσθεσε πως αυτό δεν δείχνει «κακή πρόθεση».

Η Τουρκία αναμένει εξηγήσεις από τη Συρία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από την Συρία δεν ήταν πολεμικό αλλά αναγνωριστικό. «Οταν λάβουμε μια εξήγηση ως προς το γιατί ένα μη μαχητικό, εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση ρουτίνας, κατερρίφθη, θα μοιραστούμε (την πληροφορία) με το κοινό», είπε.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ήταν ένα F-4 Phantom, υπερηχητικό μαχητικό, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αναγνώρισης.
Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κάλεσε τον λαό να παραμείνει ήρεμος και να διατηρήσει την υπομονή του. «Το τουρκικό κράτος είναι ισχυρό, με λίγη υπομονή και κατανόηση ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι τα πάντα μαύρα ή άσπρα», είπε ο υπουργός.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία.


Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 7η κύρια βάση της τουρκικής Αεροπορίας στη Μαλάτια. Στη συγκεκριμένη βάση σταθμεύουν τα αναβαθμισμένα μαχητικά τύπου F4E 2020 και τα φωτογραφικά αεροσκάφη RF-4.


Το αεροσκάφος χάθηκε ενώ βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, οκτώ μίλια από την Λατάκεια.

Οι ΗΠΑ εκκενώνουν την πρεσβεία τους στην Κένυα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν και πάλι για άμεση απειλή επίθεσης στην Κένυα, αυτή τη φορά εναντίον της τουριστικής πόλης Μομπάσα, στα παράλια της χώρας, και ζήτησαν από όλο "το αμερικανικό κυβερνητικό προσωπικό" να εγκαταλείψει την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι.
"Η αμερικανική πρεσβεία στην Κένυα έλαβε πληροφορίες για άμεση απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Μομπάσα", επισημαίνεται σε μήνυμα που έστειλε η πρεσβεία στους αμερικανούς πολίτες στην Κένυα.
"Όλες οι μετακινήσεις αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων προς την Μομπάσα ματαιώνονται μέχρι την 1η Ιουλίου", υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε πως συνέλαβε δύο Ιρανούς για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε τρομοκρατικό πυρήνα, που σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι και της παραλιακής πόλης Μομπάσα.
 http://www.onair24

Παραγουάη: Σάλος από την αποπομπή του προέδρου

 Γράφει: OnAir24
Η αποπομπή του προέδρου Φερνάνδο Λούγο από την Γερουσία της Παραγουάης χθες με μια διαδικασία-αστραπή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής. Ο Λούγο, ο λεγόμενος "επίσκοπος των φτωχών", που αποσχηματίστηκε για να εισέλθει στην πολιτική, κρίθηκε από το Κογκρέσο ότι ασκούσε "πλημμελώς τα καθήκοντά του". Η Γερουσία αποφάσισε την αποπομπή του με 39 ψήφους υπέρ και 4 κατά, μία ημέρα μετά την έγκριση της από τη βουλή.
"Αν και λύγισαν το νόμο σαν εύθραυστο κλαδί στον άνεμο, αποδέχομαι την απόφαση του Κογκρέσου", είπε ο Λούγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, καλώντας τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ήρεμοι. "Η Παραγουάη κι η ιστορία της τραυματίστηκε βαθιά", είπε πριν ο αντιπρόεδρός του Φεντερίκο Φράνκο ορκιστεί νέος πρόεδρος.
Έξω από την έδρα του Κογκρέσου στην Ασουνσιόν ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής του νόμου που είχαν παραταχθεί και υποστηρικτές του Προέδρου Λούγο.
Η αποπομπή του Λούγο , επικρίθηκε έντονα από αριστερούς ηγέτες στη Νότια Αμερική. "Αυτό που συνέβη είναι εντελώς παράνομο", δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα.
Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ, είπε ότι δεν θα "επικυρώσει το πραξικόπημα", κάνοντας λόγο για "επίθεση εναντίον των δημοκρατικών θεσμών".
Οι πρόεδροι της Βολιβίας Έβο Μοράλες και της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες διεμήνυσαν επίσης ότι δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν την "παράνομη" κυβέρνηση του Φράνκο. Πολλοί από τους επικριτές της διαδικασίας αποπομπής του Λούγο τη συνέκριναν με αυτό που είχε συμβεί στην Ονδούρα το 2009, όταν ο Μανουέλ Σελάγια είχε ανατραπεί από το στρατό με την υποστήριξη του Κογκρέσου.
Η Παραγουάη αντιμετώπισε πολιτική αστάθεια επί σειρά ετών, ενώ αποτελεί επί δεκαετίες διαμετακομιστικό κέντρο των λαθρέμπορων ναρκωτικών που χρησιμοποιούν τις τράπεζές της για ξέπλυμα χρήματος. Οι υποστηρικτές του Λούγο ήλπιζαν ότι θα αντιμετώπιζε την εκτεταμένη διαφθορά και το τεράστιο εισοδηματικό χάσμα στη χώρα των 6 εκατ. ανθρώπων. Πάσχισε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, όπως η ανακατανομή της γης σε φτωχούς αγρότες. Όμως η προσβολή του από καρκίνο τον εξασθένισε, ενώ μια σειρά από σκάνδαλα με εξώγαμα παιδιά έβλαψε την εικόνα του.
Η συμμαχία Φράνκο-Λούγο διερράγη μετά τη νίκη τους επί του Κολοράδο στις τελευταίες εκλογές.
Ο πρόεδρος εκλέγεται για μία θητεία στην Παραγουάη, μετά την τροποποίηση του συντάγματος ύστερα από την πτώση της βάρβαρης δικτατορίας του στρατηγού Αλφρέδο Στρέσνερ, που κυβέρνησε επί 35 χρόνια, ως το 1989.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σύλληψη 29χρονου για επίθεση σε μέλος της Χρυσής Αυγής

Γράφει: Νέστορας Σιάχος

«Ενέδρα θανάτου» σε βάρος του γιου υποψήφιας της «Χρυσής Αυγής», το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο του Ηρακλείου καταγγέλλει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Καρεφυλλάκης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της «Χρυσής Αυγής», λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 10 άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 26χρονο, ο οποίος, τελευταία στιγμή «τραβήχτηκε», με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία οι δράστες ήταν 6 στον αριθμό, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας μαχαίρια και σιδερογροθιές επιτέθηκαν στον 26χρονο, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο αυτοκίνητό του. Τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι άγνωστοι δόθηκαν στην αστυνομία, που αναζητά τους δράστες.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ημεδαπού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο Ηράκλειο. Τελικά το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη ένας 29χρονος ο οποίος φέρεται να αναγνωρίστηκε από τον παθόντα καθώς δεν φορούσε προστατευτικό στο πρόσωπό του ενώ πρόκειται για γνωστό στην ΕΛΑΣ ατομο που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου:
«Συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός, ο οποίος μαζί με πέντε συνεργούς του, χθες το βράδυ, επιτέθηκαν σε 26χρονο ημεδαπό τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο αυτοκίνητό του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για την αναζήτηση και εντοπισμό των δραστών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος και όπως προέκυψε ήταν ένα από τα άτομα που συμμετείχε στη συγκεκριμένη επίθεση.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της επίθεσης».
Πηγή: cretalive

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του Αιγίου

 
 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 20.52 το βράδυ του Σαββάτου, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αιγίου (150 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας), όπως ανακοινώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Κορινθίας και στην Αθήνα.

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ.

 ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ !!!
Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ!
ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ,
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ, ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΟΛΟ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!
ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.....ΕΛΛΗΝΩΝ....
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ:
ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ.


Μείωση της φορολογίας, επιπλέον βοήθεια σε φτωχούς και ανέργους, πάγωμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια θα επιδιώξει η κυβέρνηση κατά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με την τρόικα. Αυτό προκύπτει από το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τα μέτρα που περιλαμβάνει το κείμενο θα εφαρμοστούν σε βάθος τεσσάρων χρόνων, κάτι που παραπέμπει σε στόχο για εξάντληση της τετραετίας.


Στο κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, αναφέρονται αναλυτικά τα σημεία σύγκλισης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, την ανάπτυξη, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική.

Η αναθεώρηση

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, έμφαση δίνεται στην ανάγκη παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έτσι ώστε το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα να συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, και στην αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ, με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα. 
Παράλληλα, στο κείμενο γίνεται λόγος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους, για επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα έτος, για σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου, για μείωση φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια, για αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων στα ακίνητα με ένα ενιαίο φόρο, ενώ προσπάθειες θα καταβληθούν για να πειστεί η τρόικα και να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. 
Στα αναπτυξιακά ζητήματα έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νεα ΚΑΠ και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. 
Οσο για τις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, που δεν χρειάζεται να μπουν στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης, η συμφωνία των τριών προβλέπει ένα νέο φορολογικό σύστημα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις, στην κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, χωρίς όμως απολύσεις, και στην άμεση καταπολέμση της σπατάλης και της διαφθοράς. 
Πρόνοιες υπάρχουν και για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, αλλά για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. 
Τέλος, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έμφαση δίνεται στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Αναλυτικά το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας:



Σημεία προγραμματικής σύγκλισης

Προοίμιο

Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου.

Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
·                     Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
·                     Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
·                     Άμεσες οικονομικές προτεραιότητες
·                     Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
·                     Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
·                     Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:

1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).

5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.

6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ’ όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).

7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.

8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:
·                     ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.
·                     ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.
9. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.

10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.

11. Αγροτική Τράπεζα: Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.

Β. Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο

1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων ( ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα- τουρισμός – πολιτισμός).

2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου της ΕΕ. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.

3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.
·                     Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.
·                     Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς
·                     Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.
·                     Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.
·                     Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.
·                     Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.
·                     Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας
·                     Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.
·                     Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.
4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
·                     Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.
·                     Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωση επιτοκίων χορηγήσεων κλπ.
·                     Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.
·                     Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.
5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους-φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.

6. Άμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά
·                     Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)
·                     Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας)
·                     Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.
·                     Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κλπ.
·                     Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων-ουσιαστικός έλεγχος
Γ. Άμεσες οικονομικές προτεραιότητες

1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:
·                     Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για το επόμενα δέκα χρόνια.
·                     Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».
·                     Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων
·                     Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.
·                     Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κλπ.
·                     Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.
2. Αποκρατικοποιήσεις:
·                     Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων-εγγυήσεις διαφάνειας.
·                     Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.
·                     Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές
·                     Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.
·                     Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ.
3. Κατάργηση-συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων:
Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.

4. Δημόσια Υγεία:
Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.

5. Άμεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).

Δ1.Συμφωνία για αλλαγές-εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους – δημόσιας διοίκησης.

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα .

Προτεραιότητες είναι:
α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος
·                     Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.
·                     Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
·                     Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.
·                     Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.
·                     Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
·                     Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.
·                     Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.
·                     Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
·                     Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.
·                     Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας
·                     Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.
·                     Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός)
β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης
·                     Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.
·                     Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού γραμματέα.
·                     Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.
·                     Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.
·                     Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.
Δ2. Για Παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια:

1.Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.
2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX
3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.
4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.
5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).
7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.

Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής


1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.
2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση-προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονιάς με όλο τον περίγυρό της.
4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.

Τελική παρατήρηση: Πέρα από την συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.