"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τους ξένους πολίτες να φύγουν από τη χώρα ως τις 10 Απριλίου

 Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τους ξένους πολίτες να φύγουν από τη χώρα ως τις 10 Απριλίου
Οι αρχές της Πιονγιάνγκ συμβουλεύουν τους ξένους αξιωματούχους να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα καθώς οξύνεται η ένταση μετά και τη μετακίνηση πυραύλων στην ανατολική ακτή της χερσονήσου.

Με προειδοποίηση στις αντιπροσωπείες των ξένων διπλωματικών αποστολών και τις πρεσβείες στην Πιονγιάνγκ ότι η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους πέραν της 10ης Απριλίου, το καθεστώς της χώρας καλεί τους ξένους πολίτες να φύγουν εγκαίρως.

Το μήνυμα προς τους διπλωμάτες είναι το επιστέγασμα της κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο παρά τις διεθνείς πιέσεις για αυτοσυγκράτηση.

Μετά την μετακίνηση δύο πυραύλων της Βόρειας Κορέας στην ανατολική ακτή η Σεούλ έστειλε στην περιοχή δύο πολεμικά της πλοία ενώ οι ΗΠΑ θωρακίζουν το αντιπυραυλικό τους αμυντικό σύστημα (Thaad) στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού.

Ωστόσο, τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Λονδίνο αντιδρούν με ψυχραιμία στις απειλές της Πιονγιάνγκ εκτιμώντας ότι περιορίζονται στα λόγια.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει το προσωπικό της από την πρεσβεία της στην Πιονγιάνγκ ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο δεν διακρίνει καμία άμεση απειλή προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της από τη Βόρεια Κορέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει τους διπλωμάτες του από την Πιονγιάνγκ.

Αποχωρεί από την Πιονγιάνγκ η μοναδική Ελληνίδα στη Βόρεια Κορέα

H μία και μόνη -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας εγκαταλείπει, προσωρινά, τη χώρα μαζί 
με το παιδί της.

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο τετράχρονος γιος της, Σεμπάστιαν, αναχωρούν τη Δευτέρα για το Πεκίνο, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα.

Η κ. Μεγαλούδη, συνεργάτης του δημοσιογραφικού τμήματος IRIN του ΟΗΕ, διαμένει στην Πιονγιάνγκ, όπου υπηρετεί ο πατέρας του παιδιού της, ως στέλεχος του ΟΗΕ.

Η ίδια επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την εσπευσμένη αναχώρηση τους για το Πεκίνο, λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης.

«Θα μείνουμε στο Πεκίνο για λίγες μέρες και ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα και θα επιστρέψουμε στην Πιονγκ Γιανγκ» είπε.

Πρόσθεσε δε πως το κλίμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι ήρεμο «αν και υπάρχει κάποια ένταση»

«Δεν υπάρχει εδώ ένας κακός που απειλεί τον πλανήτη, αλλά παίζεται ένα πολιτικό, στρατιωτικό παιχνίδι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΗΠΑ που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για ουσιαστική διπλωματική λύση» τόνισε η κ. Μεγαλούδη.

Η τελευταία της περιπέτεια, πάντως, δεν είναι και η μόνη. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στη Γαλλία και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό από τη Σορβόννη στην Περιβαλλοντική Αρχαιολογία.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Αρχαιολογία / Αρχαιοβοτανική από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και την Τουλούζη.

Δίδαξε, ως λέκτορας ευρωπαϊκής προϊστορίας, στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στο Πανεπιστημίο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ.

Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.

Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας (ελληνικά και αγγλικά), ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια με κρέας ταράνδου μετά τον εντοπισμό χοιρινού

 Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια με κρέας ταράνδου μετά τον εντοπισμό χοιρινού

Δέκα χιλιάδες τόνοι έτοιμου φαγητού με λαζάνια που περιείχαν και κρέας ταράνδου αποσύρθηκαν από τα 18 ευρωπαϊκά καταστήματα της σουηδικής αλυσίδας επίπλων ΙΚΕΑ, καθώς βρέθηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο ίχνη χοιρινού κρέατος.

Το προϊόν παραγόταν στη Σουηδία από εγχώριο εργοστάσιο προμαγειρεμένων τροφίμων.

«Επιβεβαιώσαμε την Παρασκευή την εύρεση χοιρινού κρέατος σε σειρά προϊόντων που περιείχαν πολύ μικρή ποσότητα ίση με το 1% του βάρους τους» δήλωσε σήμερα Σάββατο η εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Τίνα Κάρντουμ συμπληρώνοντας ότι αποσύρθηκαν ήδη από τα καταστήματα της αλυσίδας πάνω από 17.000 πακέτα με λαζάνια που περιείχαν και κρέας ταράνδου.
 
«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον προμηθευτή μας ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο» πρόσθεσε η Κάρντουμ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ΙΚΕΑ σταμάτησε τις πωλήσεις συσκευασιών της με προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα κεφτεδάκια καθώς εντοπίστηκε και σε αυτά αλογίσιο κρέας στο πλαίσιο του μεγάλου διατροφικού σκανδάλου που ξέσπασε στις αρχές του χρόνου, στην Ευρώπη.

Τα κεφτεδάκια ωστόσο επέστρεψαν και πάλι στα καταστήματα ΙΚΕΑ στις 23 Μαρτίου.

Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή

 Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
 Σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, θα προχωρήσει την Κυριακή η Τροχαία λόγω  της διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης για την υγεία, και συγκεκριμένα του γύρου τεσσάρων χιλιομέτρων «Live Well».

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει από τις 10.30 έως τις 13.30 στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, ως εξής:

* Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρρόης προς Λ. Συγγρού.

* Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

* Λ. Βασ. Σοφίας, από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, καθώς επίσης και στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

* Ηρ. Αττικού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λ. Βασ. Κων/νου.

* Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Ριζάρη, στο τμήμα μεταξύ των Λ. Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

* Μελεάγρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

* Ακαδημίας, στο τμήμα μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

* Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

* Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

* Σταδίου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλ. Συντάγματος.

* Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βουλιαγμένης.

Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων, η οποία θα γίνεται μόνο από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

* Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού (μόνο για Πυροσβεστική Υπηρεσία)

* Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης

* Λ. Βασ. Σοφίας - Μαρασλή

* Λ. Βασ. Κων/νου - Παυσανίου

Ανακαλύφθηκε σπάνιο είδος ταραντούλας με μέγεθος πιάτου φαγητού

Ανακαλύφθηκε σπάνιο είδος ταραντούλας με μέγεθος πιάτου φαγητού
 Ένα καινούργιο είδος ταραντούλας που το μέγεθός της είναι όσο ένα πιάτο φαγητού, ανακάλυψαν επιστήμονες σε χωριό της Σρι Λάνκα. Μάλιστα, επειδή στις έρευνες για τον εντοπισμό της μέσα στα τροπικά δάση, συνέβαλε και ένας …ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, οι επιστήμονες έδωσαν στο νέο είδος το όνομά του! Poecilotheria rajaei.

Η ανακάλυψη του νέου είδους ταραντούλας χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως «πολύ σημαντική». Παρά το μέγεθος της, που ξεπερνά σε διάμετρο τα 20 εκατοστά, το δάγκωμα της δεν είναι θανάσιμο για τον άνθρωπο.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή Μανκουλάμ της Σρι Λάνκα, οι ντόπιοι είναι τόσο τρομοκρατημένοι ώστε μόλις αντικρύζουν τις ταραντούλες τις σκοτώνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός του σπάνιου είδους να έχει ελαττωθεί σημαντικά.

Η ταραντούλα έχει οκτώ πόδια και οκτώ μάτια. Η πρώτη φορά που εντοπίστηκε από ντόπιους, ήταν το 2009. Όμως εξαιτίας του 25ετούς εμφυλίου πολέμου στη χώρα, δεν ήταν δυνατό με μελετηθεί επιστημονικά και να εξακριβωθεί ότι πρόκειται για νέο και σπάνιο είδος.

Ο Ρανίλ Ναναγιακάρα από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Βιοποικιλότητα μαζί με τον Πήτερ Κιρκ που είναι πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας για τις Ταραντούλες μελέτησαν το νέο είδος.

Όπως είπαν, η ταραντούλα ζει σε δέντρα μεγάλης ηλικίας και ορισμένες εξ αυτών έχουν εντυπωσιακή όψη. Ο Κιρκ υποστηρίζει ότι το δάγκωμα της ταραντούλας μπορεί να προκαλέσει πόνο αλλά δεν επιφέρει το θάνατο.

Πάντως, το μεγαλύτερο είδος ταραντούλας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, ζει στη Νότια Αφρική και το μέγεθος της ξεπερνά τα 25 εκατοστά. Λέγεται δε, Γολιάθ ο Πτηνοφάγος!